reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Cześć dziewczyny!
Tynka witaj wśród nas:-) Ja również jestem zdania że dzieci rok po roku na początku daja w kość potem to rodzice maja z głowy:tak: Więc głowa do góry
Asiulinka witaj :-)między moimi dziećmi b ędzie taka sama różnica jak twoimi. pisz duzo o swoich doświadczeniach Przyda się zarówno mnie jak i Iwonce:tak:
Ania 138 oj to przyjdzie ci wychować teściów na nowo. :no:No i tu juz musisz więcej wymagać od męża Pewnych rzeczy tobie może nie wypadać a mąz ajko syn powiedzieć już może więc niech zwraca uwagę rodzicom na każdym kroku jak coś dzieje sie nie tak.Licze że jak ja urodze rodzina da mi spokój tak długo az mnie się będzi echciało do nich jechać , nie na odwrót:-p a jak tam Dawidek .Ładnie sypia? Grzeczny? Karmisz piersią?
Pycha super że wesele udane A tak nie chciało ci sie iść.Takie imprezki są potrzebne od czasu do czasu choćby dla samego urozmaicenia Sama bym chętnie gdzieś sie pobawiła tylko nie mam gdzie:-(
Iwonka i Iwona c 28 może dałybyście przepis na pulpety w wątku kulinarnym ? Przyznam się że jeszcze nie robiłam a chciałąbym sprobować:tak:

reklama
Witajcie! Jestem dzisiaj okropnie nie wyspana. Najpierw długo patrzyłam na film a potem mi się dzieci co godzinkę budziły. Na zmianę. Dobrze że męża wygoniłam do drugiego pokoju bo i on by się nie wyspał, a wolę żeby mi wieczorem przyszedł w miarę i pomógł. :tak: Adrianek gorączkował a Madzia bardzo płakała. Zastanawiam się czy to mogło byc od tych pleśniwek:confused: Nigdy nie miałam z tym do czynienia to nie wiem. Jutro idę rano do lekarza z małym to i ją przebadam.Narazie smaruję jej aphtinem.
Witamy nowe mamusie:-) i ich maluszki!
Ania138 naprawdę niektórzy ludzie nie myślą!:angry: Dużo spokoju ci życzę!
Pycha to super że się wybawiłaś:-D Też bym się już gdzieś przeszła:zawstydzona/y: No ale w przyszłym roku szykują nam się dwa wesela i komunia to będzie wesoło:laugh2:
Leika trzymam kciuki za domek:tak:
Piję kawusię i zmykam bo bałagan mam a się samo nie chce zrobic:no::zawstydzona/y: Chyba muszę wyparzyc grzechotki i gryzaczki małej. Tak mi się wydaje:confused:

Asiulinka no wlasnie masz racje i jak takie mam obawy ze Vanesska bedzie zaadrosna mimo ze urodze w maju to 3 miesiace moze byc malo na przyzwyczajenie sie.Wszyscy inni oczywiscie jak im mowie ze nie wiem czy od wrzesnia posle dziecko do przedszkola kreca glowa,on mysla ze to ja emocjonalnie tak sie zwiazalam z dzieckiem ze nie chce jej oddac pod opieke innych:szok::-D:-D:-Dale to ciemna masa z nich i nie ma co nawet komentowac tego:no:

Pycha to super ze sie wybawilas a jak Majka nie plakala?
Sikoreczka ja smarowalam jezyk chyba Nystatyna taki zolty plyn......

A za 10 dni drugie urodziny mojego dziecka:tak::-)jak ten czas leci:szok:;-)

Ja juz odebralam Natalke ze szkoly i teraz gotujje obiadek bo za godzinke siostra przychodzi:tak:. Ciekawe jak bede wygladala i co moj M powie na kolejna zmiane. :confused:.Narazie nic nie wie zobaczy jak wroci z pracy:szok:. Przynajmniej nie bede wysluchiwac jego marudzenia i postawie go przed faktem dokonanym;-)

Cześć dziewczyny. Widzę ze forum się nam zapełnia:tak:Witam nowe mamusie:-)
Ania138 wszystkiego najlepszego dla męża- przekaż mu spóźnione życzonka:-)Co do tesciów to pozostawię to bez komentarza bo już sama wystarczająco napisałaś. Smutne ze ludzie nie potrafią się czasem domyśleć że ktoś potrzebuje odrobiny spokoju:-(Cierpliwości Ci zyczę i Dobrego humoru zeby Twoje smutki na Dawidka się nie przeniosły:tak:
Pycha fajnie ze wesele udane:tak:
Sikoreczka doradzam wyparzanie zabawek Madzi dopóki jej pleśniawki nie zejdą i to bardzo często
A ja już po zabiegu dzisiejszym. Byłam w komunikacji auto wyrejstrować a tam co - zamknięte bo system im padł:wściekła/y::szok::angry:Ach te urzędy. Jutro muszę znów tam iść a to taki kawał drogi:szok:Teraz sprzątam u dzieci w pokoju- generalnie:-D

W sprawie przedszkola - ja też mam taki plan, by zajść w ciążę jak Nati będzie miał 2 latka, a gdy będzie miał 3 latka to pójdzie do przedszkola. Nie obawiam się o zazdrość czy odrzucenie, bo Natka strasznie ciągnie do rówieśników już teraz :) Mam nadzieję, że uda mi się przedstawić mu przedszkole jako jedną wielką zabawę i przygodę i że będzie do niego chętnie chodził.
Tak z teorią, zobaczymy jak będzie z praktyką ;-)

Aniu - współczuję Ci tych wizyt... Ja na Twoim miejscu bym powiedziała kategorycznie NIE. Ja tak zrobiłam. Do szpitala nie pozwoliłam przyjść nikomu poza mężem a po powrocie do domu, zaprosiliśmy teściów tylko na 15 minut, zobaczyć maluszka. I tylko teściów. Reszta przychodziła w odwiedzimy po dwóch tygodniach jak już i ja i mały doszliśmy do siebie.

A co u Ewci słychać? Coś się długo nie odzywa...

Leika wedlug twojego suwaczka to karmisz jeden dzien dluzej Natanielka niz on ma teraz miesiecy;-)

Ja wlasnie jestem po paprykarzu od mojej tesciowej:tak:Powiem ze byl bardzo dobry,ja nigdy tego nie robilam sama......ale chyba bede i oststnio posmakowal mi strogonof czy jak on tam sie pisze...mam zamiar dzis kupic miesko do strogonowa.Ktos moze z was robil takie cuda????Sa pyszne:-p

iwonka2006 - suwaczek karmieniowy się spieszy, nie wiem czemu, dotąd działał poprawnie. Jak sam się nie naprawi to go zmienię za kilka dni.

reklama
Leika napisz jak tam nowy domek, czy obejrzeliście i jak się Tobie podoba:tak:
Ewcia po tym weselu to chyba zaniemogła:-DAlbo tak dobrze się bawili ze przedłużyli imprezę;-)
A ja jem obiadek-spagetti i zaraz idę po Madzię bo jest teraz na logopedii.Moja mama ma dziś urodzinki ale odwiedzę ją we czwartek dopiero bo teraz mi nie pasuje bo Magda popołudniami ma zajęcia w szkole i pod koniec tygodnia ma dopiero luz. Prawie skończyłam sprzątanie. Zostało mi tylko zabawki pownosić do pokoju i część przejrzeć czy sięjeszcze nadają.

Do góry