reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mój mały poszedł sobie spać oczywiście za wcześnie i pewnie dzisiaj będą 2 drzemki i wieczorem późno uśnie, córka ogląda bajki więc mam szansę na sprzątanie bo muszę koniecznie pomyć podłogi bo po samodzielnym jedzeniu Matiego różności się tam kleją:-DA ja odpiłam 2 kawkę z teściem który nawet miał słodkie bułeczki:tak:i rozpiera mnie energia do roboty:-D
Sewa, Ewcia ja też słomiana wdowa bywam w rocznice:tak:razem spędziliśmy chyba tylko 2 z 6 rocznic:-(
Sikoreczka męża wyprawiłaś to sobie poodpoczywaj bo jak wróci to już nie da rady;-)a sprzątanie może poczekać:happy2:
Iwonac28 zdrówka dla dzieci
OlaK obyś dziś miała dużo weny i udało Ci się szybko zakończyć pisanie:tak:
Cloe moja Madzia jak widzi że karmię małego to ją też muszę karmić żeby coś zjadła bo okropny niejadek z niej jak ma sama jeść:-)

reklama
OJ Sewcia te słomianki,ach co za dar nieszczęsny na ans spadł....mój niby w wekend po auto ma być,ale nic nie gada,takze chyba nici z przyajzdu,,,bee
OOlaK no to ja tez na ciebie licze,bierz sie do pracy,hehe
Cloe no widze,ze wiesz co to znacyz,,poprostu witam w klubie,ja mam to samo z niejadkeim,,,dlatego boje sie co bedzie w przedszkolu,mam andzieje,ze cosik tamz glodu zje,,,,.

Mój właśnie tego starszego uderzył,kostka w nosa go rzucił,och boże,,a co chwile mam wojny o zabawki,jeden drugiemu zabiera i piszczą...obydwa piszczą..łłóóóóoooo matko zaraz jobla dostane,,,nie umieja sie abwić ze sobą,,ratunkuu,,zaraz pas w ruch pójdize,,powiesze na ściane i na groz ebedize wisiall..ide obiadke robicccc

o matko wiecie co do mnie znjaoma z dwojka dzieic jeszcze idzie na kawe,,,o jezu cala grmada 4 dzieci i my dwie plus jedno w brzuszku u niej,,no szokk,,,alez bedzie wesolo o tlocnziee:-D:-D:-D

Ewcia, no to niezła imprezka dziecinna Ci się szykuje ;-)

Pewnie już pisałaś, ale ja jak zwykle jestem do tyłu - jakiego przedmiotu uczysz?

Dzień doberek!!

No i ja tez musze zacytowac te "święte słowa"... ach Novaczka jak coś napisze, to miło poczytać... no teściowej pewnie nie byłoby miło...

Jeszcze zajrzałam...

Jusia, teściowa to niech siedzi cicho jak taki z niej nieużytek.. Co to znaczy, ze masz się zastanowić nad swoim zachowaniem... To brzmi jakbyś byłą małą niegrzeczną dziewczynką, która właśnie coś spsociła... Owszem, jesteś matką ale i kobietą... Masz prawo do własnej pracy, zainteresowań, a nawet rozrywki... Posiadanie dziecka nie jest powodem do przestania bycia kobietą... bo tylko dziecko się liczy... Moim zdaniem, to właśnie ze względu na dziecko idziesz do pracy, żeby wszystko jej zapewnić... Szukaj miejsca w przedszkolu, albo zaprzyjaźnionej sąsiadki (o ile taką masz), opiekunki czy kogokolwiek i gnaj do pracy... Nie daj sobie wmówić, ze źle robisz.... Jak teściowa zmęczona, to niech siedzi w domu i gniecie tyłek, a Ty RÓB SWOJE TAK JAK CI SERCE DYKTUJE!!! Ale Twoje serce, a nie jakieś głupie podszepty i gadania... Nie znoszę ludzi, którzy nie dość, ze sami nie pomogą, to jeszcze innych zniechęcają... BRRRRR...:wściekła/y: Normalnie, zaraz mnie złość bierze...

Jusia na prawdę ciesz się dziewczyno że prace masz troche kasy wpadnie,a z małą tez jakoś dasz radę...

Sikoreczka- a ile Twój Adrianek ma lat? bo tak się zastanawiam kiedy mój Kuba zacznie w sklepie produktami rzucać, bo już teraz jak jeździmy między półkami to musze dostatecznie daleko bo ściąga.. chyba zaczne kase odkładać na te potłuczone rzeczy...

Sewa ode mnie tez przyjmij rocznicowe życzonka... smutno że bez męża ale za to z nami... buziole...

Iwona.c to dobrze że to tylko zwykłe przeziębienie, zdrowiejcie szybko robaczki...

A ja od rana już na zakupkach byłam, bo mężuś dziś wieczorkiem wraca, no i trzeba jakąś kolacyjkę zrobić... posprzątałam mieszkanko, Kubuś śpi... na dworzu szaro, buro i ponuro...
Pewnie przez weekend nie będę zaglądać, także życzę Wam udanych najbliższych kilku dni...

Sikoreczka- a ile Twój Adrianek ma lat? bo tak się zastanawiam kiedy mój Kuba zacznie w sklepie produktami rzucać, bo już teraz jak jeździmy między półkami to musze dostatecznie daleko bo ściąga.. chyba zaczne kase odkładać na te potłuczone rzeczy...

O ja głupia, a wystarczyło na suwaczek spojrzeć... juz wiem prawie 4 prawda???

Novaczka to ja sobie pozwoliłam poczytać na blogu o tej wyprawie na Pampersa i obejrzałam zdjęcia i poweim Ci ... fajna sprawa... można na własnej skórze poczuć to jak sie czują nasze dzieci... te wielkie przedmioty... pralka mi się podobała:-)

reklama
Do góry