reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Byłam na poczcie,bo listonosz zostawił wczoraj awizo na paczkę z kostiumem pirata dla Olka.Dostało się babie bo cały dzień siedziałam w domu i czekałam na tą paczkę.Baaaaaardzo uprzejma pani powiedziała,że się listonoszowi pod pachę nie zmieściła:no::wściekła/y::wściekła/y:.Ubrałam kichająco-kaszląco-pierdzącego Julka,znoisłam wózek,Olka zamknęłąm w domu i poszłam na tą pie.....ną pocztę.
Nie zbliżać się bo pogryzę!!!!!!!

reklama
Bodzinko, a ja mam smaka na pyzy z mięsem, którem mam w domciu, ale głupio tak o 10 rano jeść pyzy :zawstydzona/y:.Ale z drugiej strony nie wiem czy wytrzymam do pory obiadowej :zawstydzona/y:.
Oliwka pełna życia, lata po mieszkaniu, ale spróbuję ją za jakiś czas utłuc, bo chcę się wykąpać.
W ogóle u nas w mieszkaniu zimno, bo oczywiście nie było komu w piecu rozpalić ani wczoraj po południu, ani wieczorem, także przez cały dzień i przez noc troszkę nam się oziębiło w domku :baffled:.Nawet Oliwka ubrana jak nigdy, bo ma body z długim rękawem i dresik welurowy.No i skarpetki, ale chyba jeszcze jej zaraz zarzucę kapcie, bo jeśli ja zamarzam to ona pewnie też na nadmiar ciepła nie narzeka.Ale najpierw jej pampka zmienię.
Wczoraj znowu kupiłam Pampersy Let's Play, jak dla mnie są super, a i Oliwka zadowolona, że ma na sobie "majteczki" które tak łatwo ściągnąć :-D, ale cena...za 34 pampki - 37 złotych :szok:.Nie wiecie czy są może takie majtko-pieluchy, ale troszkę tańsze??Tylko nie chodzi mi o Huggiesy Pull Ups Training Pants, tylko zwykłe pieluszki dla dzieci, zakładane jak majcioszki ;-).
Idę to moje dziecię kochane przewinąć, bo nasikane ma że aż strach :-D

Dzień doberek! Ja się nawet dzisiaj wyspałąm:-) Miałam iśc wcześniej spac, ale jakoś nie mogę zasnąc i zalegam dopiero koło 1 w nocy:zawstydzona/y: Co rano jak się budzimy to Adrianek leży z nami w łóżku:confused: Dziś go pytałam skąd on się u nas bierze i mi wytłumaczył, że jak tatuś wychodzi do pracy to on do nas przychodzi żeby nam smutno nie było:-D Kochany łobuziaczek o mamę się martwi:-p Mam do was pytanko: macie może jakiś sposób na pozbycie się przykrego zapachu moczu:confused: Małemu zdarzyła się niestety ostatnio wpadka i teraz mu łóżko śmierdzi:baffled: Nie chcę kupowac nowego a coś z tym trzeba zrobic:dry: A wiecie co mi powiedział jak spytałam czemu do ubikacji nie poszedł? Powiedział że bardziej mu się chciało spac niż wstac:-D Potem jak się zorientował to wstał przebrał się i przyszedł do mnie się zagrzac:sorry2:
Magdusia od rana biega za mną i popłakuje:baffled: Widac że jej zębole idą i bardzą ją to męczy. No ale jeszcze troszkę i będą ostatnie trójeczki:-) Mam nadzieję że potem trochę dłuższa przerwa nas czeka.
Mojego tatę wczoraj wypisali ze szpitala. Po wszystkich badaniach stwierdzili że naerki są w porządku a to że nie pracowały to była wina prostaty . Ma przerost i po prostu jej płaty uciskają nerki. Do tego stan bakteryjny, którego nie potrafią wyleczyc już od lipca. Niby jest dobrza a wczoraj jak wrócił do domku to nogi mu znów zaczęły puchnąc i w sumie nie wiadomo czemu. Kurcze:wściekła/y: Ciekawe co mu będą dalej robic.
Idę gotowac zupkę. Muszę odejśc od kompika bo Madzik się wścieka- sama chce pisac:-p

czesc dziolchy
Co tu duzo mowic, jestem jeszcze nie uczesana:-(. Zapowiada sie bardzo ciekawy dzien:-(. Dawid buczy od rana, Jasmina mnie zadrecza "pobaw sie ze mna ty bedziesz moja coreczka" buuuuuuuu.
Znikam bo bede zmeczala wam tylko.
Anatola sobie golne to moze mi sie poprawi

Mi też Majka nie pozwala siedzieć przy kompie, jak tylko zauważy to ciągnie mnie za rękę do drugiego pokoju, nie dale mamusi chwili wytchnienia, ale myślę że już niedługo zacznie zajmować się sama sobą a ja wreszcie odetchnę:-D:-D:-D

Inna pyzy mniam...A niby kto powiedział,że nie można ich jeśc o 10 rano???;-);-)
Sikoreczka to super,że tate wypisali.:tak::tak:
Marta oj współczuje.
Jasmina poprawy nastroju życze.
Ja ostatnio mam tak złe dni,że jestem wniebowzięta jak mały się sam bawi albo spi.Jak ta cholerna pogoda się nie poprawi to się rzuce z okna:dry::dry::dry::dry:
Obiecane fotki ze spaceru..
21172411628.jpg

21250311628.jpg

08242011628.jpg

08562911628.jpg

Nowa piżamka
20301211628.jpg

Jem kośc;-);-)

