reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Tak, ja to słyszałam wczoraj :no::no:, ja jestem przerażona tym co się dzieje na tym świecie!!!
To ja się nie mogę doczekać, wiele ludzi nie może mieć dzieci wogóle a tak weźmie i prawie zabije własne. :szok::szok::szok: Nie mogę czegoś takiego słuchać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
:wściekła/y::wściekła/y::szok::angry::no:Nierozumiem takich ludzi.To straszne co sie dzieje:no:
A ja jem cukinie- dzisiaj wogóle zupkę z cukinii wcinałam a teraz usmażyłam z bułką tartą i zajadam. Czekam aż dzieciaczki spac pójdą.
Ewcia to się rozumiemy:tak:I przyjemnego dnia jutrzejszego Ci jednak zyczę :-)

A ja zrobilam sobie pyszna salatke kebabowa i juz nie moge sie doczekac kiedy ja zjem.Musze umyc szkrabka i polozyc spac to wtedy spokojne zasiade do jedzonka.Dziewczyny brzuch mi wywalilo.Podejrzewam ze mam miesnie rozciagniete po pierwszym dziecku i teraz w moment bede miala pilke.

Iwonka ja w drugiej ciąży też szybko brzuch dostałam i wogóle był taki duży ze każdy mówił ze będą bliźnięta:szok:A na koniec to już chodzić nie mogłam a się okazało że to jedno dziecko ale duże bo 4 kg:-D

Rany Iwonka ja takich rzeczy czytać nie mogę. Okropne:szok::no::-(
Aniab ja przy Julce też brzuchol miałam że u lala Śmiali się że jestem grubsza jak dłuższa a do niskich nie należę( 183 cm) i tez urodziłam duże dziecko (4200 ) Tyleże teraz ten gubasek to prawie skóra i kości bo nić nie chce jesć:dry:
Na dzień dzisiejszy wydaje mi się że brzuch mam taki jak przy julce w tym okresie ciąży zobaczymy przy końcówce. Oj chciałabym żeby kolejny dzidziuś był mimo wszystko trochę mniejszy
Ania 138 licze że już najpóżniej w poniedziałek dostaniemy wiadomość że Dawidek już mamą a nie jeszcze w niej;-)

Cloe moja starsza córka też jak była mała to fajna klucha była a teraz to jak anorektyczka i jeszcze potrafi mi powiedzieć że nie nędzie jęść bo brzuch będzie mieć gruby:szok::-D
A ja uciekam już . Dobranoc.

A u mnie brzusio przy Adrianie był wielki i 20 kilo nabrałam:-) Mały urodził się 3200. Przy Madzi taki mniejszy był i tylko 14 kilo:-) A miała 3310, ale przy niej to było po mnie już widac w 6/7 tygodniu!
Zmykam do łóżeczka! Dobrej nocki życzę!
Aniu życzymy szybkiego i prawie bezbolesnego rozwiązania. Czekamy na Dawidka!!!:laugh2:

Straszne z tym małym chłopczykiem :no:

A co do tego sposobu na poród - to chodzi o olej rycynowy, sprawdzony i bardzo skuteczny sposób. Skurcze pojawiają się już po 2 godzinach.
To całkowicie bezpieczne dla dziecka, które jest donoszone, bo olej nie wchłania się z przewodu pokarmowego.
Tak wywołuwano porody w czasach naszych matek, teraz szpitale zmedykalizowały się i od razu startują z kroplówką.

Ja wiem po własnej skórze, co to poród na oksytocynie, więc ... sto razy bardziej wolę olej rycynowy ;):dry:

Dobry wieczór!

Aniab ja całkiem zapomniałam, że Twój synek to też Mateuszek :zawstydzona/y: Wszyskiego najlepszego dla niego z okazji imieninek i oczywiście dużo buziaków.

Ania138 życzę szybkiego i mało bolesnego porodu.

A my jutro jedziemy do Krakowa :tak:do mojej przyjaciółki. Jadę z moją koleżanką i oczywiście z dziećmi. Będzie spotkanie na szczycie trzech słomianek :-D Mamy w planach świetnie się bawić, a że pogoda ma być piękna...... to pewnie będzie super. Mam zamiar wrócić w poniedziałek, ale tak naprawdę to nie wiadomo ile tam zabalujemy.

Może do Was zajrzę od niej. A jak nie to pojawię się dopiero w przyszłym tyg.
Życzę miłego weekendu. Teraz zmykam bo muszę jeszcze parę rzeczy spakować.

Dobranoc.

reklama
Do góry