reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ewcia, tak będę piekła krówkę, na próbę :) Jak wyjdzie dobra, to upiekę raz jeszcze, na roczek :))
Nie wiem, jaką mam blachę, musiałabym ją zmierzyc :-D

A co do funduszu, to wpłacamy tam małemu wszystkie pieniądze jakie dostanie w prezencie (na imieniny, mikołaja, chrzciny - > niedługo pewnie dostanie i na urodziny) i sami od siebie, raz w roku coś dołożymy, kilka stów, ale pewnie to będzie zależało od naszych dochodów.
Planujemy wziąć kredyt na dom niedługo, więc nie wiadomo, jak będzie.

reklama
Leika,ale wy do banku jakiegoś to dajecie czy gdzie??
Interesuje sie,bo myśle,że małęmu bym ząłożyła od września...
I czy wpłącacie raz w roku czy co miesiac okreslona kwote??/
Na cyzm to polega..
Właśnie cyztałąm w PKO o książeczce oszczędnosćiowej i tak trezba co miesiąc 20zł, i potem zależy ile się uzbiera to jakiś procent sobie zabierają....gnojki,ehhh

Leika to rób krówke,chętnie zjem jeszcze raz:-D:-D:-D:-D
Ja też moja blache mierzyłąm i to..ehhh linijką,bo nie mogłąm znaleźć centymetra...hehe

Ewcia, poczytaj sobie o funduszach inwestycyjnych w necie, cięzko to wytłumaczyć...
Można to robić np. za pośrednictwem banku, podpisujesz umowę na fundusze i wpłacasz im określone pieniądze a oni nimi inwestują, można wybrać formę łagodną (najmniejszy zysk), zrównoważoną lub agresywną (największy zysk, ale można też czasem coś stracić).

Idę z Natkiem do piaskownicy :)

Nom Leiczka poczytałąm,ale wogóle z decyzją poczekam na mojego M,bo powie,że knuje za jego plecami...
Kiedyś był taki fundusz,gdzie wpłącało się min 20zł misiećznie,albo jakos kwartalnie 200zł albo rocznie i potemmm byłoby kasy...
Przydałoby sie dla dziecka mieć jakieś na potem,,studia,wesele,dom..jhahhaha jeszcze daleko,ale kasy sie musi nazbierac:-D:-D:tak::tak::-):-);-);-).
lece sprzatac...

No i ja się melduje. Dziś od rana sprzątanie i nie miałam czasu, ale już wszystko zrobione. Tylko Kubuś isę uderzył o ławę brwią i trochę ma czerwną oby nie było z tego sinca:no:. Nawet nie płakal:szok:. u mnie duchota straszna.

Sewa - nie przejmuj się takimi osobami nie warto;-).

Ewcia - no właśnie nie opuszczaj nas.

Leika - oby wypiek się udał. Jak zrobisz to daj spróbować;-):-)

Wisienkaaa - to dobrze zrobiłaś. Pisz z nami:tak:

Idę kawusię zrobić. Już drugą dziś. Może ktos się ze mną napije:biggrin2:

Witam !!!
Wczoraj bylismy nad wodą i strasznie wyglądam na plecach mam cerwoną skóre tak jakbym miała jakieś krosty piecze mnie to strasznie i dodam ze nie siedziełam na słocu tylko z mała w cieniu nie moge przebywac na słoncu bo zaraz mam takie objawy :wściekła/y:Tak mi sie wydaje ze to moze byc wina tabletek anty bo strasznie sie po nich czuje jak mam dostac @ to boli mnie głowa i mam kiepskie samopoczucie :-(chyba zrezygnuje z nich na jakis czas i wybiore sie do gina moze mi przepisze inne.:tak: Pozdrawiam pa

Witam ponownie!
Kuzynka już poszła, mały poszedł spać a ja....... piję kawę i klikam na BB :tak:

Dziewczyny jesteście kochane :tak: napiszę jeszcze aby coś wyjaśnić.... ta przemiła koleżanka :baffled: nie mogła znieść tego, że mam fajnego męża i że świetnie się z nim dogaduję....... Szkoda, że tak ją to ubodło :-( bo ja jestem taka, że wszystkim życzę jak najlepiej (pomijając teściów ;-)) i cieszę się, ze szczęścia innych. Dlatego tak mnie to zabolało :-(

Ostatnio mały wylał mi sok na fotelik samochodowy :wściekła/y: i jak zasechł to za nic nie chciało się to sprać :wściekła/y: wpadłam na pomysł i poszłam do krawca, aby uszył mi nowy pokrowiec na fotelik. Wiecie jak fajnie to zrobił..... Nie jest jak orginalny, ale czysty i super wygląda :tak:

Jusia22 jak źle się czujesz po tabletkach to odstaw i niech Ci lekarz dobierze odpowiednie. Ja też nie mogę niektórych anty brać, a jak po porodzie zafundowałam sobie zastrzyk antykoncepcyjny taki, który działa 3 m-ce to myślałam, że się wykończę :sick: Głowa mnie tak nawalała, męczyłam się tak ponad trzy miechy :-( i powiedziałam nigdy więcej.....

