reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oliwka spałą tylko godzinę-superowo no to da mi popalić u ortopedy,to dla niej stanowczo za mało :crazy::crazy::crazy: no to bedzie jeden wielki cyrk zawsze jak mamy gdzies iść to ona mi tak robi ze spaniem jakby wyczuwałą ze mi zalezy żeby sie wyspałą a tu dupa,no trudno bedziemy musieli sobie poradziuć.

reklama
masz rację agnes ja byłam u ortopedy jak antoś miał 6 tygodni teraz mam iść jak będziie miał 6 m-cy tylko u nas wizyta owszem na kase ale usg to już płatne 75 zł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a ja jestem zła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dostałam pismo z sądu .zlożyłam w grudniu wniosek o zaprzeczenie ojcostwa bo antek się urodził kiedy byłam jeszcze formalnie w związku małużeńskim z moim ex więc z urzędu dostał jego nazwisko i żeby to zmienic musi być sprawa sądowa no ok złożyłam pismo zapłaiłam 200 zł i czekamy na termin sprawy w styczniu dostaje pismo wezwanie do zapłaty jadę wyjaśniam no fakt jest zapłacone pani miała karteczką zakryte nie widziała tego ze zapłacone (no bo przewrócić kartkę i zobaczyć znaczek skarbowy to za dużo pracy) pytam czy teraz już wszystko pani że tak i proszę czekać na termin w przeciągu 6 tygodni no ok czekamy a dzisiaj pismo że muszę zapłacić zaliczkę na kuratora dla antka w kwocie 70 zł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no zła jestem na maxa pojadę zapłacę i znów trzeba czekać no nie wiem kiedy antek będzie miał wreszcie nazwisko tatusia:no::no::no::no: pomijam już fakt że jeżeli nie wyrobi się sąd do końca kwietnia to pieniądze z ulgi na dziecko przejdą nam koło nosa bo ja mam ulge na adama i julkę i tak całej nie odbiorę bo mam za niskie składki podatkoe=we żeby wziąść tyle kasy ale P za antka nie dostanie dopóki ten nie będzie miał jego nazwiska :angry::angry::angry::angry: a na kuratora to można czekać do 2 m-cy no a potem na sprawę:angry::angry::angry: no i nie ma to jak zapytać czy to już wszystko.........i usłyszeć tak a potem okazuje się że jednak nie a do d*** z tymi urzędami:angry::angry::angry::angry: no lepiej mi jak mogłam się przed wami wygadać:tak::tak::tak:

Na pewno wszystko będzie dobrze Agnes,po usg,będziesz miała spokojna głowę :-)odezwij się koniecznie.Ja nie zapomnę jak rok czy dwa temu przedszkolanka zasugerowała że Ksawuś ma problem z nóżkami ,bo dziwnie biega ,a on miał spodnie które przy bieganiu zjeżdżały mu z tyłka ,a on starał się je utrzymać na miejscu,zaczęłam się śmiać i opowiadać jej co wam ,a ona zmierzyła mnie jak wyrodną ,leniwą kłamczuchę ,która dla własnej wygody zaprzecza faktom.Dawno nikt mnie tak nie wkurzył,oczywiście nic mu nie jest ,a temat więcej nie został poruszony .:crazy:Jeżeli chodzi o przedszkolanki to nie mam najlepszego zdania ,bo węszą tam gdzie nie ma czego szukać ,a jak prosisz o porade to mówią że nie ma czym się martwić!!Ksawek nie wymawia dobrze s i sz i c i cz z tymi głoskami szeleszczącymi ma problem,mnie się wydaje że w wieku 5 lat można by do logopedy pójść ,bo nie wydaje mi się to zwyczajne,ale nie ,mam czekać ,a wy jak sądzicie zna któraś podobny przypadek?

Hejka laseczki :-);-):-):tak:
Ja też poradziłam już sobie z porządkami, kolory sie piorą teraz, obiadek podszykowałam zaraz tylko bedę fileciki smażyć:-);-) a jaki numer wywinęłam:-):rofl2::rofl2::rofl2: napisałam do męża esemesa, ze jak nie porozmawia ze mną dzisiaj i będzie mnie unikał to składam pozew o rozwód :rofl2::crazy::tak: hi hi wiem, ze przesadziłam, ale wkońcu muszę Go jakoś ruszyć, bo nie dość że nie ma racji, to jeszcze sie strasznie fo****e i na dodatek unika mnie:-);-) jak tylko może:-);-)
Patrysia ja Bajorekadę widziałam juz wcześniej kilka razy a Beatkę dopiero wczoraj zauważyłam właśnie:-);-):-)
dziewczyny ja już zjadłam 2 pączki a miałam zjeść tylko jednego hihihi:-);-):tak: ale będę tłusta;-)a cio u reszty mamusiek:-);-) jak mija dzionek??:-);-):-) wpadnę jeszcze potem do Was:-);-) cobym za dużo zaległości nie miała:-);-)jutro jadę na obiadek do mamy z małym, rano wpada koleżanka po kosmetyki bo dziś zamówienie przyszło:-);-) dziewczyny a moze wymienimy się numerami telefonów:-);-) co Wy na to laseczki??:-);-)

malinka ja chodzę do prywatnego ortopedy,bo na fundusz to się czeka ponad pół roku.Za wizytę i usg razem płacę 70zł.To jeszcze nie tak tragicznie.Tylko strasznie trudno sie tam dodzwonic jesli chodzi o zarejstrowanie bo jest tylko telefoniczne aby teraz iść 3 dni non stop dzwoniłąm i ciagle zajęte.Wszyscy tam chodza bo to najlepszy ortopeda we Wrocławiu.

Malinka nie martw się napewno będzie wszystko dobrze:-);-)
Madziulanatasza ja nie spotkałam się z podobnym przypadkiem:-);-)
Dziewczyny nie uwierzycie, ale ja naprawdę z Wami czuję się super i taka spokojniejsza jestem:-);-)
a teraz spadam do kuchni i będę potem:-);-) buziolki:-);-)

Witam Mamuśki!!!
Jak tłusty czwartek mija? Ja wczoraj się najadłam pączków itd i jak narazie nie mam na nic ochoty. Jeszcze muszę gyrosa zrobić i 3bita mniam :-D:-D:-D:-D
Malinka1 nie martw się, wszystko będzie dobrze. No niestety takie to są nasze polskie urzędy.

reklama
Przyznaje się od razu, że dzisiaj nawet nie przeczytałam co napisałyście:sorry2: Ale coś mnie głowa boli :baffled: Rano połknęłam 2 apapy, a ból teraz wrócił a ja już nie mogę nic łyknąć :no:

Mój bilans na dzisiaj to 3 pączki i 10 faworków :-D

Faworki oczywiście robiłam:-)

Do góry