reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Iwona.c jestem w szoku jak czytam co ta nauczycielka wyprawia, to jakas młoda siksa czy stara dewotka? (przepraszam za wyrażenia)

Starsza juz na emeryture powinna isc:baffled:

ELISABETH a jesli mozna zapytac to dlaczego zrezygnowaliscie z dzidzi? W kazdym razie zycze owocnego szukania pracki:tak:
No to mnie rozumiecie że musiałam go kupić ( tylko czy Mariusz mnie zrozumie :cool2::zawstydzona/y:). Nie wiem czemu tak tanio poszedł, bo inne kolory w KUP TERAZ są wystawione za 95 zł + przesyłka. A ja zapłacę 34 zł z przesyłkom ( a planowałam dać za niego 45 - 50zł ).

Iwonka u mnie też jeszcze nie ma wody ale mam tyle że mogę Ci odlać :tak:.
A nie przyjechała cysterna? Bo u mnie widziałam. Ewentualnie możesz kupić w wodę niegazowaną.
Zrozumie jak zobaczy;-). Z wody skorzystam:blink: Nie cysterna nie podstawiona ale ja na szczescie mam mineralna niegazowana:tak::tak::tak:

reklama
Elisabeth no to życzę powodzenia w szukaniu pracy.

.
Nio dziękuje, ale dopiero za 3 tygodnie tak solidnie sie za to wezmę, jak mąz na stałe wróci, teraz się rozglądam...:baffled:i wcale sie z tego nie cieszę, bo to trochę stresujące dla mnie, bo nigdy w życiu jeszcze nie pracowałam... wstyd się przyznać:confused:

Starsza juz na emeryture powinna isc:baffled:

ELISABETH a jesli mozna zapytac to dlaczego zrezygnowaliscie z dzidzi? W kazdym razie zycze owocnego szukania pracki:tak:
Można spytać:-D:tak:... z dzidzi zrezygnowaliśmy tak na razie, jak już wcześniej pisałam ze względów finansowych, nie głodujemy:-) i wszystko jest ok, ale z drugim dzieckiem to chyba byłoby juz za ciężko... z reszta ja też mam ochotę od czasu do czasu sobie cos kupic...

Dziś to chyba jakiś dzień awarii. U nas pękła gdzieś rura i nie grzeją kaloryfery :no::no: Jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że nie naprawią tego dziś. By ich drzwi :baffled:

A nam udało się zrobić zakupy między jedną, a drugą ulewą. Ale i tak wściekłam się okropnie, bo Jędrek wskoczył w kałużę prawie po kostki :wściekła/y:Myślałam, że go uduszę. Ja obładowana zakupami..... dobrze, że się w niej caly nie przekąpał.
To straszne przecież jest tak zimno :szok:, powinni robić nawet w nocy żeby jak najszybciej naprawić tą awarię.
Sewa przyznaj, Jędrek bawił się wyśmienicie :tak::-D.

A ja podpisuję się pod słowami SEWY, trzeba albo porozmawiać z tą nauczycielką albo to zgłosić dyrekcji :tak:

My juz po spacerku (co za pogoda -raz slonce, raz deszcz) i po obiadku.

Iwona brak mi slow na ta pania. Jak mozna tak meczyc dzieci?:confused: Przeciez ona tylko zniecheca dzieci do nauki.:baffled: Za moich czasow nie bylo chyba tyle nauki.

... z dzidzi zrezygnowaliśmy tak na razie, jak już wcześniej pisałam ze względów finansowych, nie głodujemy:-) i wszystko jest ok, ale z drugim dzieckiem to chyba byłoby juz za ciężko... z reszta ja też mam ochotę od czasu do czasu sobie cos kupic...
Dobrze Cie rozumiem.Ja tez jeszcze nie pracowalam.:baffled: I tez rozgladalam sie za jakas praca, ale "zdarzyl" sie Grzesio (co prawda ja chcialam dzidziusia i nie jestem bez winy;-):tak::-D)