Leika my też zastanawiamy się nad takim odkładaniem forsy dla małego, my opłacamy sobie trzeci filar w nationale-nederlanden i małemu chyba też tam zaczniemy składać kaskę :baffled: chciałabym aby wpłaty nie były co miesięczne tylko co jakiś czas. Też muszę poczytać o tym :tak:

wisienkaaaa witaj i klikaj z nami. U nas jest milusio, tylko czasami komuś coś odbije;-)

A tak poza tym to przyjechała moja przyjaciółka :-) która na stałe mieszka w UK, teraz będę miała zajęcie, bo my pomimo tego, że codziennie gadamy na skype, to jak się spotkamy po roku nie widzenia to nam się buzie nie zamykają......

A i jescze opowiem Wam jak to teraz Jędrek wprowadził do swojego słowniczka wyrazy dziękuję, przepraszam i proszę. Jak skończy jeść to mówi "mamusiu dziękuję", jak biegnie i przywali w ścianę to mówi" przepraszam"...... ścianę przeprasza :-D:-D:-D Noo i jak coś daje to mówi proszę. A najlepsze było to jak ostatnio wypatrzył sąsiadkę na balkonie i woła do niej " pani siatko dzień dobry" myślałam, że padnę :-D:-D A jak widzi kogoś w samych gaciach na balkonie to wydziera się na całe gardło "mamusiu golas" :-D:-D:-D To moje dziecko rozwala mnie na każdym kroku. Już jest takim dużym chłopczykiem...... kiedy to zleciało :baffled: a dopiero sie urodził :baffled:

Ale posta walnęłam...... ale to dlatego, że trochę nie pisałam :tak:

Moje dziecie tez spi a ja mam w domu sajgon.
Sewa tylko nie mow ze ktoras z nas to napisala bo pamietam ze nie dawno u nas pisalysmy tez na temat naszych mezow.Czy z innego watku lub ktos podczytuje posty i sie wymadrza.......:((a pomysl z fotelikiem nie glupi.Ja bym chciala jakies pokrowce na lozko moje tak wlasnie tez kombinuje....Acha i dziekuje za odwiedzinki na blogasku:)
Wisienka witaj i klikaj z nami:)
Ewcia i Leika ja sie tez chyba skusze i zrobie ta krowke:)
IwonaC Dobrze ze nic powaznego sie nie stalo:)Moja ostatnio tak walnela policzkiem w stol ze przez dwa tygodnie miala siniaka:(
Jusia to nie dobrze,nie ma co pewnie ze idz do gina

reklama
Witam

Ja mam dzis bardzo pracowity dzien, od rana jezdze po hurtowniach, bo ostatnio cos klientow wybrednych mam:-p:tak::crazy::-D ale daje rade;-)

Ja tez sie przymierzam do ciasta krowki i pewnie za niedlogo ja kupie.

Sewa niektorzy ludzie sa zawistni i nie pozwalaj zeby innym bylo dobrze, bo sami nie moga tego miec:crazy::baffled::no: nie rozumiem tego podejsci a ale tez znam takie typki:no::no: Nie przejmuj sie tym, masz wspanialego meza i syna a to jets najwazniejesze.

Leika,ale wy do banku jakiegoś to dajecie czy gdzie??
Interesuje sie,bo myśle,że małęmu bym ząłożyła od września...
I czy wpłącacie raz w roku czy co miesiac okreslona kwote??/
Na cyzm to polega..
Właśnie cyztałąm w PKO o książeczce oszczędnosćiowej i tak trezba co miesiąc 20zł, i potem zależy ile się uzbiera to jakiś procent sobie zabierają....gnojki,ehhh

Leika my też zastanawiamy się nad takim odkładaniem forsy dla małego, my opłacamy sobie trzeci filar w nationale-nederlanden i małemu chyba też tam zaczniemy składać kaskę :baffled: chciałabym aby wpłaty nie były co miesięczne tylko co jakiś czas. Też muszę poczytać o tym :tak:

Ewcia,Sewa a moze ja moglabym wam w czyms pomodz?:confused: Bylam niedawno agentem ubezpieczeniowym w Amplico i mam tam bardzo dobre wtyki jakby cos trzeba bylo...:tak:

Co do waszych potrzeb.... dla dzieci, to najkorzystniejesze i najczesciej wybierany jest tam tzw SuperKapitał wpałaca sie tam skladki roczne, polroczne albo kwartalne w zaleznosci od potrzeb i mozliwoscie finansowych. Jak ja tam pracowalam to oprocentowanie bylo bardzo, bardzo korzystne, w tej chwili nie jestem na bierzaco ale moge sie zorienotwac i jesli mialbyscie jakies pytania albo watpliwosci to wszystkiego moge sie dowiedziec:tak: Jesli decydowalybyscie sie na zalozenie czegos takiego to bez wychodzenia z domu mozecie to zrobic:tak:

Do góry