reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

My jemy teraz kluchy leniwe,ja to polalam sobie duza iloscia masla i bulka i mocno po slodzilam:-pjakos na slodkosci mnie nalecialo:-):-):-):-)

reklama
Cloe w jakim 4 miesiacu? W 4 tygodniu:tak::-)
No właśnie Iwonka błąd przy pisowni:shocked2::zawstydzona/y::tak:ale juz wszystko jasne ja juz myslałam że twój lekarz taki przewrażliwiony że pacjentki do niego nie wracają i już ci chciałam poradzić żebyś też brała nogi za pas :zawstydzona/y:

Ola - to jest tzw konflikt grup głównych. Nie tak czesty jak konflikt RH, ale też poważny, dobrze, że jesteś pod dobrą opieką lekarza, ty i dziecko.
Leika kim ty jesteś z zawodu jeśli można spytać? zawsze udzielasz tak mądrych i wyczerpujących odpowiedzi czasem az mi przy tobie głupio ze względu na mój prosty język:shocked2:
Monia 77 witaj :-) Czytaj nas często bo inaczej nie nadążysz za nami ;-):tak:Szybko poczujesz sie zadomowiona zobaczysz:tak:
Moje dziecie właśnie z piskiem biega między jadalnia a salonem Nie mam pojęcia co ją tak rozbawiło ale wygląda to przekomicznie:-D:-D

Leika kim ty jesteś z zawodu jeśli można spytać? zawsze udzielasz tak mądrych i wyczerpujących odpowiedzi czasem az mi przy tobie głupio ze względu na mój prosty język:shocked2:

No przestań, aż mi się głupio zrobiło ;-):-D:zawstydzona/y:
Jestem z wykształcenia nauczycielką, mam dwie specjalizacje - zintegrowaną edukację wczesnoszkolną i wychowanie przedszkolne :tak:
Pisałam Wam już kiedyś, że miałam bardzo duże problemy, żeby mieć Natka, kilkakrotnie poroniłam i nie mogłam się doczekać żadnej pomocy ze strony lekarzy... Tak więc zaczęłam czytać - także książki medyczne- i dowiedziałam się sama, co zbadać, jakie leki powinnam brać i proszę - mam syna! :-)
Jestem samouczkiem po prostu, w sprawach ciązowych, nic więcej :) Jak coś wiem, to staram się służyć pomocą ;-)

Ola K
Z tym konfliktem grup głównych to jest tak, że może on wystąpić (ale nie musi) w układzie grup ABO. Konflikt występuje jedynie w przypadku 10% takich ciąż, najczęściej gdy matka ma grupę O a dziecko odziedziczy grupę A po ojcu.
Zwykle do konfliktu nie dochodzi, bo matka wytwarza przeciwciała przeciwko krwii płodu w klasie IgM, które nie przedostają się przez łożysko i nie szkodzą dziecku, czasem jednak są to przeciwciała klasy IgG (u 10% kobiet), które przez łożysko przenikają.
Twoj synuś miał transfuzję po porodzie, czy skończyło się tylko silną żółtaczką??

Witam! Kawusię sobie sączę i odpoczywam chwilowo. Cały dzień spędzam na dywanie, bo misię dziecie ostro za chodzenie bierze. Teraz Madzię zaśpiłam a Adrianek maluje więc luzik. Dzisiaj w przedszkolu znowu rozrabiał, sam nie miał apetytu i nie dał innym zjeśc. Jak go pani przesadziła osobno to się wcale nie zmartwił tylko gadał ze sobą:szok:. Ech te moje żywe sreberko, ciężko za nim nadążyc. Całe szczęście że jego pani jest fajna.:tak:
Monia77 my również was witamy!!!:-D
Olak widzę że dzisiaj humorek lepszy! :-) Cieszę się bardzo.
Leika gratuluję determinacji. Tak trzeba!!!!:laugh2:
No i już więcej zapomniałam...
aha nie zauważyłam dziś Anii138 ciekawe co porabia:huh:

Czesc dziewczyny

Dopiero teraz mam chwilke czasu zeby usisasc spokojnie, nawet kawy dzisiaj nie wypilam jeszcze:no:
rano nas tesciowa na miasto wyciagnela i obkupila troche Igora a nam kupila odkurzacz na allegro:szok::szok: sluchajcie jestm w szoku albo jej sie cos stalo ze robi takie rzeczy, albo cos powaznego od nas chce...:confused:ciekawe:confused:
Pozniej jak tylko malego uspalam to poszlam sciany szlifowac, zeby M mogl juz dziisja je pomalowac:-) i wlasnie to robi:happy: tzn wygonilam go do tego:zawstydzona/y: ale juz nie moge na takie dzidostwo patrzec.
Potem obiadek szybko ugotowalam i zjedlismy, teraz chciwlke odpoczynku sobie na bb zrobilam;-)

Witam nowa mamusie:-)

Iwonka ale mi zrobilas ochote na kluski leniwe.....:-p:-p:-p:-pmniam mniam jeszcze takie slodziutkie mniam mniam chyba sobie jutro zrobie....albo jeszcze dzisiaj.....:zawstydzona/y::-p

Leika ty naprawde masz bardzo duza wiedze... ja czasem jak czytam twoje posty to odbieram cie jak lekarza...

Agatka no pwenie ze leniwe sa pycha i nawet szybko sie robie je:)

A ja dzis bede miala slaby dotep do kompa bo moj bedzie go dzis okupowal bo udalo mu sie jakas gre zainstalowac wreszcie. I wiecie co jakos sie zle czuje.Bylam z Vanesska na dworzu i sie troszke po bujalam na hustwace ogrodowej i tak mi sie krecilo w glowie ze nadal mam odloty

reklama
Witam!

My dziś byliśmy na dłuuuugim spacerze połączonym z zakupami. Słonko przez cały dzionek, aż miło pospacerować. Teraz Jędrek ogląda bajkę, a ja siedzę przy kompie i piję kawę :confused: o tej porze, chyba to jest lekkie przegięcie ale jakos naszła mnie ochota :tak:

Witam nową mamusię! Coraz więcej nas. Super :tak:

Rety, dziewczyny ja naprawdę mam sklerozę, przed chwilą czytałam co u której z Was się wydarzyło i nie wiem co odpisać :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: chyba lecytynę muszę zacząć brać ;-):tak::-D

Do góry