08481111628.jpg

19425511628.jpg

21061111628.jpg

08545711628.jpg

Dzień Dobry kobitki ja w szoku bo moja Julka sama się bawi i to już z pół godziny:szok:
BODZINKA- ale super zdjątka powklejałaś ja też nadtym popracuje a co do smaka na prażynki to ubieraj Karolcia i zmykajci po nie no i 1 paczka dla mnie-też je uwielbiam:-D
JAŚMINKA-poprawy nastroju życze:-):-):-):-):-):-):-)
SIKORECZKA- a niemówiłam że z tatą będzie ok:tak:;-)
INNA- przez te twoje pielunio majcie to misię w nocy śniło że takie Julce kupiłam:-D:-D:cool2: ale ja narazie zakładam tetrowe bo mały gad ma dupsko czerwone a w tetrze zawsze jej przechodzi a wydaje mi się że odkąd pampersy sa z tym balsamem to ciąghle coś z jej pupciom nie tak(chyba zmienię pampki na inne:confused:)

Młody wstał więc go ubieram i po prażynki marsz.Komu jeszcze???No i po pyzy;-):-p:-pAle wiecie co nie mam dziś cierpliwości więć idziemy z koszmarnie obłoconym wózkiem..Zapomniałąm go umyć:dry::dry::dry:
Inna pieluchy z rossmanna podbno sa dobre a też sa j ak majteczki.
Mamojuli ten balsam podobno strasznie uczula, paremam już mówiło.

Dzień dobry:-)
Ja do kpmpa bo chcę się zalogować na BB a tu niespodzianka....wcale sie nie wylogowałam....:szok::szok:Pewnie dlatego że mały obudził się i musiałam iść go uspić i zasnłam z nim na łóżku:confused:Nocka była w miarę przespana bo obudził się raz ok.3 a pozniej o 6:tak:No ale przed 8 już była pobudka na dobre:-DNo ale przynajmniej chatka posprzątana,obiadek dla Grzesi się gotuje a ja mam chwile:tak:Maluch padł już i śpi:baffled:Pogoda znów kiepska...

reklama
.
Wczoraj znowu kupiłam Pampersy Let's Play, jak dla mnie są super, a i Oliwka zadowolona, że ma na sobie "majteczki" które tak łatwo ściągnąć :-D, ale cena...za 34 pampki - 37 złotych :szok:.Nie wiecie czy są może takie majtko-pieluchy, ale troszkę tańsze??Tylko nie chodzi mi o Huggiesy Pull Ups Training Pants, tylko zwykłe pieluszki dla dzieci, zakładane jak majcioszki ;-).

Ja nie slyszlam o innych pieluszkach-majteczkach, ale o tych huggiesach o ktorych piszesz tez nie slyszalam, wiec moze jestem nie w temacie. Tez chetnie zakupilabym tansze pielucho majteczki niz te pampersa let's go. Ale za nic w swieceie nie wroce do zwyklych pampersow (mam na mysli tych zajlejanych) bo Maly takie cyrki odstawial jak mu sie je zapinalo ze, nie warto go tak meczyc.

Dzień doberek! Ja się nawet dzisiaj wyspałąm:-) Miałam iśc wcześniej spac, ale jakoś nie mogę zasnąc i zalegam dopiero koło 1 w nocy:zawstydzona/y: Co rano jak się budzimy to Adrianek leży z nami w łóżku:confused: Dziś go pytałam skąd on się u nas bierze i mi wytłumaczył, że jak tatuś wychodzi do pracy to on do nas przychodzi żeby nam smutno nie było:-D Kochany łobuziaczek o mamę się martwi:-p Mam do was pytanko: macie może jakiś sposób na pozbycie się przykrego zapachu moczu:confused: Małemu zdarzyła się niestety ostatnio wpadka i teraz mu łóżko śmierdzi:baffled: Nie chcę kupowac nowego a coś z tym trzeba zrobic:dry: A wiecie co mi powiedział jak spytałam czemu do ubikacji nie poszedł? Powiedział że bardziej mu się chciało spac niż wstac:-D Potem jak się zorientował to wstał przebrał się i przyszedł do mnie się zagrzac:sorry2:
Magdusia od rana biega za mną i popłakuje:baffled: Widac że jej zębole idą i bardzą ją to męczy. No ale jeszcze troszkę i będą ostatnie trójeczki:-) Mam nadzieję że potem trochę dłuższa przerwa nas czeka.
Mojego tatę wczoraj wypisali ze szpitala. Po wszystkich badaniach stwierdzili że naerki są w porządku a to że nie pracowały to była wina prostaty . Ma przerost i po prostu jej płaty uciskają nerki. Do tego stan bakteryjny, którego nie potrafią wyleczyc już od lipca. Niby jest dobrza a wczoraj jak wrócił do domku to nogi mu znów zaczęły puchnąc i w sumie nie wiadomo czemu. Kurcze:wściekła/y: Ciekawe co mu będą dalej robic.
Idę gotowac zupkę. Muszę odejśc od kompika bo Madzik się wścieka- sama chce pisac:-p

Sikoreczka
ten woja Adrianek to straszny model jest :-D:-D:-D:-D kochany. Przychodzi do ciebie do lozka jak Tatus idzie do pracy zeby wam smutno nie bylo:-D:-D kochane chlopisko;-)
A z tym siuisainiem w nocy ze bardziej mu si e spac chcialco tez bomba:-D:-D

Co do zapachu moczu, to chyab nie ma preparatu ktory go zlikwiduje:confused: przynajmniej ja nie slyszalam. Nie jestem pewna ale chyba mozna sobie zamowic czlowieka z pralni do domku i on powinien wyprac łozko, no i wtedey sila rzeczy zapach zniknie.

Bodzionka jak ty robisz te kartki??? ja nic na tym corelu nie kapuje:zawstydzona/y:

Do góry