Sewa ja dzis zalozylam Mackowi kalosze.Ale on byl szczesliwy i mial radoche.:tak::-)
Ania super okazje ustrzelilas.:tak: Komplecik sliczny, a jego cena dodaje jeszcze wiekszego uroku.;-):-D

Renifer przypomnialo mi sie ze ty mozesz jesc gotowane i pieczone miesko jak najbardziej oby nie smazone i tluste.Tak ja pamietam ze czesto sobie piekla a to schabik a to kurczaczki.Wiadomo oby nie na ostro.Smacznego!:-):-):-)
Klavell przepis brzmi apetycznie!:-p
Ania138 super ten komplecik i naprawde za grosze.Udalo ci sie !:tak:Kurcze ja tylko kupuje przez KUp Teraz i to za pobraniem bo moj mi jnaczej nie pozwala wplacac z gory na konto...:-(.
Sewa i znow zimno macie w domku..:dry:..Moje dziecko dzis co prawda w kaloszach biegalo po kaluzach ale i tak zaliczylo rzuta do wody.......ach.:szok::-D:-D
IwonaC Tez uwazam ze kobiecie trzeba zwrocic uwage...:no:
Bodzinka to sobie zrobilas dokladne mycie podlogi..;-):-)
Elisabeth w takim razie powodzenia w szukaniu pracy zycze:tak:Ale przyznam szczerze ze jak zaczniesz pracowac to trudno bedzie ci znow decydowac sie na drugie dziecko...

Dziewczyny byla u mnie mama takiego chlopca z Natalki klasy i doszlysmy do wniosku ze zmobilizujemy rodzicow i porozmawiamy jutro z pania na ten temat - ciekawe tylko czy cos to da:confused:

SEWA no wlasnie Jedrus napewno swietnie sie bawil - wiesz ze przyslowie mowi " dzieci dziela sie na brudne i nieszczesliwe.." i cos w tym jest:tak::tak::tak:
ASIULINKA to tak jak u mnie, ja co prawda wczesniej pracowalam, ale potem mialam dluzsza przerwe i w momencie kiedy wyruszylam na poszukiwania i juz nawet papiery zlozylam okazalo sie ze w ciazy jestem:-p, ale bardzo sie z tego ciesze bo mam fantasycznego synka:tak:

ELISABETH to jeszcze raz powodzenia w poszukiwaniach dobrej i dobrze platnej pracy:tak::tak:.

A moj Kuba wlasnie usnal a ja musze wziasc sie za lekcje z Natalka:baffled::no:

SEWA no wlasnie Jedrus napewno swietnie sie bawil - wiesz ze przyslowie mowi " dzieci dziela sie na brudne i nieszczesliwe.." i cos w tym jest:tak::tak::tak:

Moje zaliczyć można do tych szczęśliwych :tak::-) Ale dziś to przegiął z tą kapielą ;-) Zimno takie, a on woda w butach :baffled: Mogłam mu kaloszki włożyć, ale nigdy nie miał naleciałości w tym kierunku. No, al;e wygląda na to, że już ma :-)

A z panią porozmawiajcie koniecznie. W grupie siła.

SEWA Na przyszlosc bedziesz pamietac o kaloszach;-):-D
atak przy okazji masz bardzo fajny awatarek:tak:(ale ci przyslodzilam;-) ale naprawde mi sie podoba)

Natalce nie chce sie lekcji robic a i mnie nie bardzo:baffled:. Dam jej obejrzec jej ulubiona bajke i bierzemy sie do pracy.
No i koncze na dzis bo jak Kubus wstanie to bede musiala z nim znowu pospacerowac. To do jutra :-)

reklama
SEWA Na przyszlosc bedziesz pamietac o kaloszach;-):-D
atak przy okazji masz bardzo fajny awatarek:tak:(ale ci przyslodzilam;-) ale naprawde mi sie podoba)

Oj będę, będę pamiętała :tak::-) A za avatarek.... dzięki za przysłodzenie ;-) to z zoo. Obok nas pływa hipopotam. Słabo go widać, ale pływa :tak::-D

asiulinka szkoda, że jedno dziecię idzie spać, a drugie wstaje. Zero odpoczynku. Podziwiam za wytrwałość.

Do góry