reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam,Witam!!!
U nas tez pogoda nie dopisala..brak slonka..Dobrze ze maz na spacerek z Jula wyrusza a ja posiedze w domku..na spokojnie....
Wysypka jakby zniknela...HURRAAAA!!! Ale nie dalam jej wczoraj Lakcidu i moze to dzieki temu wlasnie...Zobaczymy jeszcze i pozniej jej dam..jak znowu wyskoczy to sie okaze.
Milej niedzieli.Pozdrawiamy.

reklama
Joanna MK pisze:
Wysypka jakby zniknela...HURRAAAA!!!  Ale nie dalam jej wczoraj Lakcidu i moze to dzieki temu wlasnie...Zobaczymy jeszcze i pozniej jej dam..jak znowu wyskoczy to sie okaze.
Joanna MK czy dzidzia nie jest na coś uczulona? Może właśnie to co ją uczula jest w tym nieszczęsnym lakcidzie? co? A jak się nasila po przehrzaniu to właśnie tak się dzieję z wysypką alergiczną. A może jest coś w ubranku lub proszek, w którym pierzesz jej dokucza?
Powodzenia w dociekaniu ;) ::)

ja wlasnie wypilam kawe...........i strasznie mi sie chce spac, to chyba ta zmiana pogody!

u nas cieplutko, 10 stopni na plusie, tylko sloneczka brak!!!caly czas patrze czy juz sie nie przejasnia!!

przydaloby sie wyjsc na jakis spacerek ihihhi

malutka pisze:
Joaska- pomyslkowa kuchareczko co dzic szykujesz na obiadek?

hehe dziekuje za komplement............. :-[ :-[

chcialam zerobic tarte z warzywami.............ale zobaczymy, bo ja dobrze wiesz nie jem zeczy zawierajacych make ( oj dietka dietka)............
ale moj los kochany cos przebakiwal o zjedzeniu na miescie.............mamy taka fajna gospode z grilowanym filetem z kurczaczka i warzywami mmmmmm

malutka pisze:
A jak sie robi taka tarte , i czy tylko z warzywami czy moze byc na slodko np z truskawkami ( mam zamrozone)

mozna i taka i taka, podstawa to ciasto a pozniej dajesz do srodka co chcesz...........ja czesto robie ze szpinakiem i z kurczakiem i serem feta :)
ja robie zawsze ciasto tak:

- 250 g mąki (krupczatka jest najlepsza),ale jak dasz normalna to tez bedzie dobrze
- 125 g. masła (margaryny),
- 1/3 szklanki wody,
- 1 łyżka oleju,
- szczypta soli.
trzeba wszystko polaczyc, najpierw make posiekac z maslem albo margaryna, dodac wode i szczypte soli, szybko ugniatajac, potem do lodowki na pol h i gotowe, pozniej do piekarnika na 20 min w tem. 180-200 stopni ( bez farszu), tylko trzeba czyms obciazyc zeby nie uroslo np. grochem( polozyc na ciasto papier pergaminowy i wysypac groch) i tak 20 min, potem dac farsz i na 15-20 min i gotowe, mozna posypac serem lub polac jajkiem ze smietana.

reklama
Witam mamusie których tu nie ma :laugh: widać wiosna uderza do głowy jak bąbelki ::)
Cudnie jest przynajmniej u nas, ciepełko, ;) trochę tylko padało i mieliśmy dziś deszczowy spacerek ,ale fajnie było
Z tą tartą to fajny pomysł,zawsze zastanawiałam się jak ją zrobić a tu proszę przepis jest :)
Ogłaszam że aktualnie najlepszą kuchareczką jest Joaska ma pomysły na ciekawe i zdrowe dania,jak możesz Joaska podsuwaj czasem nam jakiś ciekawy przepis :angel:

Do góry