reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Patrysia musilam kupic bo z tamtego roku za male:-D nie wiem jak to bedzie z czapka ale Laura jest cieplorodkiem bo jak zaloze jej czapke i kaptur to cala mokra wiec ograniczam sie do jednego:happy2:

Laura spi od 19:tak: nie spala popoludniu bo byly dziewczynki wiec drzemka przepadla

reklama
Heksa Zdrówka dla Szymka:-)
Patrysia świetne fotki ze spaceru;-) kurtka też fajna:-D ja jeszcze żadnej licytacji na Allegro nie wygrałam:zawstydzona/y:

chciałbym być bardziej aktywna na tym wątku, ale niestety ciągle coś i jak zdążę odczytać Lipcówki tak tutaj nie mam czasu:zawstydzona/y: postaram się poprawić;-) mój Antoś już śpi:-) nie wiem na jak długo bo może obudzić się za 2 godz (karmię piersią i moje Szczęście od początku funkcjonuje w rytmie 2 godzinnym:-p), albo w najlepszym wypadku za jakieś 4 h:sorry2: u mnie była niezła pogoda dopóki nie postanowiłam wyjść z Małym na spacer:baffled: rozpętała się burza i nici z dotleniania i hartowania Dziecka:crazy: teraz czekam na siostrę bo pojechała do lekarza:blink: tydz temu zrobiła test ciążowy i wyszedł pozytywny, więc na dziś miała wizytę:happy: na razie się nie odzywa i jakoś się martwię:zawstydzona/y: mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze :tak: miłego i spokojnego wieczoru:-)

Amandziucha śpi, mężuś przed telewizorem więc wpadłam cosik napisać:-D:-p
aluska - dziekuje i wzajemnie na awatarku widze Twoja sliczniutka :tak::-D aha i witam Cie bo nie mialam jeszcze okazji :-):tak:
witam Cię również :) i dziękuję w imieniu mojej niuni za komplement:tak::tak::tak:

chciałbym być bardziej aktywna na tym wątku, ale niestety ciągle coś i jak zdążę odczytać Lipcówki tak tutaj nie mam czasu:zawstydzona/y: postaram się poprawić;-) mój Antoś już śpi:-) nie wiem na jak długo bo może obudzić się za 2 godz (karmię piersią i moje Szczęście od początku funkcjonuje w rytmie 2 godzinnym:-p), albo w najlepszym wypadku za jakieś 4 h:sorry2: u mnie była niezła pogoda dopóki nie postanowiłam wyjść z Małym na spacer:baffled: rozpętała się burza i nici z dotleniania i hartowania Dziecka:crazy: teraz czekam na siostrę bo pojechała do lekarza:blink: tydz temu zrobiła test ciążowy i wyszedł pozytywny, więc na dziś miała wizytę:happy: na razie się nie odzywa i jakoś się martwię:zawstydzona/y: mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze :tak: miłego i spokojnego wieczoru:-)
Kate witam :-)
ja też jeszcze karmię piersią i o przespaniu całej nocki mogę tylko pomarzyć:dry: tylko u mnie jest ten lepszy przypadek- budzenie co 4 godziny:rofl2::zawstydzona/y::-p

Kiedyś pisałam że mojej siorce w dniu zdania prawka(08.08) zginął dowód ale po paru dniach przysłali go w kopercie no więc teraz ja nie mam dowodu:dry:
ostatni raz widziałam go 26.08 jak byłam w UP no i wtedy w ogóle pamiętam że go miałam i ślad po nim zaginął :crazy: w połowie września był mi potrzebny ale po przeszukaniu całego mieszkania nie udało mi się go znaleźć do dnia dzisiejszego miałam nadzieję że go znajdę a tu lipa:no::no::no:
Niestety nieszczęścia chodzą po ludziach:no:
to się wyżaliłam nie ma co:baffled::zawstydzona/y:

hej jestem wypielegnowana juz wiec moge szkryfnac cosik tam :-D:-D:-D:-D:-D
malutki tez juz spi moj m lezy obok niego a ja zaraz ide przelozyc malego do lozeczka i dolaczam do mojego m hihih :-p
aluska - nic straconego moze jeszcze ktos sie znajdzie taki co znajdzie i przysle - badz dobrej mysli :tak::-)
kate - heh ja tez rzadko co wygrywam bo nigdy nie zdaze bo taka zapominalska ze mnie babica hihih ;-):-p:-) ale ta kurteczke tak bardzo chcialam wiec czekalam juz od 8 na kompie na nia i sie doczekalam zreszta nie byla droga wiec sie bardzo oplacala :tak::blink:
anka - a ja sama nie wiem jaki moj jest raz mu cieplo raz zimno jakis taki mieszaniec ... :-D:-D:-D:-D:-D:-D ja zobacze u ans na targu fajne sa czapeczki :tak:

