reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No Iwonka faktycznie długo ta biegunka u Vanesski- zeby się nieodwodniła tylko:tak:Faktycznie jak możesz to lepiej to skonsultować u lekarza.
A ja to tak przypuszczałam ze za długo dobrze nie będzie bo wiadomo ze jak dziecko idzie do przedszkola czy szkoły to szybko łapie zarazki:tak:A dzieci od dawna w szkole zakatarzone i kaszlące:no:A rodzice puszczają do szkoły i potem wszyscy chorują.
Witam nową mamusię Monię:tak::-)
Jak mi się uda to zajrzę tu później chociaż nie wiem co to będzie bo wiecie że moja córka pierwszy raz w życiu zwracała dzisiaj:-(Jeszcze nigdy jej się to nie zdarzyło, nawet po narkozie to jej się nie przytrafiło i dla niej dzisiejszy dzień to był szok:szok:Okropnie płakała:-(Więc dzisiaj się jej poświęcam a Wam zyczę miłego dnia:-)

reklama
Wpusciłam mamę i wróciłam na chwilkę:-)

Aniab, zdrowia dla Madzi - teraz taki czas chorobowy:-(

Iwonka, na Wrześniu dziewczyny miały problemy z salmonellą. Oby to nie było to:no:

Agatka, super, pomysłowy chlopak:tak:. grunt to inwencja:tak:

Teraz już naprawdę uciekam. Pa

Monia77, czy Twoja Kamilka urodziła się 24 września 2005? tak mi wynika z suwaczka, a mój Maksio jest z 23 września 2005

Tak, dokładnie:tak:. Może wpadniesz na Wrzesień 2005:confused:. Nas tam nie ma teraz wiele, ale atmosfera też fajna:tak:. Każda nowa mama jest mile widziana:-)

Nasze dzieciaki będą prawie razem świętować:-)

ANIAB to bardzo wspolczuje twojej malej pierwszego razu:no: Moja Natalka jak pierwszy raz zwracala( a bylo to 2 lata temu) to nie wiedziala co sie z nia dzieje i powiedziala mi tak" mamus wyplulam kluski ale nie specjalnie" ( a zaczela wymiotowac po rosole), a generalnie to mi sie wtedy odwodnila bo miala i wymioty i biegunke a jak sie okazalo zatrula sie parowkami ktore kupilismy w hipermarkecie:wściekła/y::wściekła/y:. Od tamtej pory wedline i mieso kupuje tylko w jednym ( juz sprawdzonym) sklepie miesnym:tak:

Witam, noc minęła spokojnie. Pogoda śliczna, więc po śniadanku pójdziemy z Majką do Polo, ona uwielbia ten sklep ze względu na małe koszyki :tak:.

Ja się cieszę że nie miałam tego "masażu".
Iwonka lekarz mi powiedział że jak jakimś cudem nie urodzę do 20 września to 23 mam przyjechać do szpitala do niego na dyżur i dostanę kroplówkę :tak:. Ale wątpi żeby do tego doszło, pożyjemy zobaczymy.

Witajcie z rana. Ja dziś wybieram się do lekarza z Madzią. W nocy mnie obudziła z gorączką a rano p[oszłyśmy do szkoły bo niby dobrze sie czuła a w szkole na korytarzu zwróciła:zawstydzona/y::-(I okazuje się ze dziś połowa dzieci tyak miała- panuje wirusówka:szok:Biedna jest a nasza lekarka na popołudnie dziś i siedzimy w domku. Cloe super historia:-D

Aniab to nie dobrze.Zdrowka dla Madzi!
A moje dziecko nadal ma biegunke i nie wiem co robic,lekarstw nie che brac,chyba zadzwonie do mojej znajomej pediatry prywatnie niech do domu przyjedzie,,,

Wiecie dziewczyny nie chcę Was straszyć ale słyszałam że znowu zaczyna panować grypa żołądkowa ( rotawirus ) :no::dry:.

Cloe znam to, dobrze :-D:-D:-D, mojemu M też się podoba.

Monia77, dzieki za zaproszenie na wątek - zjawię się jak tylko zakończę sprawy z moją baaaardzo zaległą pracą mgr, którą mam nadzieję dokończyć i obronić w tym miesiącu, jak się uda.... Spędza mi to sen z oczu, a jak już ochłonę to chętnie zawitam i na wrześniu!

I tak najgorsza jest indukcja porodu oksytocyną, gdy nie ma żadnej naturalnej akcji porodowej... nigdy więcej :no:

Idę zjeść śniadanko.

Zdrówka , życzę dla wszystkich chorowitków :tak:

Iwonka ja na Twoim miejscu zawołałabym lekarza prywatnie. Dwa tyg. biegunka to nie jest normalne :baffled: A czy Vanesska ma jakieś inne objawy?

Co do wymiotów to był taki okres czasu, że mojemu Jędrkowi często się przytrafiały :-( I teraz powiem Wam, że nie robią na nim specjalnego wrażenia :szok: jak się zwymiotuje to mówi "tludno, zdarza się" no w sumie to się zdarza. Zaraz potem potrafi wołać jeść wprawiając mnie w takie zadziwienie, że nie wiem co mam robić :baffled:

Cloe historia zarąbista :-D:-D:-D:-D

Olak powodzonka w pisaniu pracki :tak:

Ania138 trzymaj się kochana, jeszcze tylko chwilka :tak::tak::tak:

Zmykam teraz! Pojawię się pewnie dopiero wieczorkiem. Miłego dzionka życzę.

reklama
Sewa na szczescie nie ma zadnychg innych objawow,jest normalnym zywym dzieckiem i powiedzialabym ze ostatnio az za nadto:szok::-D:-D:-D:-D
Zaraz bede dzwonic do lekarki prywatnej:tak:
Zmykam na ogrodek powiesic pranie i z dzieckiem niech sie wyszaleje na powietrzu.Musze kupic odkurzacz,jakie wy macie dziewczyny odkurzacze,te bezworkowe wam sie sprawdzaja???? Ja mam taki ale jest cos do d...y i chce teraz kupic na Allegro nowy i nie wiem czy znow sie w taki pasowac:baffled:

Do góry