reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A ja jednym okiem łypię na "Na wspólnej", a poza tym przepisuję kumplowi pracę na zaliczenie na kompie, bo on taki obeznany z komputerem jak ja z...hmmm... budową maszyn :-D.
Olinka oczka ma chore, ale szaleje jakby była zdrowa, no może trochę bardziej jest naręczna, tuli się non stop, wymaga więcej zainteresowania. Ale myślę, że ten antybiotyk ją trzyma.
Poza tym to mamy mały problem, bo mieliśmy jutro w końcu jechać złożyć wniosek na paszport dla Olinki, a z tego co wiem, to trzeba z dzieckiem być, a jak mamy z nią jechac jak ona chora :dry:. A ponoć teraz w urzędach paszportowych sodoma i gomora :no:, bo się wszystkim przypomniało że sodoma i gomora. A my do najbliższego biura paszportowego mamy ponad 60 km w jedną stronę :dry:

To ja nie wiedziałam że z dzieckiem trzeba iść osobiście jak chce się wyrobić paszport. A tak prawdę mówiąc to po co targać dziecko każą? Bo ja też chcę Mai paszport wyrobić.

reklama
To ja nie wiedziałam że z dzieckiem trzeba iść osobiście jak chce się wyrobić paszport. A tak prawdę mówiąc to po co targać dziecko każą? Bo ja też chcę Mai paszport wyrobić.
No właśnie mi znajoma powiedziała, że dziecko, któremu wyrabia się paszport musi być obecne przy składaniu wniosku oraz przy odbiorze paszportu, poza tym to samo gdzieś na necie czytałam... Dla mnie to debilizm, bo po co ja mam ciągać 1,5 roczne dziecko taki kawał drogi?? Przecież nie będzie się podpisywać :sorry2: No, ale takie mają wymogi i koniec.

Poza tym to żadna nie zauważyła, że Oliwka dzisiaj skończyła 1,5 roku :dry::cool::eek::rolleyes2::oo::huh::sorry2::frown::oo2::hmm:

Witam nocnie po tym strasznym dniu:crazy:

Amanda przez cały dzień mnie katowała.....nic nie mogłam zrobić spokojnie :crazy: nie wiem co ją napadło ale w ogóle potworek jeden nie chciał się w ciągu dnia zdrzemnąć:-( usnęła dopiero na 30 minut na spacerku:baffled:
szalała po całym pokoju,obroty robiła,siadała a następnie zaczęła próbować się na wszystko wspinać żeby móc stać :szok::szok: powędrowała koło swojego łóżeczka podciągnęła się i stała :szok: tak samo próbował przy wersalce ale jej się rączki ześlizgiwały więc był płacz i lament że się nie udało:crazy::dry: jakaś mania stania na nogach ją ogarnęła:crazy: nie cieszy mnie to z tego względu że obciąża te nieszczęsne bioderka i kręgosłupik:no::no::no: już za nią nie nadążam....energia ją roznosi:-:)-( pasy w leżaczku też już jej nie zatrzymują tak zaczęła się na nim wściekać że o mały włos oby się z nim przewaliła:crazy: strach ja na 5 minut zostawić:no::no::no:
Gdyby się m. nią po pracy nie zajął to by obiadu dzisiaj nie zobaczył:wściekła/y:
Zasnęła szybko tak jak wczoraj zobaczymy co będzie dalej..............:dry: przy złych wiatrach obudzi się za pół godzinki:crazy::szok::crazy::no:

Zmykam spać bo nie mam już siły i nerwów:no::no::no: wpadłam do Was żebyście wiedziały że żyję :-(

Dobrej nocki Babeczki:-D:-D;-)

WITAM!!!!!
Asiulinka milo Cie czytac:-D:-D:-D:-D:-D
Karollo obudzil sie dzis wyjatkowo wypoczety, ja tez czuje sie dobrze tylko kicham jak z armaty i z nosa mi leci:rofl2::rofl2::rofl2:
Gdzie Anula????
Ja wlasnie jestem w trakcie PPD a Krol wsuwa kanapke z serkiem topionym az mu sie uszy trzesa.
Anulka to jest Zaba;-)

Dzień dobry Lachony :-)

Postanowiliśmy jednak jechać do Opola z Oliwką, wczoraj już gorączki nie miała wieczorem, mam nadzieję, że jej nie zaszkodzimy :-(. No ale kurczę, musimy ten wniosek na paszport złożyć, bo pewnie z miesiąc się czeka na niego :sorry2:

Pogoda piękna, jest 8 rano a już słoneczko super grzeje :tak:

Witam słonecznie:-),ja na chwilu:tak:,dzieci sprzedane;-),mus troszki PPD:angry:,i na studia huzia;-):tak::-D,winko spakowane i mus do banku zapłacic za wiedzę,bo karty egzaminacyjnej nie wydadzą:no:.Dobrze,że sare ten portfel położyło przede mną:tak::happy:.
Inna,a z tym pokazywaniem dziecka to chodzi o to,że muszą porównac z fotografią:baffled:,Jak robiliśmy Olkowi dowód to też ciągaliśmy go po urzędach:tak:

reklama
Dzień dobry.:-)
Nie mam na nic siły. Jestem już przemęczona.:baffled:
Widzę zmiany w podpisach. Bodzinka, Sikoreczka, Anaconda śliczne dzieciaczki.:tak: A Maja jaka już duża.:-)

Inna buziaki dla Oliwki i dużo zdrówka. (A co jej jest?:sorry2:) No i powodzenia w urzędach.;-)

Teraz już lecę, bo za chwilę idziemy na spacerek. Może uda mi się jeszcze dziś tu zaglądnąć. Pa. Miłego dnia Wam życzę.:-)

Do góry