reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oj dziewczyny jak wy dużo piszecie:szok::-DJa dopiero do domku wlazłam- jak trochę ogarnę wszystko to poczytam co piszecie :tak:Ja dziś pojechałam po córkę bo na 3 dni do cioci pojechała ale ten czas szybko zleciał ciocia do pracy a moja mała nie chciała do domu wracać:-)Idę teraz ją rozpakować i pranie nastawic

reklama
Nie bylo mnie chwile a wy tu tyle stronek nastukałyście:szok::szok:. Z Kubusia uszkiem już ok woskowina wyciągnięta i uszka czyste:tak:, ale lekarka powiedziala ze to moze sie powtarzac i gdybym tylko cos zauważyła to od razu mam przyjsc, żeby nie nazbierało sie tego za dużo, a maly może mieć tendencje do korków:no::no:. Śmiesznie było bo inne dzieci płakaly a on sie smiał i nie chciał przestać:tak::tak:, ale dalismy rade. A moja fryzjerka zrobiła mnie w konia i przyjdzie dopiero na 19:szok::szok: ciekawe do której nam z tymi włosami zejdzie:confused:

Jusia oby rozmowa z mamą coś pomogła;-):-)
Ewcia fotki super:tak:, pozazdrościc tylko takiego campingu i dobrze ze z M w porządku:tak::tak:
Novaczka to poranek rzeczywiście ciekawy:eek:

No i tyle napisałyście ze nie wiem komu jeszcze co miałam napisac:sorry2::crazy:

Wiecie co a ja o " zamkniętym" watku dla mam siedzących w domu też nie słyszałam - czytałam:baffled: . W każdym razie jeśli czyta nas teraz jakaś mama z " zamkniętego" to pozdrawiam;-):-)

No i się doczytałam:-DCzarna współczuję Ci tej ciężkiej nocy i mogę ci powiedziec że cała ta sytuacja może być związana z ząbkami a jeśli mały nie chce mleka to spróbuj mu dawać gęste kaszki łyżeczką a w nocy podawaj herbatkę czy wodę moze mu to wystarczy. Jusia smoczka trzeba zabrać stanowczo bo inaczej dziecko nie zrezygnuje i z tego co słyszałam to przez kilka dni może płakać za smoczkiem ale później zapomni. Mój mały jak mu zabrałam smoka to się o niego nie upominał i przeszłam to spokojnie a Tobie życzę wytrwałości. Ewcia tak się rozpisałaś że nie mogłam nadążyć z czytaniem:-DIwonac.28 możesz też sama przeczyszczać dziecku uszka, w aptece można kupić specjalne krople do czyszczenia uszu z woskowiny i wtedy nie będą się tak często robić korki w uszkach- wiem bo sama tak muszę córce robić

Kasiula matula małemu bardz czesto wylatywaly korki i dlatego poszlam do laryngologa,

Aniab musze sprawdzic moze rzeczywiscie moglabym to robic sama w domu. Dzieki za podpowiedz:-)

Moje dziecie oglada Dobranocke,zaraz tatus kapiel na szykuje i kladziemy sie spac,ja tez dzis do lozeczka wczesniej laduje i cos po ogladam w TV

Ja też akurat kąpie dzieci i chyba też zrobię sobie seans telewizyjny bo ostatnio brak mi czasu nawet wiadomości obejrzeć:-)A poza tym robię renament w córki szafie. Nawet nie zauważyłam że tak podrosła i mam mnóstwo ciuchów do oddania dla kogoś potrzebującego a tak się składa że moja siostra zna taką osobę która z takiej pomocy ogromnie się ucieszy. Tak więc dobranoc. Do jutra.

A mój mały juz śpi...ufff... chwilka dla siebie... i od razu na BB, ale ja tez planuje dziś cos w tv obejrzeć i zrelaksować się...

OlaK wiesz troche mi ulzyło jak przeczytałam że Twoje dziecię tez jeszcze nie ochrzczone, bo myślałam że tylko mój nie, ale i tak chciałąbym to załatwić...

Czarna budyń można zrobic samodzielnie z mąki ziemniaczanej i mleka modyfikowanego ale musze poszperać jak, to podrzuce Ci przepis...

Jusia jak tam po rozmowie z mamą, mam nadzieję że lepiej...

Sikoreczka mi tez się marzy ślub i chrzciny na jednej mszy i to jeszcze żeby Kuba niósł obrączki przed nami na jakiejś tacy... ciekawe tylko czy ksiądz sie na to zgodzi, ale ja bym chciała wesele tak na conajmniej 60-80 osób, cywilny był skromny to teraz ma być z pompą...A jak to wyglądało u Ciebie tzn w kościele???

Ewcia fotki super, ale nie kojarzę Cie ze Wspaka... bo Ty kończyłaś studia rok przede mną? 2005, dobrze kojarze, czy Cie z kims innym pomyliłam?

Novaczka poranek faktycznie "udany"... no włąśnie... ja dlatego nie chcę zabierać smoka bo jak zacznie palca ssać to juz koniec... smoczek zawsze się zdąży zabrać i od niego odzwyczaić, a palca przeciez nie utniesz... może potrzeba jej czasu żeby przestała ssać...

Iwona.c no jak tam Twoje włoski???

Iwonka2006 a może Ty nam się pokażesz w sukni???

Pozdrawiam i zmykam... dobrej nocki wszystkim życzę!!!

reklama
Dziewczyny ja juz mowie Dobranoc bo nadciaga do nas ogromna burza wiec wylaczam sperzety dla bezpieczenstwa.Buziaki
Elisabeth ja jeszcze nia mam kupionej sukni,narazie sobie upatrzylam ale jeszcze pewnie sie zmieni to.....

Do góry