reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A ja natenczas wróciwszy z obchodu, nakarmiwszy synka, poczytawszy mu bajki i położywszy go spać, a sama w tak zwanym międzyczasie wypiwszy kawę i zjadłszy Bounty, robię sobie NIC. Z obiadem nie ma musu sie spieszyc bo stare wroci z roboty 5-6, a do Stacha mam zupkę od wczoraj. Pełen relax....:-p

reklama
No ja już o tym wiedziałam,że Maja pójdzie rok wcześniej do szkoły, ale jak na razie o tym nie myślę - w końcu mam jeszcze trochę czasu:-D:-D:-D
to że Madzia pójdzie jako 6-latka to ja wiedziałam, ale nie wyobrażam sobie tego, że oni wszystko przygorują w rok:szok: Przecież muszą to jakoś sensownie zorganizowac, bo to małe dzieci jeszcze. Trochę strach bo wychodzi na to że małego rocznik będzie eksperymentalny:dry:

będzie to samo co z reformą maturalną i gimnazjalna - na łeb na szyję się spieszą a potem wyłazi słoma z butów i braki fatalne a cierpią dzieciaki:angry::angry:

My tez ze spacerku wroclismy chwile temu. Ponad godzine lazilismy :-)Chyba zaraz u nas lunie.
A z ta szkola od 6-ciu lat to przegiecie. Niedosc ze tyle tej nauki to jeszcze skracaja dzieciom zabawe....idioci!!!:angry:

Jasmina widzę, że jednak powolutku się odnajdujesz i odkrywasz uroki nowego zycia. najpierw odkrycie placu zabaw teraz pogaduchy z koleżanką:tak:;-):-)chyba trochę sie zadomowiłaś, co??;-)
Pomału pomału jakoś się tu wkręcam. A koleżanka to śmieszna sprawa poznał ją tutaj mój mąż i okazało się że pochodzi też z Gdańska ;-) Bardzo ją polubiliśmy.:-)

dokładnie się tego obawiam:baffled: Po prostu miałam nadzieję że dopiero następny rocznik zrobią, a tak to mój mały będzie musiał przeskoczyc z grupy maluchów od razu do zerówki (bo takie są plany żeby 5-latki były już w zerówce) Teoretycznie będzie się można o odroczenie szkoły o rok ubiegac, ale nie wiem jak oni sobie to wyobrażają, mój mały rozumek tego za nic pojąc nie potrafi:dry::oo2::unsure:

Jasmina cieszę się bardzo:tak::-):-)
bez sera zupełnie po kiego wała robią obowiązek szkolny wcześniejszy i jeszcze zostawiają furtkę z odroczeniem. zawracanie ludziom doopy:angry::angry::angry:było dobrze to się kurna zawzięli żeby poprawić:wściekła/y:

reklama
Jasmina cieszę się bardzo:tak::-):-)
bez sera zupełnie po kiego wała robią obowiązek szkolny wcześniejszy i jeszcze zostawiają furtkę z odroczeniem. zawracanie ludziom doopy:angry::angry::angry:było dobrze to się kurna zawzięli żeby poprawić:wściekła/y:
chyba na siłę chcą pokazac że coś robią, no jeżeli ta pani ma tak w głowie jak na to wygląda to się wcale nie dziwię:no2:

Do góry