reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Fakt ze zagranicą trochę to się różni ale ja na miejscu Klavell pozostałabym przy wersji od 4 miesiąca bo moim zdaniem 2 miesiące to za mało czasu żeby przewód pokarmowy i cały układ pokarmowo-trawienny przywykł do zmian

hejka.
Szarugi ciąg dalszy :baffled:
Dawid spał dzisiaj ładnie i katar go nie męczył czyli jest nadzieja na poprawę :tak:, ale zapeszajmy.
Mariusz z moim tatą właśnie podłączają cyfre :tak:.

Ania ja tez rzadko otrzymuje pomoc przy "wozku" od obcych ludzi. Nie wiem dlaczego.:confused: Chyba jakas znieczulica zapanowala. A jak kiedys jechalam autobusem z wozkiem, tojeszcze niektorzy krzywo sie na mnie patrzyli, ze zajmuje miejsce (panowal tlok).

Vici Tobie wspolczuje wyrywania zabka i kolejnych w perspektywie. Ja tez musialabym wybrac sie do dentysty, ale tak jakos nie moge...:huh::baffled:

Przed chwila Macius zwymiotowal.:-( Biedne to moje dzieciatko. (To jego w zasadzie pierwsza choroba).
Ja też czasem słyszę jak ludzie marudzą "jeszcze wózek" :wściekła/y:, itp...

Mnie też czeka wyrwanie ósemki jak zacznie wychodzić bo mam za mało miejsca w buzi na tyle zębów :confused:

Biedny Maciuś, ucałuj go od nas :tak:

Co do "pomocnych ludzi" to tacy naleza teraz do wyjatkow - niestety. Czesto spotykam sie ze znieczulica ludzi np. jak stoje w kolejce w sklepie i mlody mi placze tez mnie nikt nie przepusci i wbrew pozorom to " dziadkowie" czyt starsi mezczyzni tacy po 50-tce czesciej pomoga niz mlodzi i silni:baffled:. Pamietam jeszcze pare lat temu jak Natalka byla w wieku Kubusia to ja nie stalam w kolejkach bo ludzie nas wpuszczali ( nawet czasami specjalnie bralam Natalke zeby nie tracic czasu:sorry2:) a teraz to tragedia.
Tak to prawda że starsi ludzie szybciej pomogą niż młodzi, a mi kiedyś pomógł taki wytatuowany koleś co szybciej bym pomyślała że mnie okradnie a nie pomoże :confused:.

A u mnie znowu nie ma wody - matko niech oni juz skoncza bo tak dalej sie nie da. Podobno tylko do jutra tak ma byc ale poczatkowo mialo byc tylko do wczoraj a przedluzyli o 2 dni:baffled:
Znowu :szok:, a teraz dali znać że nie będzie czy znowu przez zaskoczenie ?

Niestety u mnie śniegu brak :-(

.

U mnie tez juz prawie wszystko stopnialo i tylko bloto i ciapa:baffled:

Iwonka c 28 załóż konto na allegro mówię ci warto Można wielerzeczy kupić taniej Poza tym z dwójką dzieci na pewno nie masz jak chodzić po sklepach ( tak myślę ) a tak to siedzisz wygodnie przed kompem w domku w cieple i tylko oglądasz vo oferują.
Wlasnie zaraz sie za to wezme
Fakt ze zagranicą trochę to się różni ale ja na miejscu Klavell pozostałabym przy wersji od 4 miesiąca bo moim zdaniem 2 miesiące to za mało czasu żeby przewód pokarmowy i cały układ pokarmowo-trawienny przywykł do zmian
Ja popieram poczekalabym do 4 m- ca

Wiecie co ale zesmy z matkami w drodze ze szkoly zjechaly jedno babke:szok::zawstydzona/y:.
Idziemy z dziecmi a jej pies wylecial i szczeka a ona plotkuje z inna i zero reakcji. To powiedzialysmy jej zeby psa na smycz sobie wziela a ona ze on agresywny nie jest i tak tylko sobie szczeka. Powiedzialysmy jej ze jest to obowiazkiem trzymac psa w kagancu albo na smyczy i ze zaraz na straz zadzwonimy, a ona nam na to ze na smycz i w kaganiec to my sobie dzieci mamy wziac:szok::szok::szok: i ze glupie baby jestesmy. NO to jej sie dostalo od nas niezle:zawstydzona/y: - tak zesmy ja zjechaly ze poszla i psa na smycz wziela:-p

Reniferku to super:-):-)
Kalvell córeczka jest śliczniutka,mała dama.Ja drugą chce córe;-)Ja bym też poczekała, to troszke za wcześnie moim zdaniem na soczek.
Ja ide po sos i robie sobie i dziecku spagetti ze słoika jak M chce to niech je, nie to na miasto albo głodny niech chodzi:angry:

Dzien dobry.
W koncu mam chwilke i moge usiasc przy komputerze.
Ale u mnie teraz ciemno.:baffled:Zachmurzylo sie, chyb a bedzie padac. A ja z Grzesiem dzis na 14 mam cwiczenia. Do Maciusia przyjedzie babcia, zeby nie musial wychodzic z domu. Kochana mama.:tak::-)

Dziendobry zaraz zmykam na zakupy.Maly nie spi od 6,20 i to juz 3 dzien z rzedu chyba mu sie poprzestawialo cos.Dzieki za wspolczucia.Dzis pod zebem znalazlam 10Euro:-Dale mezus se jaja robi ale jak tak bedzie przy kolejnych 3 to git:yes:
Widze, ze twoj mazzamienil sie w zebowa wrozke.:-D Super.

Iwonka super sukieneczki.:tak: Szkoda, ze ja takich nie moge kupowac... no chyba, ze moja siostra sprawi sobie coreczke.:-D

Bodzinka nie przejmuj sie mezem. ten typ juz tak ma.:tak::-D

Klavell coreczka cudna. Fajny grubasek.;-) Ja tez jestem za tym, zeby poczekac z wprowadzaniem nowych potraw do diety corci. :tak:Ja Grzesiowi nic nie daje -je tylko piers. Herbatek nie chcial.:baffled:

Zapomnialam:zawstydzona/y:

IWONKA sukieneczki sa boskie:tak:

KLAVELL twoja coreczka jest sliczniutka :tak:

BODZINKA nie denerwuj sie bo zlosc pieknosci szkodzi;-):-)

Wiecie co ale zesmy z matkami w drodze ze szkoly zjechaly jedno babke:szok::zawstydzona/y:.
Idziemy z dziecmi a jej pies wylecial i szczeka a ona plotkuje z inna i zero reakcji. To powiedzialysmy jej zeby psa na smycz sobie wziela a ona ze on agresywny nie jest i tak tylko sobie szczeka. Powiedzialysmy jej ze jest to obowiazkiem trzymac psa w kagancu albo na smyczy i ze zaraz na straz zadzwonimy, a ona nam na to ze na smycz i w kaganiec to my sobie dzieci mamy wziac:szok::szok::szok: i ze glupie baby jestesmy. NO to jej sie dostalo od nas niezle:zawstydzona/y: - tak zesmy ja zjechaly ze poszla i psa na smycz wziela:-p
I bardzo dobrze! Ludzi trzeba wychowywac.:tak:

reklama
U mnie cały czas pada śnieg z deszczem:-( Właśnie poczułam spaleniznę ale nie u mnie tylko na dole teść coś spalił:-DFu wszystko leci do mnie:no:Muszę drzwi zamykać

Do góry