reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej kochane kobietki.
Melduję, że u nas ok.
Nie mam weny do pisania ani do czytania, wybaczcie :sorry2:. Z resztą tyle tego produkujecie, że nawet choćbym chciała, to bym nie zdołała nadrobić :sorry2:.
Nawet nie pamiętam kiedy ostatnio zaglądałam tutaj :sorry2:.

Znajomi przywieźli z nad morza wirusa ( prawdopodobnie to jakiś wirus z wyspy Bornholm :confused:) i ja przez dwa dni zdychałam,wymiotowałam, nic nie jadłam i w ogóle. Potem chwyciło J. no i na końcu młodą. Zaczęło się w poniedziałek, a wczoraj rano wstaliśmy jak nowo narodzeni :confused:, jak ręką odjął :confused:.

A tak po za tym, to robimy sobie jednodniowe wycieczki. Byliśmy w Zawoji i już dwa razy byliśmy w Zakopanem :biggrin2: i zamierzamy jeszcze raz pojechać i zabrać ze sobą znajomych, coby nam miło było :-p.

No i wczoraj młoda pierwszy raz była w kinie :tak: na Woole-m ( nie wiem jak to się pisze :sorry2:). Gdyby nie początkowe 15 minut reklam, to by prawie do połowy filmu wytrwała :-p, a tak to po jakiś 30 minutach zaczęła się nudzić i latała po rzędzie, w którym siedzieliśmy, co jakiś czas zerkając na ekran :-p.

Buziaczkuję i lecę śniadanko w końcu jakieś zjeść :zawstydzona/y:, no i potem do sklepu.

reklama
Witajcie Mamuśki,
pogoda u nas śliczna, właśnie mam za sobą pierwsze samotne wyjście z moją kochaną "dwójeczką". Coraz częściej przekonuję się, że jest dobrze, tzn dobrze, że wyszło tak i nie czekaliśmy. Kubuś jest na tyle mały że nie jest zazdrosny (te humorki od razu po urodzeniu Bartka to był kolejny ząbek) i na tyle duży, że nie wymaga aż takiego zainteresowania, rozumie dużo rzeczy i zaczyna być komunikatywny (czasem w przezabawny sposób). A propos wyjścia dzisiejszego. Mąż jak wychodził do pracy zniósł mi wózek i rozłożył. Ja 10 minut po nim z Kubusiem i zachustowanym Bartusiem. Kubuś zszedł sam z 3 piętra trzymając się szczebli poręczy. Ja przed nim jako asekuracja ewentualnego potknięcia. Na plecach plecak z wszystkimi akcesoriami. No a na dole wyjście na podwórko.Bartek usnął po 15 minutach bardzo wnikliwego obserwowania świata w towarzystwie mruknięć, wzdychań itp
głosików.. I mogłam się zająć zabawą ze starszym tzn szalenstwami (ręce mnie bolą bo to juz ponad 13kilogramowa kluska. Byliśmy ponad 2 godziny, ale było super. Wczoraj porobiłam wiekszość rzeczy tak że dziś planuje i robię kosztorys "okleinowania" mebli w kuchni. Macie jakieś doswiadczenia? Chciałam malować ale chyba łatwiejsze i ładniejsze jest odnowienie przy pomocy okleiny. Bardzo fajne są niektóre np takie ze wzorem bambusowym, troszkę będzie egzotycznie.

Winka współczuje wiruska. Trzeba go porzadnie przegonić, choc to niełatwe. Jak było w zawoji (to jedno z moich ulubionych górskich miejsc) A ty też mieszkasz w górach?

Agatula25 duzo siły zycze na tę przeprowadzkę. Mam ich za sobą kilka więc wiem co to znaczy. Co do wózka to sa inne niz allegro portale z ogłoszeniami np gazeta.pl, a nawet tu na BB możesz dać (Sprzedam).

aneta i agatulka ale żeście się zgadały, co to za planowanie spotkań za naszymi plecami?;-);-);-);-):-p:-p:-p:-p Ja wnoszę o rozpatrzenie wniosku o
OGÓLNOPOLSKIE A NAWET OGÓLNOŚWIATOWE spotkanie MAMUSIEK siedzących w domciu i nie tylko.

