reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam.Ja tez nie wyspana,pierwszy raz tak od kad urodzila sie Klaudia,do tej pory spala pieknie w nocy w dzisiaj tragedia.:wściekła/y:Zaczela byc juz marudna u tesciowej jak bylismy,ciagle ja na rekach nosilam bo jej cos nie pasowalo(byla tam pierwszy raz) W domu na ogol zawsze jest grzeczniutka,lezy sobie spokojnie w lozeczku czy chustawce i spi w nocy tez w swoim lozeczku,a dzis w nocy po tym wczorajszym noszeniu spala ze mna bo w lozeczku nie chciala i do tego co chwila marudzila, cycolila,chciala siadac i tak co chwile....Vanessa tez marudzila a ja ledwo zyje.Mocz pobrany ale dam se glowe uciac ze bedzie zle pobrany.:crazy:
Za oknem przebija sie slonko,a obiad mam od tesciowej na dzis wiec jestem wolna.(tylko ktos musi po sprzatac bo mlyn nieziemski):-p
Ide po kawe bo padam geba na klawiature:sorry2:

reklama
Iwonka biedna Vanesska i oby z moczem bylo oki do badania.
Ja wlasnie mialam telefon i czekam na nastepny bo zrobilo sie miejsce dla malego w przedszkolu.Trzymajcie kciuki moze bedzie cacy:yes:Ale jestem teraz pod wrazeniem,cala chodze

Witam po przerwie:-):-)
Wreszcie wróciłyśmy do domku i mam nadzieję że teraz to już znajdę czas na bb. Buziaczki i pozdrowionka dla wszystkich mamusiek znanych i tych nieznanych:tak::tak:

witam w deszczowe i zimne przedpołudnie

iwonka2006 mmniw w środe czeka podobna walka zz moczem, jak sobie poradziłas?/ bo ja mała chyba wstawie do wanny i bede pojemnikiem próbowac cos złapac.... u Szymka łatwiej bo woreczek...
my walczymy z zakazeniem moczowym u Szymka juz od tyg. dzis wzioł ostatni dozylny zastrzyk, zdjeli mu wenflon i w srode kontrola.

vici trzymam no i super jak sie uda ja tez nie moge sie doczekac my na początku wrzesnia byłysmy 12 w kolejce wiec pewnie jeszcze se poczekamy

mi sie udało juz zawiesc mocz Szymka na baanie ogólne, posprzatac, odkurzyc pomyc podłogi, zaraz jade do przychodni po skierowanie dla maluchów a o 16 mamy wizyte u pediatry kontrola wagi u małego bo nie chce jesc normalnie koszmar.....

witaj anaconda27 ja juz sie zastanawiałam czy zniknęłas na dobre dopiero dziewczyny pisały ze byłas jak to sie u nas mówi na "saksach"

Dzień doberek wszystkim! Z rana kawusia dla wszystkich
po irlandzku dla lepszego koopa:-p
Ja rano wstałam z bólem głowy:baffled: Buuuu jak nie lubię:no:
Synio w przedszkolu zaliczyliśmy z rana szczepienie, był bardzo dzielny i nawet nie zapłakał:laugh2: Córcia mnie męczy z książkami tylko nie bardzo wiem co chce: czytac nie da, przewracac kartek nie da:confused:
Iwonko tulaski dla was. Biedna Vanesska:-( Nadal ma problemy z siusianiem:-(
Vici rozumiem że się denerwujesz przedszkolem, ale Victorek da sobie rade:tak:
Anaconda właśnie wczoraj o Tobie gadałyśmy i zastanawiałyśmy się kiedy wrócisz! Miło Cię czytac:-D Opowiadaj jak było:confused::laugh2:
U nas też zimnica:baffled: Adrianek aż płakał o rękawiczki:baffled: A ja zakupiłam w biedronie parasolki dla młodych (4.99):-D I jeszcze Madzi bluzę z gazetą dziecko za 4,50:-p
Pozdróffka

Bry wszystkim :-)

My weekend mielismy imprezowy ;-)... Wczoraj roczek u synka kuzynki ;-)... Moj napoczatku marudny bo nieyspany, ale jak juz pobiegl do dziecikow to byl poprostu boski :-D... A ja w niebowzieta bo wycalowana i wytulona jestem przez rodzinne dzieciaki :-)... Slodziaki male ;-)

Moj ogolnie to zasmarkany, dzisiaj idziemy do lekarza :-/...
Ah ta pogoda!!!

Witam po przerwie:-):-)
Wreszcie wróciłyśmy do domku i mam nadzieję że teraz to już znajdę czas na bb. Buziaczki i pozdrowionka dla wszystkich mamusiek znanych i tych nieznanych:tak::tak:
Anaconda no wreszcie jakiś znak życia:tak::tak: to teraz siadaj i opowiadaj:-)
Heksa trzymam kciuki żeby z Szymciem wszystko dobrze na kontroli wyszło. daj znac co tam powiedzieli dochtórzy;-)
Sikoreczka buziolek ogromny na Twoją głowę od mojej obolałej głowicy
BIGsmile006.gif

spadamy na zimnie trochę głowy powietrzyc;-)

No juz mi cieplutko :-) malzonek napalił w kominku :-)
Czesc Anaconda :-)
Heksa przerazilas mnie tymi zastrzykami .....a rano jak sie tylko zbudzilismy,to szybko ja wzielam do lazienki,podmylam jako tako bo sie tam nie da dotykac do tej swojej cipensji,pojemnik na mocz wstawilam do nocnika i na sikala.....dzis bez walki bo w piatek jak chcialam jej mocz zlapac do pojemnika ktory tez wsadzilam do nocnika to ponad godzine z nia walczylam,nie chciala tak sikac bo kazala mi wyjac ten pojemnik i placze,szlochy ech szkoda gadac.Mam starsznie uparte dziecko.
Sikoreczka ,no niestety nadal mamy problem z sikaniem.Tzn na nocnik jzu robi ale na kibelek sie boi.......
Ca

Madziu miłego wietrzenia! Mój ból głowy teoretyczni zniknął ale czuję że schował się tylko w głębsze zakamarki mej mózgownicy:baffled:
Iwonko trzymam mocno kciuki żeby wyniki były wporządku:tak:
Zdróweczka dla Adasia:-)

reklama
udało mi sie załatwic skierowania na badania 2xposiew i morfologia i zelazo czyli jakies 100zl zaoszczedziłam:-D

iwonka2006 małemy załozyli wenflon wiec duzo kłucia nie było, na szczescie dzi był ostatni kontrolne bakteriologiczne badania mam w środe wiec bede wiedziala cos pod koniec tygodnia
dzis idziemy tylko sprawdzic wage i z wynikami z babania ogólnego
nocnik..... no to niestety moja na nocnik nie siada juz od 2mcy i schowany mam głęboko w piwnicy to chyba mi jednak tylko wannna zostaje.:-(Poza tym ze moje dziecko pierwsze siusiu robi ok 9-10rano a mam mocz zawiesc do 8rano nie wiem jak tego dokonam....

Madźka27 zazdroszcze wietrzenia my utknelismy w domku......

mam juz wyniko z ogólnego badania niestety mocz dalej zasadowy Juvit nie pomaga no i doszedł nam stan zapalny.

Ostatnia edycja:
Do góry