reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ania138 sliczny jest Dawidek! Teraz patrzylam do ksiazeczki to Vanesska w 6 tygodniu wazyla 5600 a jak miala 3 miesiace 7050:tak::-)
Renifer ja nie wiem jak jest z cherbatka,ja nie dawalam nic do 6 miesiaca...zreszta moje dziecko nawet na butelke nie chcialo spojrzec:no:
Asiulinka jaka zla matka:confused:Tylko bez takich tu!!!;-):-)
O, to fajnie bo już myślałam że tylko u mnie taki gigant rośnie ;-):-D

Ja też się podpisuje pod tymi słowami, żadna z nas nie jest złą matką, nawet jak pół dnia przed kompem spędzimy ;-):-D, w końcu my mamy mamy podzielność uwagi jak nikt na świecie :-D:-D.
Asiulinka nie martw się nie pierwszy pewnie i nie ostatni raz tak sie porobiło, bądź dzielna :tak:.

Klavel ale ten twój mężuś kochany, a ksiądz sie go bał ;-):-D:-D, ciekawe czy ja też coś dzisiaj dostanę:sorry2:, no co pomarzyć nie można ;-):-D

A ja chyba zapomniałam napisać, w sobotę jedziemy do Torunia na roczek mojej chrześniaczki Martynki :tak: i imieniny szwagra ( chrzestnego Dawidka )
A w niedzielę na imieniny do Marcina chrześniaka M. Ale weekend się zapowiada imprezowy ;-):-D

reklama
Dziekuje wszystkim za mile slowa otuchy.:-) Juz mi lepiej.:tak:
Klavell fajny ten Twoj maz.:tak:;-) Super prezenciki. Zwlaszcza podoba mi sie ten czajnik. A blender super sprawa. Bedziesz mogla miksowac zupki itp. Hanifce. No i Tobie na co dzien tez sie przyda w kuchni.:tak:
Chyba to juz ostatni poscik dzisiaj. Nie wiem czy jeszcze zajrze, wiec takna wszelki wypadek zycze wszystkim mamusiom i nie tylko;-) spokojnej i przespanej nocki!:-)

A ja mam czajnik i podgrzewacz osobno :tak::-D, a rozdrabniacz też mam, super sprawa :tak:.
Zaraz przyjedzie mężulo i ja teraz wyłączę komputer i będę udawała że dzisiaj nie miałam czasu żeby poklikać ;-):-D:-D,
DOBRANOC

A ja wode goraca mam zawsze w termosie gotowa i nie musze czekac az sie cos zagrzeje :-)i zimna przegotowana tez:yes: mieszam obie dodaje mleko i gotowe do podania w pare sekund polecam goraco:yes::yes::yes:

Ja w sumie to juz wody tak nie potrzebuje ale jak robie kaszke rano to zawszae na wieczor wstawiam swieza wode a rano tylko myk podgrzewam.

Ha to mysłałam ze to tylko ja tak kantuje mojego M. Specjalnie zostawiam laptopa tak ułożonego żeby wyglądało jakby go cały dzień nikt nie ruszał:-p .
Vici ja znów gorącą wode mieszam z mineralną niegazowaną też jest szybko. Pamiętam jak na początku gotowałam wode według przepisu tzn doprowadzałam do wrzenia potem pod zimną woda studziłam do temperatury pokojowej... masakra:baffled: teraz będę już mądrzejasza;-)
jełśi chodzi o kolki to moje takowych nie miewało i chwała bogu bo jak czytam co przechodzi renifer to włos jeży sie na głowie:no:
Metoda z termometrem jest mi znanz ze słyszenia ale jakoś nie umie sobie tego wyobrazić .Czyli co wystarczy końcówkę włożyc do odbytu dziecka?
Asiulinka średnio raz na jakis czas moje jedno dziecię doprowadza mnie do szwskiej pasji a ty masz dwójkę maluchów. Głowa do góry :tak:
Uciekam do łóżka Dobrej nocy dziewczyny:tak:

A ja mam czajnik i podgrzewacz osobno :tak::-D, a rozdrabniacz też mam, super sprawa :tak:.
tez mam podgrzewacz osobno ale nie korzystam z niego bo mleczko przyzadzam zawsze swieze resztki od razu wylewam a samej wody w nim nie podgrzewam bo u mnie to jakos za dlugo trwa na tym podgrzewaczu ale przyda sie do podgrzewania jedzonka w sloiczkach

A ja wode goraca mam zawsze w termosie gotowa i nie musze czekac az sie cos zagrzeje :-)i zimna przegotowana tez:yes: mieszam obie dodaje mleko i gotowe do podania w pare sekund polecam goraco:yes::yes::yes:
no wode zimna przegotowana tez mam zawsze a z goracom to dobry pomysl skorzystam z niego od zaraz ale czajnik tak czy inaczej sie przyda gdyz Szybko i łatwo przygotowuje wodę
w temperaturze ok.80C - idealnej do parzenia ziół, zielonej herbaty czy kawy rozpuszczalnej
i temperaturze 100C - właściwej dla czarnej kawy, herbaty, zup czy deserów

a tu jeszcze znalazlam kolejna sesje naszej kolezanki :)))
Galerie BabyBoom BETA - Apina co jej brzuszek rosnąć zaczyna!

reklama
Renifer .Kolka nie jest powodem do odstawienia piersi.Pierwsze slysze ze na piersi dzieci czesciej maja kolki....z tego co wiem to odwrotnie.No ale pewnie sie myle.

Nie myslisz się... Nie wiem, co ta lekarka wymyśliła, ale pewnie założyła, że to coś w diecie matki szkodzi dziecku. Tyle, że na zwykłym bebilonie wcale nie będzie lepiej, bo to mleko krowie, kazeinowe (rodzaj białka; kobiece mleko jest serwatkowe a krowie głównie kazeinowe), które jest ciężkostrawne i może nasilić objawy kolkowe.
Wiem natomiast, ze czasem przy silnych kolkach, ktorych nie udało się złagodzić herbatkami i kropelkami - zaleca się Nutramigen.

Do góry