Anula ile twój staś ma? Mój kuba też nocne dziecko. Życze cierpliwości!!!! Te humory miną mu. Jak to powiadają ... wyrośnie z tego, a rośnie pewnie szybko. Buziaki i głowa do góry!!!!

Miłego dnia wszystkim.

Kerry świetnie,że spacerek udany:tak::tak::tak:Fajnie mieć dwójeczkę Kochanych szkrabów.
Staś ma 12,5 miesiąca i przechodzi samego siebie.
A co do oklejania to właśnie zastanawiam się nad tym samym i nie wiem czy malować czy oklejać.Kolor kuchni wybrałam teraz jeszcze szafki ale pojęcia nie mam ile to kosztuje,dzisiaj idziemy na rekonesans to dam Ci znać wieczorkiem albo rano:tak::tak:

Winka współczuje wiruska. Trzeba go porzadnie przegonić, choc to niełatwe. Jak było w zawoji (to jedno z moich ulubionych górskich miejsc) A ty też mieszkasz w górach?
Szczerze ? Zawoja średnio mi się podoba :sorry2:. O wiele bardziej wolę Zakopane mimo tych tłumów :sorry2:. Kurcze, Zakopiec ma w sobie to coś, co mnie do niego przyciąga :tak:. Te góry :rolleyes2::-).
No i niestety nie mieszkam w górach, choć bardzo bym chciała :tak:, ale mam do nich całkiem niedaleko, bo jakieś 120 km.:-).

anula A może Staś wyczuwa, że jesteś czymś poddenerwowana i dlatego tak reaguje ? A może ząbki mu dokuczają ? Może to taki bunt roczniaka ? Sama już nie wiem :sorry2:. I wcale nie jesteś paskudna matką, nie myśl tak. Ja też wcześniej już z bezsilności dawałam Liwce klapsa, albo właśnie po łapakach :zawstydzona/y:. Nie raz myślałam, że mi dziecko podmienili.

DOBEREKKKKKKKKKKK
Zauważyłście,że mnie niema:confused::confused::confused:
Anulka Ty tak, wiem, wiem:tak::tak:
Szwagry wrócili od domu więc odzysakałam kompa:-DCzuje się troszku lepiej ale dzis siedze w domku.Mwraca k.18,19 także Was zamęcze.Wczoraj była u mnie psiapsiółka z rówieśnikiem Lolka.Mój syn okzał się łobuzem, Kubala się go troszku bał ale ogólnie było Oki.Fotke na drzewie z NK robiła ona i ona stwierdziła,że jezdem świeruska:rofl2:;-);-);-)
Zresztą wydurniałyśmy się na maksaa:-D

Kerry świetnie,że spacerek udany:tak::tak::tak:Fajnie mieć dwójeczkę Kochanych szkrabów.
Staś ma 12,5 miesiąca i przechodzi samego siebie.
A co do oklejania to właśnie zastanawiam się nad tym samym i nie wiem czy malować czy oklejać.Kolor kuchni wybrałam teraz jeszcze szafki ale pojęcia nie mam ile to kosztuje,dzisiaj idziemy na rekonesans to dam Ci znać wieczorkiem albo rano:tak::tak:

