reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej
U mnie pada, szaro, buro, ponuro.
Też mam problem z prezentami dla moich kobietek, kurcze nie mam pojęcia co im kupic, zupełny brak pomysłów.
Gdzie znajdę w Gdańsku dobrą krawcową do uszycia firanek??
Chyba będę musiała do jakiegoś marketu pojecha bo nie znam żadnej a tam chyba szyją na działach z materiałami.

reklama
Dzień dobry! U bmnie też szaro na dworze i chłodniej niż wczoraj! Adrianek w przedszkolu! Maja dzisiaj tatrzyk:-) Ja w domciu sprzątnęłam troszkę, obiadek naszykowałam i usiłuję kawę wypic:dry: Mała od wczoraj mega zmierzła:hmm: Znów usiłuję ją odcycowac i chyba dlatego chodzi za mną i płacze. Zresztą ona od paru dni naręczna postanowiła byc:eek: Wszystkie czwórki jej się na raz przebiły i jeszcze dobrze nie wyszły a już trójeczki widac:huh: Bidulka:-(
Wszystkim chorutkim dużo zdróweczka i duuuuuuuuużo słoneczka!!!!!
833lf.jpg

Ja mięsko podzieliłam, mieszkanko posprzątałam zaraz wychodzimy z małym.Już dziesiaj byliśmy na dworze ale musze coś załatwić więdz idziemy znów.Cały tydzien będe biegać bo musze donieść papiery na dodatcje i na rodzinne:dry::dry::dry:Nie znosze tego.Ale tam pochmurno, buro i ponuro:-(

My tez juz po obiadku, mieszkanko posprzatalam, a teraz kawusiam:tak:. Maly wlasnie sie poklada chyba zaraz usnie, a Natalka sie uczy wiec mama ma czas dla siebie;-)

Witamy
My tez juz po spacerku, obiad zrobiony znaczy zupka a drugie danie wstawie jak mezus wroci. Dzis Maks znow nie byl wprzedszkolu dalej mi okropnie kaszle na dodatek Maja skonczyla w niedziele antybiotyk i dzis dostala kaszlu :-(Wlasnie nas zapisalam do lekarza na 17 wiec sie okaze czy cos im dolega. Maz byl dzis znow u lekarza i dostal dwa dni chorobowego. Wiec jutro bedzie w domu sajgon, chyba go zostawie w domu a sama sie wypuszcze po sklepach pokupowac jakies rzeczy dla dzieciakow na Mikolaja. U nas jest taka tradycja ze na Mikolajki czyscimy swoje buty i tam rano znajdujemy prezenty, wiec nie jest to kosztowny Mikolaj. Najczesciej wrzucam jakies owoce, malutki samochodzik. :tak:
A co mezowi kupie hmmm tez nie wiem czy zasluzyl bo ostatnio miedzy nami bylo i jest nieciekawie. Wiem ze potrzebny mu nowy portfel, szalik i czapke tez mozna by bylo mu wymienic. :tak:

Idę po Adrianka a na dworze ciemno:eek: Mam nadzieję że nie złapie nas deszcz:confused2: Madzia chodzi za mną i wrzeszcy prawie cały czas:dry: Wczoraj było to samo i uspokoiła się dopiero jak przyszedł Adrianek:blink:

No my bylismy na pscerku i zakupach ale jak wracalismy to zlapal nas deszcz i troche mokre wrocilysmy.Oczywiscie wozek phalam a dziecko w dwie strony na nogach a sklepy mamy dosc daleko.Zachcialo mi sie takiej zupy buraczanej.a pozniej schabik bede piekla ze sliwka.Ja tez nie bede kupowac jakis wiekszych prezentow na mikolaja.Jakis drobiazg i to wszystko.Pod chionke cos konkretnego tylko bedzie.
Anaconda moja ciagle sie bawi tym domkiem lub figurkami z niego czyli tubiskami :)

reklama
My też już jesteśmy.Mały biega ja robie sałatke z tuńczykiem i oglądam W-11.Konkretny obiadek bedzie jak małż wróci...Kupiłam małemu świetną koszule w krate w szmateksie:-)Chciałam coś dla siebei ale wybredna się zrobiłam albo to nie był mój dzien na zakupy.

Do góry