reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Reniferku gratuluje:-):-):-):-) i zazdroszcze przspanych nocek.Mój Potworek nadal budzi się 3,4 razy w nocy:baffled:
Jeszcze tylko poodkurzać, umyć naczynia i podłoge i może isc:-):-)

reklama
Bodzinka ale Ty mnie stresujesz z tym sprzątaniem :dry:.Czy Ty codziennie sprzątasz w domu??Matko, u nas jest ciągle syf.Ja odkurzam, tatuś daje córci bułę i cała moja praca na marne :wściekła/y:.Ja myję podłogi, a wszyscy włażą w butach (tłumaczenie:i tak macie panele to łatwo wymyć:wściekła/y:).No więc doszłam do wniosku że będę sprzątać wtedy kiedy mam na to ochotę, a tłumaczę się tym, że mamy małe dziecko które ma prawo robić bałagan :-D.Ale Ty kobieto, wpędzasz mnie w kompleksy :zawstydzona/y:
Moje dziecko zjadło właśnie zupkę, ogląda teraz Elmo (a może to jest Bawmy się Sezamku?), ja muszę jakoś podstępem wyjść z pokoju do łazienki umyć głowę...Bo o 12 wychodzimy z domku.Wprawdzie jeszcze ma Oliwka mały katarek i kaszel, ale na zewnątrz jest dośc ładnie, nie wieje, słonko świeci.Idziemy się dotlenić.
Reniferku, wyluzuj, Oliwka ma ponad rok i też śpi z nami ( a ja jej cycem nie karmię) ;-).Jak będzie bardziej rozumna, to ją będę uczyć, że ma spać u siebie.Póki co i tak jesteśmy z nią w pokoju, ona pól nocy śpi w swoim łóżeczku, a jak się obudzi to wyłazi ze swojego i włazi do nas ;-)
Jej też głodna jestem, ale czekam na J., który już dawno powinen być w domu :angry:.Ale z nim tak zawsze :wściekła/y:
Idę się myć.Pa.Do później :-)

Inna ja mam mieszkanie 36 m, i jak codziennie nie ogarne to się nie rusze w tym syfie, który moi faceci robią:wściekła/y:Nie odłożenie jednej rzeczy na miejsce powoduje straszny bałagan.Jak mieszkałm u mamy, 150m, to sprzątałam jak mi się chciało...NIE ZNOSZE SPRZĄTAĆ..
Vici stojak bombowy tylko cena:szok:Nazwa też odpowiednia:rofl2::rofl2:
Ja zmieniłam plany.Nadciąga pora snu mojego dziecka więc z domu wyjde jak się obudzi:-)Z czystego samolubstwa, jak on śpi to ja poodpoczywam.Ostanio wyje jak myje naczynia a energii ma tyle co nie miara.Najlepsza zabawa to przewracanie się po podłodze z mamą;-);-)

Reniferku gratuluje:-):-):-):-) i zazdroszcze przspanych nocek.Mój Potworek nadal budzi się 3,4 razy w nocy:baffled:
Jeszcze tylko poodkurzać, umyć naczynia i podłoge i może isc:-):-)
Moj Grzecho tez ostatnio zaczal sie czesciej budzic (mniej wiecej co 2 godz.):baffled: A wczesniej tak ladnie spal (budzil sie o 4-5, a potem o 7-8, nieraz zdarzylo mu sie, ze obudzil sie tylko raz o 6). Moze jeszcze wroci do dawnego systemu spania?;-):confused: Oby!:tak:

Widzialyscie ten stojak na noze z boku?Fajny tylko cena nie taka:-( no ale nazwa powala "faceci to dranie" po prostu bosko :-D
Tez mi sie podoba ten stojaczek.:tak: A w ogole jak weszlam na ich stronke, to podoba mi sie tam pare rzeczy. Tylko co z tego,skoro ceny mie sie nie podobaja.

Czesc wszystkim

ja juz posprzatalam domek zostalo mi jeszcze tylko mycie podlog.

Witam nowa mamusie

Klavell nie przejmuj sie bzdurami ktore ci pisza na blogu...w zyciu nie slyszalam o diecie dla 3 miesieczego dziecka....porabani sa niektorzy ludzie:no:

Moje dziecko ma prawie 2 latka a tez sie budiz nocy.....co prawda tylko raz, ale wydawalo mi sie ze w tym wieku juz przesypia dziecko cala noc:dry:

Swietny stojak bomba, ale cena........:baffled:

Mi tez te ceny nie pasuja:-D:-D hehe dali by promocie BB ;-)
A co do sprzatania to jak mialam 30 m to tez trzebabylo nontoper sprzatac teraz mam 76 i jest git:yes:

Jak się właśnie wkurzyłam....Przyszła do mojago M pani z Urzędu Miejskiego z wyrokiem gzekucyjnym.Mąż dostał mandat w zeszłym roku i go nie zapłacił, 50 zł.Dobrze,że kase w domu miałam:angry::angry::angry::angry::angry:Gdyby to był 500 ale 50:crazy::crazy:Ja oczy jak spodki zrobiłam bo nic mi nie powiedział...Oj jak wróci do domu...