anula ja przejrzałam okleiny na allegro.I własnie wyliczałam koszt. generalnie potrzebuje 6 m okleiny o szerokości 40cm i 2 metry okleiny o szerokości 60 cm, wyliczyłam, ze to wychodzi gdzieś około 65-70 zł. Mnie się bardzo podobaja takie trochę niespotykane np: OKLEINA SAMOPRZYLEPNA---Plecionka i Koszyk 67,5cm (406528775) - Aukcje internetowe Allegro, OKLEINA SAMOPRZYLEPNA - Bambus naturalny i zielony (406526037) - Aukcje internetowe Allegro ten naturalny bambus i OKLEINA SAMOPRZYLEPNA --- PlASEK , WODA I LIŚCIE (406526035) - Aukcje internetowe Allegro piasek, tylko czy to pasuje do kuchni? ale ja zawsze lubię sprawdzać jakieś nowości i trochę czasem przekombinowuję:laugh2:. Ja myślę że koszt razem z nowymi gałkami, uchwytami i magnesami (szafki same się otwierają-to takie starocie po byłych właścicielach) nie przekroczy 120 zł. o ile dobrze wyliczyłam:-p:laugh2:

Bodzinka no co ty? wszystkie zauważyłyśmy ze cię nie ma i było nam tęskno i dlatego tyle naskrobałysmy żebyś za kare miała co czytać.:-p

A wogóle Bodziu to jak się dowiedziałam że znów coś cię bierze jakiś wirusek czy cóś to wysłałam ci zestaw stawiający na nogi

anula A może Staś wyczuwa, że jesteś czymś poddenerwowana i dlatego tak reaguje ? A może ząbki mu dokuczają ? Może to taki bunt roczniaka ? Sama już nie wiem :sorry2:. I wcale nie jesteś paskudna matką, nie myśl tak. Ja też wcześniej już z bezsilności dawałam Liwce klapsa, albo właśnie po łapakach :zawstydzona/y:. Nie raz myślałam, że mi dziecko podmienili.
Winka moje to na pewno podmienili.Mam straszne wyrzuty sumienia ale nie radzę sobie z nim.Nie wiem skąd te ataki agresjii i histerii.U nas w domu tego nie ma.Nie wiem skąd mu się to wzięło:no::no::no::no:

DOBEREKKKKKKKKKKK
Zauważyłście,że mnie niema:confused::confused::confused:
Anulka Ty tak, wiem, wiem:tak::tak:
Szwagry wrócili od domu więc odzysakałam kompa:-DCzuje się troszku lepiej ale dzis siedze w domku.Mwraca k.18,19 także Was zamęcze.Wczoraj była u mnie psiapsiółka z rówieśnikiem Lolka.Mój syn okzał się łobuzem, Kubala się go troszku bał ale ogólnie było Oki.Fotke na drzewie z NK robiła ona i ona stwierdziła,że jezdem świeruska:rofl2:;-);-);-)
Zresztą wydurniałyśmy się na maksaa:-D
Fotki superaśne,rewelacja,że miałaś udany dzień:tak::tak::tak::tak:
Zamęczaj Kochana zamęczaj:tak:;-):-D:-D:-D:-D:-D

reklama
anula ja przejrzałam okleiny na allegro.I własnie wyliczałam koszt. generalnie potrzebuje 6 m okleiny o szerokości 40cm i 2 metry okleiny o szerokości 60 cm, wyliczyłam, ze to wychodzi gdzieś około 65-70 zł. Mnie się bardzo podobaja takie trochę niespotykane np: OKLEINA SAMOPRZYLEPNA---Plecionka i Koszyk 67,5cm (406528775) - Aukcje internetowe Allegro, OKLEINA SAMOPRZYLEPNA - Bambus naturalny i zielony (406526037) - Aukcje internetowe Allegro ten naturalny bambus i OKLEINA SAMOPRZYLEPNA --- PlASEK , WODA I LIŚCIE (406526035) - Aukcje internetowe Allegro piasek, tylko czy to pasuje do kuchni? ale ja zawsze lubię sprawdzać jakieś nowości i trochę czasem przekombinowuję:laugh2:. Ja myślę że koszt razem z nowymi gałkami, uchwytami i magnesami (szafki same się otwierają-to takie starocie po byłych właścicielach) nie przekroczy 120 zł. o ile dobrze wyliczyłam:-p:laugh2:
Mi się szczególnie podoba ten bambus
ja chciałam pomalować kuchnię na plaster limonki a szafki na karmazynowe wino,ale chyba to nie gra za bardzo.

Do góry