reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No tak samolocik może być różnie.Nie ma to jak babcie myślą,że są najmądrzejsze ale taka już ich natura.Dobrze,że jest wszystko oki.

reklama
Otoz to, na szczescie szwagierka, z ktora bedziemy mieszkac powiedziala, ze mi pomoze okielznac babcie jak bedzie za bardzo sie wtracac ;)

Zostalo mi 1- 1,5 miesiaca bycia jeszcze w kraju a juz mi gula w gardle rosnie jak ja sobie tam poradze itd.

shady taka duza przeprowadzka to naprawde coś my jak wyjezdzalismy to bralam tylko kilka łaszków a reszte powoli dokupywalismy noi z kolejnymi odwiedzinami dowozilam najlepsze zabawki itp :))) gorzej bedzie jak zechcemy wrocic do pl wtedy to bedzie worzenia :)) ale kiedy to bedzie

Kasiula bylas o tyle w dobrej sytuacji, ze 2 godziny samolotem i bylas w Polsce. Ja nie bede miala takiej mozliwosci :-):-) wiec musze maksymalnie duzo zabraz ze soba, czesc wyslac z babcia jak teraz bedzie wracac do LA, czesc powysylam droga morska no i reszta ze soba....rany jak baba z bazaru bede obladowana. Pocieszam sie, ze nie tylko ja., wiekszosc ludzi lecacych za ocean ma bagazy jak by na inna planete sie wybierali hhihihi

Shady witaj i nie martw się babcią- one nic tylko zrzędzą i uważają ze wiele więcej od nas wiedzą a tak naprawdę to nawet ostatnio oglądałam w tv program aby nie słuchać niektórych porad osób starszych bo te porady mogą dziecku zaszkodzić. Ja to na początku ustawiłam teściową i mamę zeby mi się nie wtrącały w wychowywanie dzieci:-D
Ola.K owocnego pisania ale i tak się za bardzo nie staraj bo te mniej staranne prace to zawsze najlepsze:-DJa dzięki Bogu mam to za sobą i więcej bym nie chciała- do dziś pamiętam ten stres i lenistwo bo mi się nie chciało pisać:laugh2:
Sikoreczka przykro mi z powodu babci i uważam że jeśli byłaś związan z babcią to powinniście jechać ale jeśli nie to wystarczy jak mąż pojedzie
Ewcia dobrze masz, nie dość ze pracy nie dużo to jeszcze koleżanki wyręczą;-):-D

Sikoreczka przyjmij kondolencje... ja tez uważam że na pogrzeb z tak małymi dzieciaczkami to ni enajlepszy pomysł, ale zrobis zjak uważasz, z drugiej strony możesz iśc u siebi edo kościółka się pomodlic albo nawet w domku... to też sie liczy... a rodzina na pewno zrozumie Cie...

Iwona.c oj tak teraz zmusi byc dziewczynka, a za wcześnie to chyba tylko dlatego że ja po cc jestem a to trzba ze 2 latka dla bezpieczeństwa poczekać, także starnka dopiero od nastepnych wakacji... a tak w ogóle to jak ja bym potem na spacer z dwoma wózkami szła???

Shady powodzenia w przeprowadzce, ale to musi być ekscytujące taka wyprawa za ocean, no i oczywiście duża zmiana w życiu.. powodzenia...

Elisabeth dzieki, ja sie bardzo ciesze, ze jade, cale zycie o tym marzylam, ale jednoczesnie sie boje.
Jak wyprowadzimy sie na swoje to bede wiedziala, ze znow jestem u siebie i znow mam kontrole nad wlasnym zyciem

A ja zajadam teraz zupkę którą zrobiła teściowa:-DOgólnie to już drugi dzień obiadu nie gotuję bo teściowa robi i mówi po co ja będę gotować to mam czas co innego porobić:tak:
A tym naszym chłopom to by się nieraz jakiś porządny kopniak w tyłeczek przydał;-)Ich trzeba zawsze o wszystkim uświadamiać, nam się obrywa a potem jeszcze trzeba im tłumaczyć dlaczego mają przepraszać. Tacy już są a my i tak ich kochamy:-DNajgorsze że my musimy wszystko mieć na głowie i czasem też się wkurzamy ale musimy się opanować a oni jak nie mają na kim to na nas się wyżyją:laugh2:
:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: niestety tak jest!
A ja wolę żeby mi teściowa nie gotowała bo jadłam u niej trzy obiady i po każdym miała rewolucję z żołądkiem :tak:.

Kurcze ale nam spadło:-( Zmarła babcia mojego męża:-( Długo już chorowała i wszyscy się spodziewali że odejdzie ale... Teraz mam od wszystkich telefony czy jadę z dziecmi? Z jednej strony pasowałby byc z mężem ale z drugiej jechac z katowic do poznania pociągiem poto żeby i tak na pogrzeb nie iśc? Bo myślę że oni są trochę mali. Nic mój wróci z pracy to musimy się jakoś dogadac:-:)confused:

Bardzo mi przykro :-(. Jak Ponad rok temu zmarł dziadek Mariusza to poszliśmy sami a Majka pojechała do mojej mamy, bo stwierdziłam że jest za mała i chciałam sobie zaoszczędzić tego co tu któraś z Was ( :zawstydzona/y:przepraszam zapomniałam która ) napisała czyli biegania za córcią.

Otoz to, na szczescie szwagierka, z ktora bedziemy mieszkac powiedziala, ze mi pomoze okielznac babcie jak bedzie za bardzo sie wtracac ;)

Och, też by mi się przydała taka szwagierka :tak::tak:

No ładnie, ładnie a ciekawe od kogo dziecko takie rzeczy słyszy???he he:-D:-D:-D

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: aż wstyd się przyznać od kogo:cool2::laugh2: muszę zacząć uważać na to co mówię :tak::zawstydzona/y:

A my czekamy na moją mamę bo Mariusz po nią pojechała i zaraz powinni być, fajnie bo się okazało że mężuś musi jeszcze skoczyć na 1,5 h na robotę więc bedziemy same a to zawsze lepiej się gada :tak:;-)bez obcego z boku ;-):laugh2:

reklama
Do góry