reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
No ja też zbytnio nie wytrzymuję, nie jem nic tylko piję i 3 razy dziennie biorę błonnik na zapełnienie żołądka. Nie wiem jak moja znajoma to wytrzymuje (robi sobie takie głodówki raz w tyg.) bo ja pomału wymiękam, jeszcze się będę trzymać ale jak to się skończy to nie wiem:confused::confused::confused:

Anaconda, ja to myślę o głodówkach zawsze wtedy, kiedy jestem najedzona. A kiedy jestem głodna zapominam o swoim postanowieniu:tak::tak::tak:

Klaudynka, no ja ci kobieto serdecznie współczuję z powodu cymbałek:szok::szok::szok::szok:. Na dłuższą metę można dostać do głowy z takimi dźwiękami. No ale jak się chce mieć w domku małego muzyka, trzeba cierpieć:-):-):-).

Pomysł z cymbałkami jest taki sam jak nasz z mikrofonem na baterie, mieliśmy już dość ciągłego śpiewania i jak się baterie skończyły to już na nowe nie wymieniliśmy, niestety moja psychika dłużej by tego nie wytrzymała:-):-):-):-)

trochę poczytałam :-p:sorry2: ale cieżko mi sie skupić na pisaniu pewnie przez tą pogodę:baffled:
Ja mam pomysł na jutrzejszy obiad: pierogi przywiezione wczoraj przez mojego M od teściowej - szybko, tanio i smacznie:-D:-D:-D;-);-);-)
fajnie że teściowa Ci pierożki zrobiła :tak::tak::tak:
ja uwielbiam ruskie i żadne inne :-p:-D
aaaa bym zapomniala zabki juz prawie przebily sie przez dziasla 2 beda:-D
Klaudynka no to teraz powinny lada dzień się całkiem przebić:tak::tak::tak:
Zauwazylam wczoraj jak bylismy u tescia ze moj maly wszystko co jest z mieskiem zje tylko nie butle:szok:!!!
Watrobke i ziemniakami wcinal az uszy mu sie trzesly!!!:-D
Tesciu mu zrobil obiadek szybciutko bo widzial ze z butli nic nie bedzie, i tak sobie mysle moze dac sobie spokoj z dawaniem w ciagu dnia butki dac mu tylko jak spi, ile tego mleka powinien jesc jak ma 6 miesiecy? Czy moge to zastapic czyms innym?
a próbowałaś mu podawać mleko łyżeczką albo z kubka niekapka?:dry:
Czesc dziewczyny,dziś mój mały dał mi pospać,a miałam wstac wczesniej od niego,by zaczac sie pakowac,nic z tego,ale to co nadrobimy to:-)Dzis obiad w biegu,coś na szybko.Dzis to chyba jedyna wizyta na forum ,:-)wiec jak by co to do jutra dziewczyna zycze miłego dzionka:-)
Anita przystopuj zabiegana kobito:-D:-D;-);-)

poczytam co dalej bo z weny wypadłam po tym jak mi dzię kompa z prądu odłączyło:baffled:

maly teraz zasnal ale wiecie co ostatnio jakos dlugo mi zasypia hmmmm nie wiem :confused: moze to te zeby :confused:
uuuuuuuu glodowka - nie dobrze - ja bez jedzenia bym chyba umarla :no: anaconda jak Ty to znosisz - kiedy chcesz zakonczyc swoja glodowke i ile zamierzasz to ciagnac - tylko dzis do wieczora czy dalej :confused:
klaudynka - ja malemu juz dosc wczesnie dawalam chlebek z maselkiem jak mial cos wlasnie kolo 6 miesiaca albo nawet nie cale - nie pamietam ale pierwszy raz taki obiadek ze sloiczka (od 4 m-cy) dalam mu jak mial ponad 2 miesiace bo on wiecznie glodny byl i smakowalo mu to a zaczelam mu dawac jak skonczyl 3 m-ce juz codziennie :tak: ale wiem co czujesz ostatnio pod moja nieobecnosc (scielilam lozko) Sewek zawedrowal do dziadka a ten mu dal chleb z dzemem :szok: ja bym mu nie dala i zaraz mu to powiedzialam i wzielam od niego malego :wściekła/y: wiesz moja tesciowa to taka osoba ktora wszystko wie najlepiej z nia nie mozna sie klocic ani wyrazac swoich pogladow tym bardziej zwracac uwage no bo on aprzeciez Pani wszechwiedzaca!!! zle sie to konczy powiem tak :tak: ona sie obraza potem placze i dzwoni po rodzince i dupe obsmarowywuje :tak: katastrofa :wściekła/y:

