reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
No tak.:tak:
Ale co tam , trzeba będzie walnąć kawkę poobiednią, tylko mleka nie ma.
Może synek jak skończy jeść da się namówić na wypad do sklepu po mleczko dla mamci- choć wątpię bo u nas leje:crazy:

Ogórową :-D:-D:-D(bo tak mówią moje dzieciaczki) proponowała mi mama żebym dziś zrobiła - ale za dużo z nią roboty, wątróbka chodzi za moim mężem od 2 tygodni, ale jakiś deficyt na nią nastał w moim mieście bo nigdzie jej nie ma:szok::szok::szok:
Więc na szybciutko zrobię ziemniaczki, kotlecik z piersi kurczaczka i sałatka z pomidorów, ogórka kiszonego i cebulki.:tak::tak::tak:

ogórkowa to jest dla mnie prosta zupka!!! Jak jest sezon na ogórki to kiszę tonami a udają misię na działce tfuu tfuu że hej. Potem miksuję pasteryzuję w słoikach po musztardzie.
A w zimie wywar z warzywami, przecier ryż i gotowe. Smacznego. Gotowy przecier ogórkowy można też kupić w sklepie

Dla mnie zupka ogorkowa to tez proscizna i bede musiala ja w przyszlym tyg. zrobic, bo dawno nie robilam :tak:
A ja dzis robie spagetti ze szpinakiem i czosnkiem :tak:

No dobra , może źle to ujęłam, poprostu mam dziś lenia i niechciało mi się robić obiadku, więc czekanie aż ugotuje się rosołek potem tarcie ogórów wydało mi się czasochłonne:tak::tak::tak:
Spaghetti ze szpinakiem pychotka, w ogóle uwielbiam kuchnię śródziemnomorską a w szczególności włoską

Mój Kuba w końcu zasnął,ale musiałam mu dać dyda:zawstydzona/y:.....chociaż już mu go wyciągnęlam z buźki i śpi;-). Oj ciężko mi będzie go oduczyć - może na początek nie bedę mu dawała w ciągu dnia,a tylko do spania?

Sewa jak robisz spaghetti ze szpinakiem?? Powiem szczerze,że mnie szpinak nie smakuje i go nie robię,a w sumie powinnam chociażby ze względu na dzieci.

Mój Kuba w końcu zasnął,ale musiałam mu dać dyda:zawstydzona/y:.....chociaż już mu go wyciągnęlam z buźki i śpi;-). Oj ciężko mi będzie go oduczyć - może na początek nie bedę mu dawała w ciągu dnia,a tylko do spania?

Sewa jak robisz spaghetti ze szpinakiem?? Powiem szczerze,że mnie szpinak nie smakuje i go nie robię,a w sumie powinnam chociażby ze względu na dzieci.

Iwonka przepis jest w naszej ksiazce kucharskiej. Zajrzyj tam i zobacz :tak: Robi sie go prosto.... ale Jedrek go nie lubi bo tam jest czosnek :baffled: jemu robie inne spagetti z mieskiem :tak:

U nas dzis tez spagetti ale napoli :yes:Ze szpinakiem i czosnkiem pycha ale u mnie Jacek nie jada.
Iwona u nas smok do spania caly czas funkcjonuje.Ale zasypia i sam wyplowa.jakos mi to nie wadzi nie wiem dlaczego.Ma tez krolika przytulanke w sumie to szmatka z glowa krolika i zeb tych 2 rzeczy ani rusz.

Dżindobryyyy:-D:-D:-D

Wczoraj wieczorkiem nie mogłam wpaść i myślałam że dziś nie nadrobię, a tu :baffled::szok: pustka.
U mnie szaro, buro i ponuro na szczęście nie pada.
Ja już po śniadanku, dzieciaczki w szkole i przedszkolu no i muszę jechać do marketu na zakupki bo jutro wyprawiamy chłopakom-łobuziakom:rofl2: urodzinki dla rodzinki.
Miłego dzionka

reklama
Do góry