zastanawialam sie nad sankami w tym roku dla malego i upatrzylam ... ale do zimy jeszcze czas a nie wieadomo jaka tez ona bedzie slyszalam ze wogole ma nie byc zimy ale co tam :happy2:
Super Sanki KHW Snow Baby Dream - dla malucha (465400453) - Aukcje internetowe Allegro

no to chyba ide spac karaluchy wszystkim.... :-D:-);-):tak:

Hejka wszystkim mamom.
Zaniedbałam się ostatnio i prawie w ogóle tu nie zaglądam, zazwyczaj na zamkniętym siedzę :zawstydzona/y: Ale postaram się poprawić ;-)

U nas ok, Oliśka była chora, byłyśmy 5 dni w szpitalu, ale jest już ok, tylko z jej zachowaniem coraz gorzej.

Witam nowe mamusie, bo widzę, że znowu kilka się pojawiło.

Patrysia, sanki bomba tylko cennnnaaa :szok:
A ja dla odmiany słyszałam że zima ma być ostra :sorry2:

My dzis na dworze spedzilismy dzien,pranie za praniem robilam i wszytsko ladnie schlo w tym wiaterku :-) Bylismy tez na zakupach w Tesco.
A tak to nic ciekawego nie bylo wiecej....dzien jak codzien.
Patrysia super foteczki a sanki......drogie.W zeszlym roku sie przymierzalismy do zakupu tez fajnych sanek i tak czekalismy na snieg ze sie go nie doczekalismy.Byl ze dwa razy po 3 dni.

witam dzisiaj
ale tylko na chwilke bo czeka mnie jeszcze sprzatanie i salatka juz okno umylam jeszce poodkurzac pomyc podlogi pranie wywiesic salatke dokonczyc i chyba to bedzie wszystko
u nas nocka fajna obudzilismy sie przed 7 a wnocy o 3 i 5 czyli w miare :tak:
maly buszuje w chodziku a ja korzystakm na chwilke ale obiecuje ze jak potem skoncze porzadki to wpadne naklikac wiecej :tak::-D

Hejka ;)

Dziewczyny a ja to mam dziś wrażenie , że ludzie to poszaleli.Jutro Wszystkich Świętych i sklepy pozamykane.Wychodząc dziś po zakupy przeszyłam szok.:szok:Tłum ludzi pod sklepami jak mrówek w mrowisku. Kolejki megastyczne jak gdyby przez tydzień nie były czynne zadne sklepy . A ludzie zachowują się kupując produkty, tak jakby jakaś zagłada miała przyjść na nasz kraj.:szok:i trzeba było zrobić zapasy żywności.Szok normalnie. :szok:I postanowiłam stanąc w takiej kilometrowej kolejce ( bo wyjścia nie było) by kupić chociażby troszkę wędlinki:tak:.Na szczęście ludzie okazali się na tyle wyrozumiali, że nie stałam w niej długo. Zostałam wepchnięta na sam początek kolejki przez miłego młodego pana.:tak: :biggrin2:I tu moje drugie zdziwienie, że to nie kobiety ( które non stop odwracały sie w moim kierunku) a młody mężczyzna okazał się tu wielką dobrocią.:biggrin2::tak:

A u nas dziś cieplej niż wczoraj. Przynajmniej nie wieje aż tak:tak:. Ja wzięłam też się za pranie, ale malutkich ubranek. :tak:Jeszcze nigdy z prania nie byłam tak zadowolona jak dziś.:-D:-D:-D

reklama
Dzień dobry :tak::tak::tak:

Dziecię me usnęło dziś tylko na pół godziny niestety i nie mam jak w spokoju cosik napisać:no:
Obiadu dziś nie gotuję bo się mi nie opłaca gdyż jak tylko małż z pracy wróci mamy jechać do babci więc zdąży sie umyć przebrać no i kanapkę zjeśc by nie jechać z pustym brzuchem:-p
Pranie już drugie wstawiłam i poodkurzałam........:rofl2:

Do góry