reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
No tak.:tak:
Ale co tam , trzeba będzie walnąć kawkę poobiednią, tylko mleka nie ma.
Może synek jak skończy jeść da się namówić na wypad do sklepu po mleczko dla mamci- choć wątpię bo u nas leje:crazy:

Ogórową :-D:-D:-D(bo tak mówią moje dzieciaczki) proponowała mi mama żebym dziś zrobiła - ale za dużo z nią roboty, wątróbka chodzi za moim mężem od 2 tygodni, ale jakiś deficyt na nią nastał w moim mieście bo nigdzie jej nie ma:szok::szok::szok:
Więc na szybciutko zrobię ziemniaczki, kotlecik z piersi kurczaczka i sałatka z pomidorów, ogórka kiszonego i cebulki.:tak::tak::tak:

ogórkowa to jest dla mnie prosta zupka!!! Jak jest sezon na ogórki to kiszę tonami a udają misię na działce tfuu tfuu że hej. Potem miksuję pasteryzuję w słoikach po musztardzie.
A w zimie wywar z warzywami, przecier ryż i gotowe. Smacznego. Gotowy przecier ogórkowy można też kupić w sklepie

Dla mnie zupka ogorkowa to tez proscizna i bede musiala ja w przyszlym tyg. zrobic, bo dawno nie robilam :tak:
A ja dzis robie spagetti ze szpinakiem i czosnkiem :tak:

No dobra , może źle to ujęłam, poprostu mam dziś lenia i niechciało mi się robić obiadku, więc czekanie aż ugotuje się rosołek potem tarcie ogórów wydało mi się czasochłonne:tak::tak::tak:
Spaghetti ze szpinakiem pychotka, w ogóle uwielbiam kuchnię śródziemnomorską a w szczególności włoską

Mój Kuba w końcu zasnął,ale musiałam mu dać dyda:zawstydzona/y:.....chociaż już mu go wyciągnęlam z buźki i śpi;-). Oj ciężko mi będzie go oduczyć - może na początek nie bedę mu dawała w ciągu dnia,a tylko do spania?

Sewa jak robisz spaghetti ze szpinakiem?? Powiem szczerze,że mnie szpinak nie smakuje i go nie robię,a w sumie powinnam chociażby ze względu na dzieci.

Mój Kuba w końcu zasnął,ale musiałam mu dać dyda:zawstydzona/y:.....chociaż już mu go wyciągnęlam z buźki i śpi;-). Oj ciężko mi będzie go oduczyć - może na początek nie bedę mu dawała w ciągu dnia,a tylko do spania?

Sewa jak robisz spaghetti ze szpinakiem?? Powiem szczerze,że mnie szpinak nie smakuje i go nie robię,a w sumie powinnam chociażby ze względu na dzieci.

Iwonka przepis jest w naszej ksiazce kucharskiej. Zajrzyj tam i zobacz :tak: Robi sie go prosto.... ale Jedrek go nie lubi bo tam jest czosnek :baffled: jemu robie inne spagetti z mieskiem :tak:

U nas dzis tez spagetti ale napoli :yes:Ze szpinakiem i czosnkiem pycha ale u mnie Jacek nie jada.
Iwona u nas smok do spania caly czas funkcjonuje.Ale zasypia i sam wyplowa.jakos mi to nie wadzi nie wiem dlaczego.Ma tez krolika przytulanke w sumie to szmatka z glowa krolika i zeb tych 2 rzeczy ani rusz.

Dżindobryyyy:-D:-D:-D

Wczoraj wieczorkiem nie mogłam wpaść i myślałam że dziś nie nadrobię, a tu :baffled::szok: pustka.
U mnie szaro, buro i ponuro na szczęście nie pada.
Ja już po śniadanku, dzieciaczki w szkole i przedszkolu no i muszę jechać do marketu na zakupki bo jutro wyprawiamy chłopakom-łobuziakom:rofl2: urodzinki dla rodzinki.
Miłego dzionka

reklama
Do góry