reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

elisabeth-jak znajdziesz to napisz;-)
iwonka nie dostałam maila od Ciebie:no::no: i dziękuję za adresy str;-):tak::tak:
Ewcia zdjęcia super:-):-) Matunio podobny do Ciebie;-)

Dzięki dziewczyny za rady-jesteście kochane:-):-)
A powiedzcie mi jeszcze jedną sprawę dotycz.ząbków;-)
jak wiecie mieliśmy ciężką noc i przez dzień Dawid był też markotny:crazy::baffled:- o byle co się wnerwiał!:wściekła/y::wściekła/y:!! Jak myślicie to mogą być ząbki??? BBo jako niedoświadczona matka nie wiem jak to jest z tymi ząbkami-napiszcie mniej więcej jak było u Was i ile to trwało=pliss:-)

załatwiliśmy fotografa
tu są jego zdjęcia (moim zdaniem ładnie robi zdjęcia):-):-)
| fotoromanek | fotografia

reklama
Czarna, taki niepokój to mogą być ząbki, u nas najgorzej było przy trójkach i piątkach, na szczęście przebily się juz wszystkie piątki i sobie rosną i jest już lepiej.

Novaczka, z tymi kaszkami to może być tak, że producenci mają w ofercie różne rodzaje mleka. Np. bebiko i bebilon to ten sam producent, a Maks po bebiko miał zaparcia, a po bebilonie ani śladu. Skład tych mleczek jest różny. Może do kaszki dają akurat takie mleko, na które Twoja niunia ma uczulenie lub gorzej je toleruje?

A ja sobie jeszcze popracuję dziś wieczorem. Mąż w pracy w sensie na kolacji służbowej, nie wróci przed 23 (jak dobrze pójdzie), Maksymilian śpi od 20, a u mnie był na piwku sąsiad, który właśnie wrócił z wakacji ze swoją narzeczoną (świeża historia, niedawno się rozwiódł i już się zakochał - chyba ta dziewczyna go uratowała przed poważnymi problemami, bardzo się martwiliśmy o niego gdy się rozstawał z żoną, która jak się okazało miała od kilku lat kochanka). A ja po piwku mniej chętna do pracy ale co robić co robić!
W przyszłym tygodniu robię sobie wolne od pracy zarobkowej i piszę wyłącznie moją koszmarną mgr. Pracę licencjacką napisałam w ciągu tygodnia w pracy, to mgr powinnam w jakieś 2 tygodnie machnąć - mam nadzieję!!!! :confused::baffled::sorry2:

Ewcia, bardzo fajne fotki!

Doczytałam i odpisuję:

Novaczka - kaszki mleczne nie mają takiego samego mleka jak mleko sprzedawane oddzielnie. Pediatrzy zalecają kupowac osobno mleko modyfikowane i osobno kaszkę bezmleczną, ponieważ w kaszkach mlecznych to mleko jest "gorsze", słabiej modyfikowane. To zalecenie dotyczy oczywiście niemowląt do roczku, u dziecka w wieku Twojej córci nie ma już naczenia ;-)

Ewcia - świetne fotki!

Jusia - jak tam po rozmowie z mamą?

Wiam! Udało mi się nadrobic wasze posty!:-D
Poszłam z dziecmi na plac zabaw i było tam tyle znajomych, ze siedzieliśmy prawie 4 godziny. Wróciłam przed dobranocką zrobiłam kolację, potem kąpiel (Adrian był koloru czarnego i miał piaskownicę we włosach!) i do łóżek! Szybko zasnęli. Madzia bardzo mi płakała i marudziła zaglądam do buzi i :szok: wylazł drugi ząb! Rano pojawiła się dolna dwójka a teraz jedynka na wierzchu. Mała chyba chce jakieś rekordy pobic:-)
Czarna Magda przy każdym zębie jest niespokojna, płaczliwa, nie chce jeśc. Ciągle przy cycu lub na rękach a w nocy miewa gorączkę! Jak ją tak zaczyna męczyc to jej na noc podaję viburcol to takie homeopatyczne czopki uspokajające min przy ząbkowaniu. Przynajmiej nocki takie lepsze są.
Elisabeth my braliśmy ślub 14 lutego! Było toprzed mszą wieczorną, najpierw ksiądz udzielił nam ślubu, w tym czasie Adrian był z moją kuzynką na zachrystji miał wtedy 3,5 miesiąca. Potem ksiądz ochrzcił małego, samo przejście z od ślubu do chrztu ładnie zrobił, ale przyznał potem, że pierwszy raz mieli taką łączoną uroczystośc. Wielkim plusem tego było że byliśmy sami (oczywiście z goścmi) bez innych chrztów. Bo teraz jak był chrzest Magdy (w święta) to było 20 dzieci i trwało to okropnie długo.
To narazie tyle! nic więcej mi do głowy nie przychodzi!:-D

Witam wieczorowa porą!

Ale naklikałyście od rana :szok::szok::szok::szok: Czytanie trochę mi zajęło :tak:
My dziś spędziliśmy kolejny dzień u moich rodziców. Jędrek tak lubi tam chodzić :tak: bo dziadek i babcia pozwalają mu na wzystko :baffled: dobrze, że mały wie na co może sobie pozwolić w domu, a na co u dziadków :tak:

Jusia i jak po rozmowie z mamą?

Czarna piękna suknia:tak:

Ewcia super foteczki, widać, że wyjazd udany :tak:Fajnie, że z mężem jest ok. Brązowej wody nie zazdroszczę :no:

Iwonkac.28 jest jeszcze taki specjalny spray do oczyszczania ucha z woskowiny. Dostępny w aptece. Nie pamiętam teraz nazwy. Ale jak zapytasz o spray, to z całą pewnością Ci go polecą.

Sikoreczka moja kuzynka też miała ślub razem z chrztem swojego synka. Bardzo to piękne było.

A co do chrztu..... ja nie mogę zrozumieć jak ksiądz może nie zgodzić się na udzielenie dziecku chrztu..... jakiś obłęd. Potrząsnęłabym odpowiednio takim "Sługą Bożym" :wściekła/y:

reklama
Cześć kochane:-). To ja dzisiaj pierwsza;-), ale to dlatego, ze mój M tak sie szykował na zabiegi, ze pobudził wszystkich :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, powylatywały mu pieniądze z kieszeni (monety) na panele i obudził Kubusia:angry:. I tak jesteśmy wyspani:tak:.Wczoraj przyszla fryzjerka dopiero o 19.30:szok::szok: i zeszło nam z wlosami do 22.30 wiec już nie zajrzałam tym bardziej ze M wyłączyl komp:baffled: i nie chciało mi sie juz właczać od nowa. Włosy mam wreszcie blond:tak::-). Co prawda gdzie niegdzie sa jeszcze żołtawe, ale to pod spodem i tak nie widać:-p.

Jusia i jak po rozmowie?

Elisabeth tak jak wyżej napisałam włosy wyszły:tak::-)

Czarna mój Kubuś też był marudny i przede wszystkim nie chciał jesc mleczka z butli. I to teraz przy tych gornych ząbkach. Nawet sie pytalam co robić bo mleka nie chce jesc. Szły mu 4 zeby naraz:szok::szok::szok: jedynki i dwójki górne. Na szczęscie nie goraczkowal. Teraz zabki wyszly i przestał byc marudny i przeprosił sie z butla:tak:

Ide kawke zrobic. Wstawajcie bo nie ma sie kto ze mna napic:baffled::eek:

Do góry