reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
u nas Kuba wczoraj dostał wścieklizny...a dziś rano to szkoda gadać...Sikorka może słuchawki na uszy nałóż? ;-)
A odnośnie dzieci i ich zachowań...mojego męża siostra ma dziewczynkę i ta (wiem że mi nie uwierzycie!) nie ruszała nigdy kuchenki ani zamrażalnika bo jej mama powiedziała że to mamy jest, ani szuflad ani szafek...ja tego słuchać nie mogę:angry:, bo mam wrażenie że ona myśli że każdemu dziecku można wytłumaczyć, podłamałam się wczoraj tym :crazy:
Skąd ja to znam...

Mam nadzieję że się majóweczki nie pogniewają:
MAJENKI!!!!!!!!!!!!!!!

IWONKA URODZILA!!!! Sms:
"dzis o 4.25 urodzilam coreczke, waga 4760 i 57cm, porod w dwie godziny :biggrin2: pozdrawiam!!"

ogromne gratulacje!!!!!!!!

Gratki dla Iwonki!!!

Dzien Dobry. Ja juz wstalam:-)K jeszcze spi.No to se robie szybki przeglad BB i innych stronek. yyyy co ja mialam napisac... AAA
Bodzia wczorajsze fotki super, naprawde, rozwijasz sie, slow mi brakuje. :-)I gratulacjie dla Iwonki i najlepsze zyczenia dla Asiulinki
a co do histerii u dzieci - sama jej czesto doswiadczam- wystarczy ze po wyjsciu z domu skrece nie w lewo jak zwykle tylko w prawo to Stasiu wrzeszczy jak opetany i rzuca sie na ziemie .... zazwyczaj ignoruje to, albo wsadzam go do woza, przypinam in olewam totalnie, a on po jakims czasie przestaje ryczec.Albo wrzeszczy tez jak opetany jak ktos obcy do nas przychodzi.Albo jak jestesmy w kosciele i np ja ide do komunii a K nie. To normalnie tak sie drze ze kosciol sie trzesie. Wymusza wszystko wrzaskiem, co nei znaczy ze ja mu pozwalam, czesto ignoruje go....I co z takim zrobic?? MOze on troszku zdziczal, jak calymi dniami ze mna tylko siedzi... sama nie wiem czasem co z nim zrobic...

Helooooooo
Mój synek spał do 7,30...Ale cudnie...Jeszcze w piżamach, łózko rozwalone, i "Iniemmocnych" oglądamy:-D:-D
Mój synul tez czasem histerie urządza i staram sie go ignorować.Najbardziej wkurzaja mnie spojrzenia innych, szczególnie pań w średnim wieku.On np.wrzeszczy wpisakownicy a ja sieodwracam...Ostatnio jakas to skompentowała "Boże święty".....
Choć jeszcze nie pokazł na co go stać:dry::sorry2::sorry2:
Kasiu dzięks:-D
Moja mamula jedzie:rofl2::rofl2::rofl2:

dżem dobry:-)my wstali ale jakoś wszyscy niedorobieni chodzą - Szymek szaleje w łóżeczku i co chwila wywala zabawki przez szczebelki albo wciąga do środka zasłonę moja biała wypraną i wyprasowaną:baffled:męż dosypia a ja dzisiaj obudziłam się z mega bólem kręgosłupa:dry:chyba sobie dzisiaj wolne zrobie a chłopaków samych na spacer wyrzucę.
ja w kwestii histerii dzieciowej nie mam zbyt dużego doświadczenia ale jakiś głos wewnętrzny mi mówi że już wkrótce będę ekspertem;-)

Marta Jul w kąpieli cud malina i orzeszki:tak::-D
Bodzia miłego popołudnia z mamą

idę śniadaniować:tak:

Dzien Dobry. Ja juz wstalam:-)K jeszcze spi.No to se robie szybki przeglad BB i innych stronek. yyyy co ja mialam napisac... AAA
Bodzia wczorajsze fotki super, naprawde, rozwijasz sie, slow mi brakuje. :-)I gratulacjie dla Iwonki i najlepsze zyczenia dla Asiulinki
a co do histerii u dzieci - sama jej czesto doswiadczam- wystarczy ze po wyjsciu z domu skrece nie w lewo jak zwykle tylko w prawo to Stasiu wrzeszczy jak opetany i rzuca sie na ziemie .... zazwyczaj ignoruje to, albo wsadzam go do woza, przypinam in olewam totalnie, a on po jakims czasie przestaje ryczec.Albo wrzeszczy tez jak opetany jak ktos obcy do nas przychodzi.Albo jak jestesmy w kosciele i np ja ide do komunii a K nie. To normalnie tak sie drze ze kosciol sie trzesie. Wymusza wszystko wrzaskiem, co nei znaczy ze ja mu pozwalam, czesto ignoruje go....I co z takim zrobic?? MOze on troszku zdziczal, jak calymi dniami ze mna tylko siedzi... sama nie wiem czasem co z nim zrobic...
widzisz ja mam te sme przemylenia,tez mi sie wydaje ze zdziczal troche,no i bardzo mnie martwi ze jak przychodzi do nas ktos obcy to juz koszmar murowany,ludzie patrza z politowaniem na mnie i meza i niesmiale pytania czy z nim wszystko napewno w pozadku jest/chodzi o to czy on do konca normany jest pewnie/pomijam juz ze gosc dluzej nigdy sie nie zasiedzi bo jak w takim wrzasku,niektorzy nie chca do nas przychodzic ,wykrecaja sie ,nie dziwi mnie to zbytnio,Piotrus chodz ma 2 lata i 7 miesiecy niewiele mowi ,za to tryb rozkazujacy opanowal doskonale,wydaje komendy,zdejmij,wyjmij,wez to ,itp,oczywiscie wszystko wrzaskiem

