reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam się i ja :-)

Podczytaywałam dzisiaj was os rana ale jakoś nie miałam chwili, żeby coś napisać...
Moja Helena tez pokasłuje :no: idziemy dzisiaj na kontrole. Wizyta na 13 a moje dziecię jak nigdy postanowiło sobie uciąć drzemkę :crazy: Jak bym chciała, żeby poszła spać o tej porze nie zmusiła bym jej nigdy:szok:

Mnie jakoś przeraża wizja CC. Jak rodziłam i lekarze po naradzie stwierdzili, że chyba jednak będą ciąć bo rozwarcie nie postępuje wcale, to zaczęłam się na ni drzeć jak opętana,że ja tu od 8 godzin przeżywam katusze a oni teraz będą mi dziurę w brzuchu robić:rofl2: Całe szczęście wszystko poszło po mojej myśli:-) ( dodam jeszcze, że nie było zagrożenia dla dziecka)

Pozdrawiam i życzę zdrówka :-)

reklama
-j-, kochana, powiedz mi, a nie boisz się tego wszystkiego? A tak na marginesie, wolałabyś urodzić sn, czy cc?
Nie mam pojęcia czy jest cc.Tzn. nie tak dosłownie.Obydwa poprzednie porody były SN, więc raczej nie mam porównania. Obczytałam się tu i ówdzie i jedne sobie chwalą CC inne poród SN.
Pytasz czy się boję. Pisałam wam w zeszłym tygodniu , że trzęsę portkami jak nie wiem. Boję sie i to cholernie. Najgorzej chyba tego leżenia po znieczuleniu.
Jak tylko wyjdę z maluszkiem ze szpitala to odpowiem wam czy wolę CC czy poród SN.Wiem , że po porodzie SN szybciej się do siebie dochodzi ale przy CC też wszystko boli, oprócz dupci.

Patrysia no to git, że małemu lepiej.:tak:A torciku to chyba nie doczekam.:no::-(

Mama Helenki wiadomo, że poród SN jest fiziologią a CC to ingerencja w ludzki organizm. To jak operacja, po której wskazana jest długa rechabilitacja.To ty się kobito musiałaś nacierpieć przy porodzie. Podziwiam cię za wytrzymałość bólu. Nie jedna dała by w łapę by ją pocieli , byle by tylko nie bolało.

Nastałam sie dziś w kuchni , to mykam teraż poleżeć.
Wklejam wam na wątku kulinarnym przepis na szybkie bułeczki.

hej hej
ja juz po obiadku
moi chlopcy spia :tak:

j - torcik posle :-D no to fakt ze po c trzeba czasu zeby dojs do siebie - znajoma dopiero doszla po niespelna 2 miesiacach ... mala kapala caly czas jej mama :tak:
mama helenki - zdrowka dla Helenki :tak:
dowikla - oje zdrowka dla malych :tak:

ojejku u nas pieknie slonko swieci pewnie zaliczymy potem spacer :tak:

-j- za szybko mnie pochwaliłaś :sorry2: Zaraz po tej urządzonej prze zemnie awanturze przyszedł zastępca ordynatora i poradził znieczulenie zewnątrz oponowe, wiec bolało mnie jeszcze tylko z godzinkę. Ja porostu strasznie się bałam cc i tego wszystkie co się dzieje potem. To nie odwaga tylko starch wzieły górę :rofl2:

No a my już po lekarzu. Oskrzela czyste, a kaszel ponoć nie groźny. No i mamy zezwolenie na spacerki :happy:

Ja mojego synka rodzilam tez sn:tak:No i dlatego dziewczynki tez chcialam urodzic sn,ale ze nie mialam wyjscia no to bylo cc:no:I wcale nie bylo tak strasznie jak sie tego obawialam;-)Oczywiscie milej wspominam porod sn ale przy cesarce tz bylam caly czas swiadomo co sie dzieje i nie narzekam
I tak szczerze to po cc doszlam do siebie szybciej niz po sn:szok:

My jeszcze przed obiadkiem ,a dziewczynki nie spia tylko szaleja:tak::tak::tak:

MAMA HELENKI:-)Fajnie ze z mala oki;-)

witam dziewczyny:-D
ja dziś właśnie na spacerku spotkałam swoja koleżankę 3 tygodnie temu miała cc więc ją wypytałam z grubsza powiedziała że doszła do siebie w miarę szybko tzn po 5 dniach była jak młody bóg owszem rana trochę ciągnie ale powiedziała że porównując to do rany przy wcześniejszym porodzie sn to pikuś:tak:mówiła że najważniejsze to przez pierwsze 7-8 godzin wcale głowy nie podnosić bo potem potwornie boli jej lekarka powiedziała że lepiej cesarke znoszą i szybciej do siebie dochdzą kobiety które wcześniej rodziły naturalnie radziła jeszcze żeby wziąść ze sobą do szpitala coś przeciw bólowego bo owszem na początku dają a później zwykłego apapu nie można się doprosić:no:a i jej lekarka poradziła zeby w 4 dobie zakładała majtki takie wysokie bezszwowe tym sposobem podobno brzuch mniej boli

-j- twoje maleństwo to będzie wodniczek????:-) ja mam w domu dwa wodniki Piotr 12 lutego i Adam 16 lutego i powiem wam oboje wesołe chłopaki tylko straszne roztrzepańce i z głową w chmurach:tak::-D ciekawe czy to zależne od znaku zodiaku?????????????????

Moja Helena też wodnik :-) 03.02.2007 :-)

Jeszcze ciężko mi powiedzieć czy będzie chodziła z głową w chmurach;-)

Jak na razie lubi klocki i układanki, to raczej zajęcia wymagające skupienia:rofl2:

adam też lubi klocki do dziś mimo że ma prawie 10 lat:tak::tak:i ogólnie to ma suer charakterek jest zwariwany pogodny uwielbia czytać dobrze się uczy więc ok.julia zodiakalny baranek jest uparciuszek no i to gwiazda uwielbia śpiewać scene występy..... no i to dziecko bez kości wygina się w karzdą strone szpagaty mostki:tak::tak: a antoś to skorpin mówią że to mocny znak że skorpiony to zdolne zadziory:baffled::baffled: ale jak narazie on to dla mnie zagadka:-D

reklama
Powiem Wam dziewczyny ze wodniki to najlepsze znaki;-)Ludzie spod tego znaku sa mili ,pomocni i bardzo uczynni:tak:Ja sama jestem wodnikiem i wszystko co pisza o tym znaku jest prawda;-):-)

O skorpionach tez slyszalam ze sa zadziorni i maja charakterek:tak:

A tak wogole tam dzisiaj jakis zly dzien:no:Nic mi sie nie chce i boli mnie glowa-masakra:rofl2:A w kuchni stos naczyn czeka az je ktos umyje:crazy:

Do góry