Witam dziewczyny:-)
Oj zabalowalam wczoraj az glowa znowu bolala jak zwykle przesadzilam !!!
Nakarmilam malego niech sie pobawi i moze jeszcze pojdziemy na mala drzemke we dwoje:tak:
Pozdrawiam:-D
w sobotę zakończyłam karmienie piersią ale jeszcze nie miałam okazji piwka się na pić a taką mam ochotę:-:)baffled:
jedno wypiję i na czworaka pewnie będę chodzić po takim okresie abstynencji:szok::szok::rofl2:
Ja sie tymi drinkami tak dorobilam!!! oczywiscie wszystkie na wodzi i co sie dziwic ze teraz nie bardzoe sie czuje:zawstydzona/y:
Jeszcze tesciowa wszoraj kupila malemu cymbalki chyba zeby mnie dzis torturowal !!!! Narazie je schowlam z pola widzenia przespie sie to mu dam:-D
hheheh jaka spryciara jestem co nie???
niezły prezent:-D oj schowaj schowaj bo długo by Twoje uszy tego nie wytrzymały:-p
aha mialam Wam napisac co o tej tesciowej
wiecie co ostatnio mam obawy zeby zostawic malego z nia ta ole od szwagierki kiedys jak byla mala no miala moze z 7 miesiecy to przez jej nie uwage mala wypadla z lozeczka, potem uczyla ja na chama chodzic sama i jak stakla ta sie odwrocila i mala spadla jak kloda tylem i uderzyla sie w glowe i zas ryk a dzis to zas przez jej nie uwage wypadla jej z chodzika ... mowie Wam masakra az strach ....
Patrysia ja swojej nie wypuszczam na dwór samej z Amandą bo wolę nie ryzykować że mi dziecko pod sklepem zostawi i się zagada albo zostawi pod blokiem śpiącą w wózku:szok::szok: moja ma niestety takie odchyły i wątpie że sie zmieni bo nie tylko ja ją upominałam że dziecka się nie zostawia samego na dworze:baffled: nie była moja córka a mojej bratowej o miesiąc starsza:szok:
zostawiła ją na dworze bo jak sie tłumaczyła spała i nie chciała jej budzić zabierając do domu:szok::baffled: na szczęście sąsiadka zauważyła że mała sama w wózku jest i przypilnowała a teściowa opierdzieliła równo:wściekła/y::wściekła/y:

Poza tym byłam z nią raz na spacerze i miałyśmy zamiar wejść do sklepu coś zobaczyć więc chciałam wjechać wózkiem a ta do mnie żebym wózek zostawiła z małą i obie żebyśmy weszły no więc jej powiedziałm że nie zostawię jej samej a ta z tekstem czego się boisz nic jej nie będzie:no::wściekła/y::wściekła/y: i takie tam więc jej odrzekłam że nie mam ochoty już nigdzie iść no i od tamtej pory mam awer do wypuszczania jej sam na sam z Amandą na dwór:no: tyle sie słyszy o zaginionych dzieciach albo to co było niedawano że facetka weszła do apteki a jakaś kretynka rzuciła dzieckiem o ziemię:no:i wolę tego nie przeżyć na własnej skurze:crazy:

wlasnie dokonczylam salatke i jestem wolna jeszcze na pol godzinki :-D potem leci "Pierwsza milosc" :-p
aluska - masakra a to Twoja tesciowa jest na cos chora :confused: bo to nie jest chyba normalny stan - tym razem to ja za przeproszeniem jak urazilam ;-) dziwne no ale wierze Ci dziwne ma odchyly no albo przeciez glosno bylo o tym co chlopak czy facet rzucil kamieniem w wozek :szok: a tam bardzo male dziecko :no: dziwni ludzie i dziwne rzeczy sie dzieja na naszej planecie :wściekła/y: no to kiedy na piiifffffko :-) ja to swirowalam jak pierwszy raz wypilam piwko a Sewek mial wtedy 4 miesiace :tak:

Aluska, Patrycja z chlebiem sproboje tylko ja sie strasznie boje ze zacznie sie dlawic albo cos !!! On juz w zyciu tyle razy wymiotowal ze nie jestem w stanie zliczyc teraz raczej malutko je bo zabkuje to moze chlebek polubi zobaczymy:-)

Co do kubka niekapka to napil sie z niego i zaczal tak krzyczec i plakac ze normalnie horror, on go tylko do zabawy uzywal pic z niego nie chce!!!

reklama
klaudynka - nie martw sie nic mu nie bedzie ale dawaj mu po malych kawalkach i troszku potem cos do picia zeby nie mial za sucho w buzce - ja tak robilam ;-)

Do góry