reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

elmaluszek współczuję choróbska. Oby wszystko dobrze się skończyło. A co do infekcji mi moja pediatra radziła, żeby co jakiś czas okłady z kory dębowej stosować, bo zabijają bakterie. Albo stosować do przemywania.

reklama
witajcie mamusie! Od dwoch lat wychowuje mojego Mateuszka i tez nie pracuje. Zajmuje się domem, sprzątam, piore, gotuje obiadki..w ciagu dnia mam czas, aby zabrac malego na spacer do parku, wyskoczyc z nim na basen czy pobawic się na placu zabaw. Na szczescie udaje mi się ogarnąć wszystkie obowiązki i starcza mi czasu rowniez dla meza, kiedy wraca z pracy. Niedlugo jednak ta sielanka sie skonczy, bo moj szkrab od wrzesnia poszedł na probe do przedszkola i jeśli wszystko pojdzie gladko, ja wroce do pracy. Uwazam, ze zajmowanie się dzieciaczkiem i domem jednoczesnie to bardzo ciezka praca – moj maz jest podobnego zdania. Denerwuja mnie mezczyzni, ktorzy tego nie dostrzegaja..

M mi zmowu jeczy ze pieniedzy nie ma, bo reszte wyplaty oddal matce :-/...
A jego natalka dupy do roboty nie ruszy bo na jej potrzeby ona kase ma :-/...
A CO MNIE TO KUZWA OBCHODZI!!!! Mogl miec dobrze to niech teraz sobie cierpi!!!

elmaluszek zdróweczka :-)

Cara fajnie, że nocka przespana :tak:, oby więcej takich nocek :-).
Ale masz utrapienie z m.:sorry2:.

sisi.5 Witaj :-).

A to może krotko o sobie.

Mam 27 lat 2 dzieci 6 latka Miłosza i 2,5 latke Olę :)
Skończone studia w kieszeni i 2 języki niestety bez pracy nadal.
Ale uwielbiam się zajmowac moimi dziećmi, choć nieraz mam ochote je związać hihi :)
Mój mąż tez by chciał żebym poszła do pracy, bo mu sie domek marzy :/ No ale pracę mogę u mnie w mieścinie na hali na 3 zmiany mieć i juz właściwie miałam na to pójść ale T. stwierdził , że jednak jest to nierealne z tak małymi dziećmi i faktem że on tez na 3 zmiany chodzi. Także na razie czekam na prace jednozmianową, od poniedziałku zn ów ruszam na poszukiwania.

inna ja jestem zbieraczka kubeczkowa.... gdzie nie pojade to kubek kupuje, znajomi tez mi kupuja :tak: niedlugo mi szafek w domu zabraknie ;-)
Heh, fajne hobby :tak: Ja pewnie bym nie narzkała, bo niektóre kubki mam niepowtarzalne, ale jeśli mam po kilka kubków z każdej możliwej serii... To tragedia... Wiecie, np. 6 kubków Nescafe zima, 6 kubków Nescafe wiosna, itd. :szok:. U mnie 3 półki szafki która ma szerokość 90 cm to same kubki, czasem nawet jeden włożony w drugi :dry:.

witajcie mamusie! Od dwoch lat wychowuje mojego Mateuszka i tez nie pracuje. Zajmuje się domem, sprzątam, piore, gotuje obiadki..w ciagu dnia mam czas, aby zabrac malego na spacer do parku, wyskoczyc z nim na basen czy pobawic się na placu zabaw. Na szczescie udaje mi się ogarnąć wszystkie obowiązki i starcza mi czasu rowniez dla meza, kiedy wraca z pracy. Niedlugo jednak ta sielanka sie skonczy, bo moj szkrab od wrzesnia poszedł na probe do przedszkola i jeśli wszystko pojdzie gladko, ja wroce do pracy. Uwazam, ze zajmowanie się dzieciaczkiem i domem jednoczesnie to bardzo ciezka praca – moj maz jest podobnego zdania. Denerwuja mnie mezczyzni, ktorzy tego nie dostrzegaja..
Witam :-)

M mi zmowu jeczy ze pieniedzy nie ma, bo reszte wyplaty oddal matce :-/...
A jego natalka dupy do roboty nie ruszy bo na jej potrzeby ona kase ma :-/...
A CO MNIE TO KUZWA OBCHODZI!!!! Mogl miec dobrze to niech teraz sobie cierpi!!!
Sorki, ale zadam może głupie pytanie - czy masz sądownie ustalone alimenty czy ojciec płaci wtedy kiedy ma na to ochotę??

A to może krotko o sobie.

Mam 27 lat 2 dzieci 6 latka Miłosza i 2,5 latke Olę :)
Skończone studia w kieszeni i 2 języki niestety bez pracy nadal.
Ale uwielbiam się zajmowac moimi dziećmi, choć nieraz mam ochote je związać hihi :)
Mój mąż tez by chciał żebym poszła do pracy, bo mu sie domek marzy :/ No ale pracę mogę u mnie w mieścinie na hali na 3 zmiany mieć i juz właściwie miałam na to pójść ale T. stwierdził , że jednak jest to nierealne z tak małymi dziećmi i faktem że on tez na 3 zmiany chodzi. Także na razie czekam na prace jednozmianową, od poniedziałku zn ów ruszam na poszukiwania.
Witam kolejną nową mamusię i jej dzieciaki :-)

inna ja jestem zbieraczka kubeczkowa.... gdzie nie pojade to kubek kupuje, znajomi tez mi kupuja :tak: niedlugo mi szafek w domu zabraknie ;-)

Niom to tak jak ja.
Także jak ktos chce mi zrobić frajde to starczy kubeczek i jestem HAPPPY!!!!
Witam nową mame i melduje,że zaraz jedziemy na działke, także dziś sie leniujemy:tak::tak::tak:

reklama
Do góry