reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
dolaczam do mam domowych, w domku siedze dopiero 3 i pol miesiaca ale zwlaszcza na poczatku bylo ciezko bo przedtem zawsze gdzies cos sie robilo:) Synek ma 2 i pol miesiaca i zaczyna przesypiac nocki wiec nie powinnam slowa skargi z siebie wyrzucac hihi zawsze jednak chce sie wiecej:) Generalnie jest teraz znacznie lepiej mi na duszy, pierwsze 2 miesiace czulam sie ogromnie zaszczuta i przygnieciona balastem odpowiedzialnosci ... a przeciez maluch byl zaplanowany, wyczekany i chciany... Meza mam cudownego i bardzo stara sie pomagac tylko czasem czuje zew wolnosci polegajacej na spaniu do oporu, na wyznaczaniu przeze mnie planu dnia a nie malucha itd.
Kalinko, podziwiam Twoja pogode ducha, skonczylam antropologie kultury wiec choc nie polonistyke to zawsze cos z naszego dziedzictwa liznelam
pozrawiam wszystkie mamy domowe

Ojjj kalinke to chyba wszystkie tutaj podziwiamy ::) Mieć 3 a raczej 4 budrysów :p ;) w domku i dawać rade ::) :p .Być usmiechnietą i pełną życia :)

...a tak pozatym GDZIE WY JESTESCIE ??? qrcze czy tylko ja jestem taka taka próżna ? ah.....może pujde do łóżeczka juz .... ::) a sama niewiem ....cieżki wybór :p ;)

Hej!
Też należę do mam siedzących z dzieciaczkiem w domu. Siedze tak dopiero (lub aż :)) 5 m-cy. Do pracy chodziłam niemalże do samego końca i nie byłam ani dnia na L4 - ale końcówka to juz była cięzka bo mam pracę biurową (skończyłam zarządzaie oraz rachunkowość ) i brzusio przy biurku przeszkadzał ;D
Zaba rozumie cie. Ja też początki miałam trudne. Jak synek sie urodził to przez 1,5 m-ca to nie wiedziałam w co ręce włozyc.....i wtedy pragnełam iśc do pracy, żeby odpocząć od dziecka.......ale teraz juz wszystko się unormowało, spanie, jedzenie, zabawy i dziś cieszę sie że tak sobie razem w domeczku siedzimy......choś juz w głowie świta jakis kontakt z ludzmi, pracą......może w maju, tak chociaż na 2 dni w tygodniu.......

dobranoc

Buuu dzieciątko moje zapalenie krtani ma. :(....boshe... :(nie wytrzymałam i zadzwoniłam po karetke bo mała miała juz 38,5 temp. no i sie okazało co małej dolega. :(..bidna niunia moja wypisał jakiś silny antybiotyk bo ważny tylko przez 5 dni i cena też nie mała 43 zł...ale co tam dziecko mi ważniejsze niż jakieś tam pieniądze( których i tak nie ma hihi) ;)

jeszcze mnie mąz wkurzył :mad: bo przyszedł z pracy i zajął się płytkami swoimi ( układaniem) :mad:a mała do niego na ręce szła a on do mnie z tekstem ze " weź ją na 5 minut bo ja płytki układam" :mad: :mad: :mad:kurcze po dwóch nie przespanych nocach i dwóch dniach z koncertującym dzieckiem chyba należy mi się chwilka relaksu i spokoju....przykro mi się zrobiło i tyle... :(

Witam!! Faktycznie dzisiaj to tutaj duzo nas nie bylo ja tez dopiero teraz znalazlam chwilke jutro bedzie to samo bo jedziemy na wycieczke do mojej cioci.

I jak tam upieklas Ciasto L4dY-bIrd???????????????

A to kreacja mojej corki na wesele :):):)

Halcia, dla mnie sukienka- cudo! Ale i tak maluszek piekniejszy! nasze dzidzie takie śliczne że i na golasa im ładnie. No ale rozumiem że na golasa na wesele nie wypada. :D
Przepraszam, nie mogłam pisać, torty robiłam...Tak w sekrecie to dzis urodzinki wyprawiam- 33 mi stuknęła. ;D ;D ;D ;D
Rodzinka się zjeżdża, więc wybaczcie- bedzie żwawa babcia Rycząca Osiemdziesiątka, moja kochana mamcia, Papcio- brodacz i siostra- geniusz domowy ( własnie kończy drugi fakultet, jest dziennikarką) i siostry mąż i...nie wiem sama. Lecę do kuchni, opiszę jutro impresskę. Niech wam ślinka cieknie, wszyscy wiedzą, że u mnie można się najeśc!

Witajcie po przerwie....teściowa u nas...dali mi odetchnąć i małemu i wyszli :D
Kurcze jak dobrze samej z Kapselkiem w domku ;D
Już nie wyrabiam ,,teściówka,, snuje się za mną jak cień,jak karmie wisi nad nami i zdejmuje skarpetki i ogląda nóżki Noego
Jak zdumą odetchnełam po uśpieniu Noe i rozmażyłam się że i ja się zdrzemne,wparowała do sypialni zaczeła tarmosić małego za ramie z radosnym dzię dobry :(i nici ze spania.
Zaczynam się na to patrzeć jak na czarny humor i chyba dam rade do jutra rano :) nie miałam pojęcia że będzie się tak zachowywać ...jestem w szoku
jus20sto Ojć nie dobrze,biedna mała niunia. A dla facetów ważne są ich zabawki :laugh: i często nie robią nam na złość tylko poprostu nie myślą ;D
Ja np. czasami nie mówie nic Przemkowi a potem jestem na niego zła że się nie domyśla....bo im trzeba wprost,prosto ,konkretnie-potem nie mają wymówki że nie mówiłyśmy ;D choć zdarzają się takie przypadki które smią potem wmawiać :p
Moja rada następnym razem daj mu małą na ręce i powiedz że códownie że jest bo padasz i musisz się zdrzemnąć,daj mu czułego buziaka beż żadnych pretensji, idąc do sypialni dodaj że jest kochany że możesz odespać 2nieprzespane noce.......to działa...A jak nie to przynajmniej są przez 1 h w szoku i możesz sobie uciąć krótką drzemkę :D :D :D :D

reklama
Kalina pisze:
Halcia, dla mnie sukienka- cudo! Ale i tak maluszek piekniejszy! nasze dzidzie takie śliczne że i na golasa im ładnie. No ale rozumiem że na golasa na wesele nie wypada. :D

Wesele dopiero w sierpniu do tego czasu moja mam sprawi jej jeszcze jedna kreacje :):) ale faktycznie na golaska tez im ladnie :):)

KALINA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ja tez niedlugo mam urodzinki pa

Do góry