Witajcie kobietki :-D
Moi rodzice wywalili mnie wczoraj na impreze ;-)

Poszlam sama z kumpela - i nagle zrobilo sie nas ponas 8 osob bo spotkalysmy znajome :-D

Ogolnie bylo BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOSKO!!!!!!!!!!!!
Jakis koles caly czas mnie pilnowal zebym sama tanczyla ;-) Co za typ :-)
A jakiego slodziaka poznalam... Mmmmmmmm... Kurcze :-)

Wiecie co kobietki pierwszy raz od kilku tygodni mam taki wysmmienity humor :-) mimo ze glowka troche boli :p

Wczoraj kolejny dzień przyzwyczajania Amandy do spania w łóżeczku :tak:było strasznie chociaż na początku zapowiadało się super bo usnęła o 20.40 po 30minutach usypiania:tak::-) i myśleliśmy nadzieję że będziemy mieli chwilę dla siebie:tak: a to znowu się obudziła po zaledwie 20minytach i darła się ze zwiększoną siłą 1,5 godziny:szok::no: moje nerwy już z deka były nadszarpnięte i jeszcze trochę a bym się poddała:no:

Gdy w końcu zasnęła na amciu obudziła się o 2.00 dałam jej cysia i sobie grzecznie jadła patrzyła na mnie i się uśmiechała wyglądał na bardzo zadowoloną ale jak zjadła i odłożyłam ją do łóżeczka zaczęła krzyczeć i płakać ile sił w płucach :szok::crazy:koncert taki trwał aż do 3.00 :szok::crazy:
a od 7.00 już jesteśmy na nogach :-:)no:

Aluśka nie jest źle, nauczy się -wytrwałości! Mój mąż wczoraj np już nie mógł znieść wrzasków Kuby i zaproponował mu smoczek....ale Kuba już go nie chciał...ufffff :-) :-) Wklej w wątku ubraniowym fotkę....na szczerość możesz liczyć aż nadto ;-)
tak tak :-)
Meg mam nadzieję że w ciągu tego tygodnia się już nam uda bo już powoli mam dość:szok::szok::-(
Wytrwałość potrzeba mi na pierwszym miejscu:tak::sorry2:
BOGNA - Kobieta obdarzona tym imieniem jest osobą inteligentną, przyjaźnie nastawioną do otoczenia i o pogodnym usposobieniu. Ma duże predyspozycje twórcze i maniery wielkiej damy. Jeżeli żyje w wygodnych warunkach, w pełni rozwija swój urok osobisty, talenty towarzyskie i zdolności twórcze.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Bodzia opis w 100% się z Tobą zgadza:tak::tak:;-)
Mam nadzieję że się majóweczki nie pogniewają:
MAJENKI!!!!!!!!!!!!!!!

IWONKA URODZILA!!!! Sms:
"dzis o 4.25 urodzilam coreczke, waga 4760 i 57cm, porod w dwie godziny :biggrin2: pozdrawiam!!"

ogromne gratulacje!!!!!!!!
Super :-) Gratulacje dla Iwonki i dla małej kruszynki:tak::tak::-)
k14fv4.gif

Ludi ja tak sobie myślę, że z politowaniem i zgorszeniem to patrzą ludzie , którzy sami dzieci nie mają:no::no:
Aluśka może Amandzie żeby dokuczają i potrzebuje przytulania więcej i Twojej bliskości:confused:

wyrzuciłam chłopów na spacer a sama mam święty spokój na ogarnięcie 2-dniowego chaosu:dry:zerkam

reklama
Madzka, :wściekła/y:for gad sejk jest sandej, daj se spokoj z PPd dzis. Przeciez Cie w krzyzu lupie.:tak:
Ludi - jest wyjscie z naszej sytuacji - nalezy bezzwlocznie wracac do Polski i oddac bachorki w objecia stesknionych babc. I same mozemu wowczas odpoczac.;-)
My juz dzis obejrzeli Krola Lwa i Garfielda II
Cara - to jest to. Twoi rodzice to madrzy ludzie. Musisz wyrzucic przeszlosc za siebie i zyc jak na mloda dziewczyne przystalo. Hakuna Matata:-) Nie lubie czytac wciaz jak narzekasz na tego glaba. Ale takie posty to moge codziennie.

Do góry