reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

sorki dziewczyny za to ze nie odpisze Wam na posty ale nie mam dzis dnia zreszta zaraz Wam napisze o co chodzi - tylko szkoda ze tak na ogolnym ...:sorry:

chyba za szybko zaczelam sie cieszyc jestem tak zalamana
dzis jezdzilismy do Zakladu Pracy mojego m do Spoldzielni i innych tam jeszcze zeby wypisali wniosek ... ja dokanczalam czego mi jeszcze w nim brakowalo i z dobra mysla poszlismy go oddac ... a ze moj m robi teraz na kopalni od 4 miesiecy a byl tam zalacznik o dochodach z 6 miesiecy, to musial wypisac takie pisemko za co zylismy przez tamte 2 miesiace bo oni musza nas rozliczyc :baffled: (a kogo to interesuje) i moj m napisal ze zylismy z oszczednosci a ta babka do nas zeby m napisal ile dokladnie bylo tych oszczednosci :szok: zagrzala mnie... (a my specjalnie bralismy kredyt 5.000 zl na rachunki i na zycie) i musial to napisac ze mielismy 5.000 zl i ze zasilek rodzinny skonczyl nam sie w czerwcu.
ale co bylo najgorsze - zanim pobralam ten wniosek nikt nam nie powiedzial ze do tego zeby wniosek byl pozytywnie rozpatrzony musi byc na osobe 1.113 zl MINIMUM!!!! :szok: i jak ona to liczyla to wyszlo nam ze mamy na osobe ok 830 zl :-:)-:)-( i nasz wniosek zostal negatywnie rozpatrzony wiec musimy sie starac jak zarobki mojego m sie zwieksza czyli za ile :confused::confused::confused::confused::confused::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
to co maja powiedziec ludzie gdzie w rodzinie jest po 7 osob i sa biedni i chca sie starac o mieszkanie - powinni miec zarobku kolo 8 tys ciekawe z czego :baffled::baffled:
bedziemy sie teraz odwolywac ...
naprawde zamiast oni nam pomagac to tak nas wnerwili ze tylko jechalismy i kur...lismy (sorki :zawstydzona/y:)
mam dolka :-:)-:)-:)-(

reklama
jak by człowiek miał duże dochody to by brał kredyt i sam sobie kupił bez łaski niczyjej!!!!!!!!!!!!!!!! to się nazywa przyjazne państwo nie ma co............... nie dziwie się patrysiu że macie nerwa tym bardziej jak się wraca do punktu wyjścia a w twoim przypadku do mieszkania z teśćmi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a może pomyślcie narazie o tym by coś wynająć

MELDUJĘ SIĘ!!!!!!
A wy jak zwykle się rozpisałyście......:rofl2:
No ja to się ostatnio wysypiam póki są ferie:-)
Weronika oczywiście ok4rano oszukana kasza a potem spimy do 9-10:-):-):-):-):-):-)
Więc jak dzis wstałam o sie wzięłam od razu za robote,teraz mała usnęła więc mam mała chwilkę boo 16 jadę do siostry w odwiedziny i wracam jutro(cała rodzinką).
Weronk atak dziś leciała do dzwoniacego telefonu( a ja byłam w łazience) że tak wyrżnęła że walnęła się wnos-delikatna krew się pojawiła,ale za to spuchło jej pół nosa.Lepiej jakby ta krew poszłato by nie napuchło.Próbowałam jej przyłożyc coś zimnego ale jeszcze gorzej sie darła i wyrywała.Mam nadzie ze samo zejdzie,chociaz pewnie sinikai będa pod oczami:-(
Ale dałam jej Ibum żeby ja nie bolałąo tak mocno i jakos zasnęła.
Ja zaraz lecę się pkowac bo niby tylko jedziemy na jedna noc ale trzeba pół domu spakowac;-)mleko dla małej,pieluchy,ubraniaitd itd....
-j- trzymaj się kochana.Ja to się błam że zacznę rodzic jak np.będe wraca z Paulina ze szkoły itd.A jak planowana cesarka-zawsze jest jakas obawa ale dobrze będzie;)I pewnie dostaniesz znieczlenie w kręgosłup tozobaczysz swoją dzidzię od razu i nie będzie Cię mdlic jak po narkozie.Tylkopamietaj żeby przez 6 godzin nawet głowy do góry nie podnosic bo poznije możesz miec potworne bóle głowy.No i jak najszybciej wstac z łóżka!szybciej dojdziesz do sibie;)Wiem co mówię bo jestem weterakaw sprawach operacji:-D
Mama Helenki na początku pewniebędzie trudno tak przez pierwszy miesiąc ale poznie już się wszytsko ułozy.Ciesz się że to wakacje to Helenka będzie sie bawiac na podwórku i nie bedzie sie nudzic w domu,a tm samym ędziesz miała więcej czasu na maluszka czy na sprawy domowe:-)

Ja na solarium nie chodzę bo mam tez mała klaustrofobię jak joe alex ale nie az w takim stopniu.Boję się zamnknięcia w amłym i ciasnym pomieszczeniu ,a te łózka faktycznie przypominją trumne.wolę słoneczna opalenizne:-D:-D:-D

Dobra to ja się odmeldowuję do jutra.Lece pakowac i sie szykowac,bo zaraz mała wstanie i będzie głodna itd a czas leci.Zyczę Wam miłej piątku i soboty i upojnej nocy.I nie napiszcie za dużo:rofl2:

Do jutra;)

Moje male wlasnie usnely:-)ale bylo ciezko:szok:
Mlody po przedszkolu i oczywiscie oglada mini-mini a ja mam chwilke dla siebie:tak:
Wiec wlecialam poczytac co napisalyscie i zaraz musze cos przekasic bo mi w brzuchu juz burczy:rofl2:

KASIU:-)Witaj:tak:

PATRYSIA:-)Tez bym sie wku....:wściekła/y:Doskonale Cie rozumiem

reklama
Ale moja Helena dzisiaj pięknie obiad zjadła :-) Zupełnie jak zdrowe dziecko :tak:
Właśnie doprawiła ciastem:happy:

Patrysia, u mnie żeby dostać mieszkanie z gminy trzeba mieć zarobki mniejsze niż 600 zł za osobę tylko z czego potem opłaty robić:confused2:. Kolejna głupota tylko, że w druga stronę...

Moja córa znowu nie śpi w ciągu dnia. Strasznie mi brakuje tej popołudniowej przerwy...

Spadam bo siedzi mi na kolanach. Miałam coś jeszcze napisać ale uciekło...

:-D

Do góry