reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

iiwka, 3maj się kochana. Może Twój mąż potrzebuje wstrząsu i tego, żebyś zniknęła z jego życia na jakiś czas?? Bo wiesz, doceniamy dopiero to, co straciliśmy...Nie wiem, o co dokładnie u Was chodzi, ale wiem, że terapia wstrząsowa wiele daje, a jeśli nie daje, to znaczy, że ten ktoś nie jest nas wart.
Cara, według mnie to nie jest normalne, aby dziecko tak mało spało :sorry2:. Nawet dorosły człowiek po 2 godzinach snu źle się czuje, a co dopiero taki maluch. A może on po prostu w ciągu dnia ma zbyt wiele bodźców, które go pobudzają?? Spróbuj wieczorem go wyciszyć, zero tv, zero radia, poczytaj mu książeczkę, zrób mu długą kąpiel cieplutką, po kąpieli nasmaruj jakimś balsamem, przy okazji go troszkę pomasujesz. Może jakieś delikatne kołysanki w tle. Spróbowałabym też herbatki z melisy...Nie wiem...
A może potrzebny jest dobry specjalista, który małego przebada porządnie??
Ja już po kąpieli, czekam na J., jadę po niańkę i pędzimy do Opola :-)

reklama
iiwka, 3maj się kochana. Może Twój mąż potrzebuje wstrząsu i tego, żebyś zniknęła z jego życia na jakiś czas?? Bo wiesz, doceniamy dopiero to, co straciliśmy...Nie wiem, o co dokładnie u Was chodzi, ale wiem, że terapia wstrząsowa wiele daje, a jeśli nie daje, to znaczy, że ten ktoś nie jest nas wart.
Cara, według mnie to nie jest normalne, aby dziecko tak mało spało :sorry2:. Nawet dorosły człowiek po 2 godzinach snu źle się czuje, a co dopiero taki maluch. A może on po prostu w ciągu dnia ma zbyt wiele bodźców, które go pobudzają?? Spróbuj wieczorem go wyciszyć, zero tv, zero radia, poczytaj mu książeczkę, zrób mu długą kąpiel cieplutką, po kąpieli nasmaruj jakimś balsamem, przy okazji go troszkę pomasujesz. Może jakieś delikatne kołysanki w tle. Spróbowałabym też herbatki z melisy...Nie wiem...
A może potrzebny jest dobry specjalista, który małego przebada porządnie??
Ja już po kąpieli, czekam na J., jadę po niańkę i pędzimy do Opola :-)

myslisz ze nie probowalam... neurolog nawet rece zalamal i zadne leki na supokojenie nie działają... :-/...

IIWKA nic się nie martw ja też tak czasem mam póżniej to mija no ale faceci tak mają że nam graja na nerwacz a jeszcze te teściowe tragedia:wściekła/y::wściekła/y:

U mnie to raczej teść!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jego podejście do życia mnie tak :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!! Chłop w dzisiejszych czasach to "ciota"-jego słowa!!!I on musi synka "sprowadzać na dobrą drogę". Komentował fakt że mój M był przy porodzie!!!! Bo co to jest przecież urodzenie dziecka!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry: I słucha się baby!!! "Baba" nie ma nic do powiedzenia i ma robić wszystko,tzn. Podawać skarpetki do ręki,swetr (bo on nie wie gdzie jest albo jaki) jak przyjdzie z pracy ma mieć wszystko pod nosem. Nawet herbaty nie potrafi sobie sam zrobić!!!! żeby nastawić czajnik z wodą????Przecież od tego są baby. Obrządzać to baba,sprzątać-baba-gotować-baba. Facet to nie powinien nic robić przy dziecku! Jak jego młodszy syn Jarek narobił w pieluchę to kazał mu czekać ponad pól dnia aż siostry czy matka przyjdzie to go przebiorą,a on biedne dziecko chowało się za zasłonkami bo się wstydziło... I ten ma jeszcze czelność chwalić sie tym wszystkim!!!!!! On nie uważa że coś złego zrobił!!!! i robi!!! I jeszcze synka musi sprowadzać na dobrą drogę.... Ja już nie wytrzymuję....:-:)-(

U mnie to raczej teść!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jego podejście do życia mnie tak :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!! Chłop w dzisiejszych czasach to "ciota"-jego słowa!!!I on musi synka "sprowadzać na dobrą drogę". Komentował fakt że mój M był przy porodzie!!!! Bo co to jest przecież urodzenie dziecka!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry: I słucha się baby!!! "Baba" nie ma nic do powiedzenia i ma robić wszystko,tzn. Podawać skarpetki do ręki,swetr (bo on nie wie gdzie jest albo jaki) jak przyjdzie z pracy ma mieć wszystko pod nosem. Nawet herbaty nie potrafi sobie sam zrobić!!!! żeby nastawić czajnik z wodą????Przecież od tego są baby. Obrządzać to baba,sprzątać-baba-gotować-baba. Facet to nie powinien nic robić przy dziecku! Jak jego młodszy syn Jarek narobił w pieluchę to kazał mu czekać ponad pól dnia aż siostry czy matka przyjdzie to go przebiorą,a on biedne dziecko chowało się za zasłonkami bo się wstydziło... I ten ma jeszcze czelność chwalić sie tym wszystkim!!!!!! On nie uważa że coś złego zrobił!!!! i robi!!! I jeszcze synka musi sprowadzać na dobrą drogę.... Ja już nie wytrzymuję....:-:)-(
A towariat chyba zgłupiał:tak::tak::tak::tak::tak:

wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet Kobiety
ja dostałam cudowny prezent od pierworodnego nauczył się siedzieć w końcu bo już nie mogłam się doczekać pozdrawiam gorąco
Gratulecje

Iwonka trzymajcie się cieplutko i szczerze współczuje kolejnego pogrzebu.
Adriankowi dziękuje za życzonka.
Iiwka m oże taki wstrząś na niego podziała.A teść to ma prztpotopowe poglądy...Najgorsze,że męża pewnie podburza:no::no::no:Trzymaj się kochaniutka, w każdym zwiążku są gorsze dni.Może jak zostawisz M na troche samego to zacznie Cię doceniać.
Moje dziecko padło w biedronie, teraz śpi nadal.Jak wsatnie to zmiana obuwia, bierzemy jezdzik i idziemys ie przejść.
Ja nwet nie licze na jakikolwiem prezencik czy choćby życzenia.No cóż taki już ten mój chłop jest.....

My wstaliśmy po 8,,ale od rana mam same nieciekawe sytuacje,,
najpier komp nie działal,,odkrzac potem,,kawa mi sie wylała,potłukłam miske szklana i nie mialam jak odkurzyc,,,i maly mi sie rozklada,,wrecz wspanialy poczatek dnia
acha dostalam zalegly pit ze starej szkoly ,,a my jzu rozliczenie oddałam do SUsu i musze nowe robic,,bo tamto złe,,no idize sieee:angry::wściekła/y:
ale luzik dzien leci
a maly kurcze czuje z ebedzie chory,tfu tfu
lezy po kocem,dąłam mu syrop,z nosa ciurkiem mu daje,,,achh

acha odkurzacz na drucik zrobiłam,na zwarcie i odkurzylam chate,,a kompa zaczelam krecac wykrecac,stukac,hehe i zadziałała,,,hihih

reklama
Do góry