reklama
Dzień dobry bardzo!:-D U nas od rana słonecznie! Ja nie wyspana, bo kupilim drukarkę ze skanerem i bawiłam się w nocy:zawstydzona/y::-p Adrianek w przedszkolu a Madzia śpi nareszcie. Bo właśnie ją godzinę nasiłam a ona się wydzierała okropnie:-( Cyca chce:hmm:
Wlasnie przeczytalam na blogu w komentarzach ze krzywdze wlasne dziecko ze jestem zla matka ze zrobilam z hanifki pulpeta i mam zaczac ja odchudzac bo dzieci w szkole beda sie z niej smiac jacy ludzie sa walnieci odchudzac 3 miesieczne dziecko no i jeszcze ten tekst ze szkola ... przeciez hanifka ma 3 miesiace a ludzie juz mi o szkole pisza boze ale sie wkurzylam...to ciekawe co mam zrobic glodzic dziecko...nastepnym razem jak bedzie sie domagac mleczka to powiem kochanie jestes na diecie mleczko dostaniesz za 2 godzinki...
ehhh:wściekła/y: Nie przejmuj się kochana! Twoja Hanifka jest cudna!!!:-D Jak zacznie chodzic to zejdzie z niej. Buziam mocno a takie komentarze kasuj i tyle:tak:

Kurcze, ale się wkurzyłam chciałam iść pod prysznic, bo mały śpi, a tu wody nie ma - i znowu żadnej informacji, że nie będzie i jak długo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale wam z tą wodą kombinują:wściekła/y: To tak jak u nas z pracami na korytarzu:angry: Aktualnie malują i co wychodzę to mam drogę zatarasowaną, a moje wyjścia to prawdziwa karawana jest: ja, Adrian, Magda z wózkiem i pies:-p Efekt tego taki że panowie szybko muszą wszystko sprzątac i wózek mi czasem poniosą;-) No ale mój płaszczi buty są już całe białe i jeszcze rozerwałam sobie kieszeń jak się przeciskałam z wózkiem a jeden z panów na schodach stał i uznał że się zmieszczę:angry:

chciałam sie pochwalic ze juz od tygodnia nasze nocki pieknie wygladają (odpukac), naprawde sie wysypiam... jest jedno budzenie na karmienie, rzadko dwa - a po kazdym budzeniu młody od razu zasypia... spi oczywiscie z nami - kiedys bede tego żałowac ;)))
Spałam z Adriankiem teraz śpię z Magdusią i nie żałuję:-) Trzeba tylko potem miec sporo samozaparcia żeby nauczyc malucha zasypiania w swoim łóżeczku ale jest to wykonalne:tak: Adrianek nauczył się zasypiac u siebie jak miał 14 miesięcy. Wiadomo że czasami przylezie ale na złe sny nie ma rady- trzeba ukochac:-) A przypomniało mi się co zrobił w nocy:-D Północ ja siedzę przy kompie a tu mi synio wędruje:szok: Popatrzył i poszedł do siebie no to ja za nim i pytam czy coś się dzieje:confused: A on mi mówi że jeszcze jest taki śpiący że nie pójdzie do przedszkola tylko chce dalej spac:laugh2::laugh2: Bidulek myślał że już trzeba wstawac:sorry2:

Bodzinka ale Ty mnie stresujesz z tym sprzątaniem :dry:.Czy Ty codziennie sprzątasz w domu??Matko, u nas jest ciągle syf.Ja odkurzam, tatuś daje córci bułę i cała moja praca na marne :wściekła/y:.Ja myję podłogi, a wszyscy włażą w butach (tłumaczenie:i tak macie panele to łatwo wymyć:wściekła/y:).No więc doszłam do wniosku że będę sprzątać wtedy kiedy mam na to ochotę, a tłumaczę się tym, że mamy małe dziecko które ma prawo robić bałagan :-D.Ale Ty kobieto, wpędzasz mnie w kompleksy
Inna u mnie podobnie. Nie nadążam ze sprzątaniem a do tego jestem nie zorganizowana pod tym względem:zawstydzona/y: Wkurza mnie totalnie że ostatnio mój M nic w domu nie pomaga bo "zmęczony jest" a mało tego to wogóle po sobie nie sprząta. Jak obiad zje to brudne naczynia na stole zostawi i idzie, skarpetki rzuca koło pralki, jakby nie można było od razu dac tego gdzie trzeba. Potem się dziwi że mu uwagę zwracam:dry: A u nas nawet Adrianek wie że jak zje to ma talerz sprzątnąc i zasunąc krzesło a M nie:no::wściekła/y:

Witam:-)rano obudzilo mnie piekne slonko a teraz juz sladu po nim nie ma i sie zrobilo ciemno:-(Milego dnia
To ci podeślę moje słoneczko, bo u nas super pogoda:-) Rano chłodno było ale jak pójdę po małego to sobie spacerek zrobimy:tak:
slonce3d.gif

Widzialyscie ten stojak na noze z boku?Fajny tylko cena nie taka:-( no ale nazwa powala "faceci to dranie" po prostu bosko :-D
Oj tak stojak i jego nazwa super:tak::-D Jeszcze podoba mi się ten na długopis ale te ceny:szok:

Jak się właśnie wkurzyłam....Przyszła do mojago M pani z Urzędu Miejskiego z wyrokiem gzekucyjnym.Mąż dostał mandat w zeszłym roku i go nie zapłacił, 50 zł.Dobrze,że kase w domu miałam:angry::angry::angry::angry::angry:Gdyby to był 500 ale 50:crazy::crazy:Ja oczy jak spodki zrobiłam bo nic mi nie powiedział...Oj jak wróci do domu...
oj te chłopy:no::no::no:

Do góry