reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hejka ;)
Na tapecie baseny?:-)Oj lubię wodę, choć i ja pływać nie potrafię. Panicznie boję się głębokiej wody.Przed porodem jeździliśmy na basen.:tak:Największa frajdę ( za małą kaskę) miały dzieciaczki. Dla nich to raj na ziemi. Zwłaszcza , gdy zimno na dworze, one czuły się jak rybki w wodzie. A potem w drodze powrotnej takie padnięte rybki...

A u nas wszystko ok. Amelka cycoli. Ma jakiś uraz do monia.:dry:Chociaż może to i dobrze.:sorry2: Bo jak nauczy się dziecko to potem trudno odzwyczaić.W nocy budzi się dwa razy, więc daje sie wyspać. W dzień więcej juz zaczyna czuwać, z czego zadowolone jest bardzo rodzeństwo.Julka śpiewa, Kacper głaszcze...fuul wypas pełną parą ma Amelka.:-)

Laski czytałam , że wymieniacie się namiarami na nk. Mnie tam trudno znaleźć:sorry2:. Zawzięłam się i zablokowałam.:tak:
Ale gdyby któraś miała ochotę zaprosić do znajomych...:sorry2:Napiszę tak...
Wśród swoich znajomych mam Patrysię. Po jej tropie znajomych znajdziecie i mnie. Gdyby ktoś miał z odnalezieniem mnie trudności, proszę o wiadomość na priv.

reklama
-j- chyba Cie znalazłam, ale jesteś tak poukrywana, że nie dam głowy :rofl2:

Dwa razy w nocy wstaje, ja tez chce takie dziecko :tak: Helena jadła co 2-3 godziny przez okrągłą dobę :baffled:

-j- Ty sie lepiej ciesz że mała nie chce Ci smoka,potem nie będziesz miała kłopotów z odzwyczajaniem :tak: moja Oliwka ma już 17mies a dalej bez smoka nie może się obejść.Bez smoka nie zaśnie-nie ma mowy a w dzień muszę go chować przed nią, ale i tak czasem go znajduje więc co chwilę muszę zmieniać skrytki.także jak małą nie chce smoka to jej nie dawaj.Widocznie nie potrzebuje.

Mamo Helenki jeżeli masz na imię Luiza... to tak:tak:

Agnes coś wiem o smokach...:tak:Kacper miał ich aż trzy. Jeden w buźdzce a dwa pozostałe w łapkach . Katorgi przeżywaliśmy , gdy choć jeden gdzieś zaginął.:tak:Masakra.
A Julka ma nadal ślady widoczne po użytkowaniu smoczka do 3 czy 4 lat 9 (nie pamiętam już).
Teraz czekamy tylko aż jej stałe wyjdą i wtedy wizyta u ortodonty.

czesc

My wstalysmy o 10 :)
Laura dzis smiga w samych majteczkach juz jedne zostaly posikane ale przed chwilka zawolala i udalo sie na nocniczek.Mam nadzieje ze pojdzie nam dobrze heheh :))Trzymajcie kciuki

-j- moja Laura tez nie chciala smoczka co mnie strasznie cieszylo ale wzamian pieluszka i kotek do spania :))

Aleksia ja Cie swietnie pamietam :))

Myszunia na nocnik nie nalzey zmuszac odczekaj tydzien i ponownie probuj:tak:

Agnes to na spacer chyba sie nie wybieracie w taka pogode??

A MOJE DZIECI OD RANA JAKIEŚ NABUNTOWANE CZYM MNIE ZDĄŻYŁY JUŻ Z RÓWNOWAGI WYPROWADZIĆ:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ADAM JUZ W SZKOLE JULKA OGLADA MISIOWANKI KTÓRE UWIELBIA NA RÓWNI ZE ŚWINKĄ PEPĄ I FRENKLINEM ANTOCHA DRZEMIE A JA MAM ZAMIAR ZBRAĆ SIĘ ZA OBIAD ALE MUSIAŁAM DO WAS ZAJRZEĆ:tak::tak::tak::rofl2::rofl2:

A mi cos inernet szwankuje .Takie ma zawiechy i zamuly ze szkoda gadac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
-J- jak mi sie uda wejsc na nk to sprobuje Cie znalesc u Patrysi:tak::tak::tak:
Moj Dominim tez wcale nie bral smoka i bardzo sie z tego cieszylam:tak:Dziewczynki barly do konca zeszlego roku ale tylko do spania lub jak za bardzo wyly:-);-)Od 1 stycznia koniec ze smokami:tak::tak::tak:Teraz chodza z przytulasami(pieluszki tetrowe)i z nimi spia a do tego jakas maskoteczka

hej dziewczyny
u nas marudnie dzisiaj Sewi ma jakos kiepski dzien poza tym zaczl mi cos kaszlec... ale jak narazie dostaje syropki wiec jak nie pomoze w srode lub jutro pojdziemy do lekarza.
w ostatki to bylam tak zla na mojego m ze jak on pojechal jako szofer ja poszlam do znajomych na niezla imprezke a malym zajela mi sie tesciowa :dry: chociaz nie obudzil sie ani razu w nocy - przyszlam po 2 :-D a moj m kolo5 ale i tak nic nie wie a jego koledzy mnie kryja hehe choc to nie konieczne :sorry2:
wczoraj mnie nie bylo bo robilam tipsy tesciowej no i wogole czau braklo jeszcze poszlismy do tego znajomego co ja bylam sama ... :-)
a dzis to dopiero teraz komp mi zajarzyl bo od rana nie dzialal :wściekła/y:

reklama
Do góry