reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
halo halo jest tu kto? czy wszystkie pouciekalyscie? moi mezczyzni wstali zaraz beda jesc a ja na male zakupki lece bo jedzonka w domciu braklo!!!!!

Mija pisze:
[

Czy wam po pewnym czasie też tak zmiękły piersi???
:-[ Poprzednio chwile po karmieniu miałam twarde,teraz twardnieją tylko wtedy kiedy naprawde długo Nonka nie karmie
mam wrazenie jak bym produkowała mniej mleka ???
A może się przyzwyczaiły :-[

Ja mija też tak miałam ...to oznaka że produkcja pokarmu ustawia sie na potrzeby twojego Noesia :) czyli : Niebędzie ci sie ulewało z piersi miedzy jednym karmieniem a drugim :)
Bedziesz miała tyle mleka ile potrzeba twojemu malcowi :)
naszze organizmy sa niesamowicie inteligentne :)

W końcu mam cyfrówke. Narazie ucze sie ja obsługiwać bo ja do takich rzeczy to jestem matoł :D Ale sie ciesze!

dzieki lady troszke sie martwiłam...no i dobrze czasami miałam takie fontanny pod ciśnieniem z piersi ::)
a inteligentne ,inteligentne...tylko dlaczego muj potrzebuje ostatnio tyle ciasteczek,zamiast zrzucać ja choduje :p

najlepsze są pierniczki ;D i petitki te mleczne mmmmmmmmmmmm niebo w gębie a jutro moja mama drozdzowe przytarga ;D ;D ;D

Mija pisze:
Noe staje się mega łakomczuchem,zaczynam sie bać że nie starczy mi mleczka  :-[
wcina co 1,30....a może przesadzam i martwie się na zapas.
Czy wam po pewnym czasie też tak zmiękły piersi??? 
:-[  Poprzednio chwile po karmieniu miałam twarde,teraz twardnieją tylko wtedy kiedy naprawde długo Nonka nie karmie
mam wrazenie jak bym produkowała mniej mleka ???
A może się przyzwyczaiły  :-[
Mija Noe ma teraz prawie rzy miesiące, a wtedy jest zwększony "pobór" mleka w stosunku do "produkcji". Żeby było tyle ile trzeba to sobie ssie mamcię częściej niż normalnie., tj. do tej pory. Traw to około kilku dni i potem przerwy między karmieniem sięznow wydłużają. Do tego zmienia sietez po tym sygnale od Noego skład mleka, jest bardziej dorosłe, szczególnie w nocy.
Co do twardnienia piersi to twój synuś jest już teraz specjalista i potrafi je dokladnie opróżniać. Piersi tez ustawiły się na pory kiedy Noe zazwyczaj jada.
To niesamowite jak nasz organizm potrafi sie zgrać z potrzebami dziecka, jeśli damy obojgu na to szansę!!
POzdrawiam i radosnego bycia razem

reklama
Do góry