reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Aniab to nie dobrze.Zdrowka dla Madzi!

A moje dziecko nadal ma biegunke i nie wiem co robic,lekarstw nie che brac,chyba zadzwonie do mojej znajomej pediatry prywatnie niech do domu przyjedzie,,,

reklama
Cloe, to jest po prostu CUDOWNE ale co najlepsze - jakie PRAWDZIWE!!

Ja swojemu M jeszcze daję trochę wolnego, niech się chłop odstresuje, ale np, wczorajszy dzień wyglądał tak: ja 7 godzin przed kompem pracująca w dzikim tempie, potem robienie obiadu, odkurzanie domu i mycie podłóg, zabawa z Maksikiem, kąpiel Maksia, lulanie, potem znów praca.
A mój M? Pospał do 9.30, skosił trawnik, poszedł z Maksem i nianią na spacer, a potem czytał gazety, oglądał TV oraz rozmawiał z kolegami przez telefon. Fajnie ma, co? Dziś idzie na 50. urodziny kolegi, więc jutro na bank nie będzie miał siły nic robić...

Iwonka zgadzam soe z toba ciekawe tylko co by mój M powiedział jak mu to pokażę Pewnie nic to by była moja fanaberia i jakis wymysł lub cos w tym stylu:dry::baffled:
Pogoda zapowiada sie prześliczna dziś uciekamy na długi spacer i na plac zabaw niech moje dziecie sie wyszaleje poki jeszcze jestem mobilna i czuje sie na tyle dobrze by z nią pójść za niedługo brzuch zacznie mi tak ciążyć że zostanie nam otoczenie własnego domu:tak:
Sikoreczka rzeczywiście mały urwisek z twojego Adrianka;-) W końcu chłopak i ma swój temperament:tak:
Sewa Julka mi dwa razy pod rząd wstała o dziewiątej i czułam sie rewelacyjnie . Wyspana dzień krótszy a że wtedy akurat pogoda była deszczowa więc az tak nie musiałyśmy kombinować co robić przez resztę dnia. Teraz znów wstaje przed ósma po siódmej a ja chętnie jeszcze dospałabym tą godzinę
Ola K to rzeczywiście możesz mieć powtórkę z rorywki przy drugim dzidziusiu.Ale jeszcze jest wcześnie by się zamartwiac Leika pisała że konflikt moze wystąpić tylko w kilkunastu procentach Powodzenia w pracy:tak:

Ojej zycze zdrowka Madzi biedna,kurzce ale jak te choroby sie szybko rozprzestszeniaja:-(

Wiecei co moj maly wymyslil sobie nowa zabawe:eek: :-Drozpakowal mi wszystkie mini kosteczki knorra wsadzil do autka i teraz je wozi po calym domu:-D tylko najgorsze jest jak ktoras rozdepcze przez przypadek:eek:

Cześć dziewczyny :-) Coś na miły początek dnia:tak:;-):
Ojciec wraca z pracy i widzi, jak trójka jego dzieci siedzi przed domem, ciągle ubrana w piżamy i bawi się w błocie wśród pustych pudełek po chińszczyźnie, porozrzucanych po całym ogródku. Drzwi do auta żony były otwarte, podobnie jak drzwi wejściowe do domu i nie było najmniejszego śladu po psie. Mężczyzna wszedł do domu i zobaczył jeszcze większy bałagan. Lampa leżała przewrócona, a chodnik zawinięty pod samą ścianę. Na środku pokoju głośno grał telewizor na kanale z kreskówkami, a jadalnia była zarzucona zabawkami i różnymi częściami garderoby. W kuchni nie było lepiej: w zlewie stała góra naczyń, resztki śniadania były porozrzucane po stole, lodówka stała szeroko otwarta, psie jedzenie było wyrzucone na podłogę, stłuczona szklanka leżała pod stołem, a przy tylnich drzwiach była usypana kupka z piasku. Mężczyzna szybko wbiegł na schody, depcząc przy okazji kolejne zabawki i kolejne ciuchy, ale nie zważał na to, tylko szukał swojej żony. Zaniepokoił się, że może jest chora, albo że stało się coś poważnego. Zobaczył, że spod drzwi do łazienki wypływa woda. Zajrzał do środka i zobaczył mokre ręczniki na podłodze, rozlane mydło i kolejne porozrzucane zabawki. Kilometry papieru toaletowego leżały porozwijane między tym wszystkim, a lustro i ściany były wymalowane pastą do zębów.
Przyspieszył kroku i wszedł do sypialni, gdzie znalazł swoją żonę, leżącą na łóżku w piżamie i czytającą książkę. Spojrzała na niego, uśmiechnęła się i zapytała jak mu minął dzień. Popatrzył na nią z niedowierzaniem i zapytał:
- Co tu się dzisiaj działo?
Uśmiechnęła się ponownie i odpowiedziała:
- Pamiętasz, kochanie, że codziennie jak wracasz z pracy do domu, to pytasz mnie, co ja do cholery dziś robiłam?
- Tak - odpowiedział z niechęcią.
- Więc dziś tego nie zrobiłam.

Dobre!!! :-D

Dzień dobry, dziewczyny :)

cześć dziewszyny:-)

U nas dzisiaj słonecznie - to pierwszysloneczny dzień od poczatku września:tak:. Niestety, teraz dokladnie widzę, jakie mam brudne okna:szok:. Myć mi sie jednak nie chce:-p. Rano był przymrozek, a to raczej u nas niespotykane o tej porze roku:no:
Na dzisiaj zapowiedziała sie u mnie babcia Kamili, więc ja zajmę się drobnymi, ale czasochłonnymi podmalowaniami w domku.

Cloe - super, usmiałam sie:tak::-D:-D:-D. Chyba pokażę to mężowi;-):-)

Sikoreczko, śliczne dzieciaczki:tak:

Aniu 138, używaj ile sie da:tak:. Chyba dobrze, że nie miałas tego masażu. Z opowiadań wiem, że strasznie boli:-(. Zyczę Ci szybkiego rozdwojenia:tak:

Sewa, u nas 7.30 to już środek dnia:tak:. Wstaję razem z mężem przed 7. Uwielbiam tą poranną ciszę w domu:tak:. Na spokojnie jem śniadanko, czytam wiadomości i oczywiście zaglądam na bb:tak: - ciężkie uzależnienie. czekam, aż Kama się obudzi - około 10 i dalej już dzionek toczy sie jej rytmem:tak:

Trusiu, bezbolesnego przejścia przez resztę ząbkowania:tak:

Iwonac.28, tel z klapką są super;-):-). Może jednak przekonasz M, żeby zostały oba "w razie czego";-):-)

Uciekam, bo mama puka do drzwi
Pa i miłego dnia:-)

CLOE historyjka super juz ja kiedys slyszalam, ale no moim M nie zrobila wrazenia:eek:

IWONKA ta biegunka naprawde juz za dlugo trwa moze poradz sie jakiegos innego lekarza co robic:confused:

ANIAB zdroweczka dla Madzi:tak:

AGATKA widzisz jakie masz pomyslowe dziecko;-):laugh2:

reklama
Do góry