reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Bardzo mi się podoba ten pomysł z body :tak::tak::tak: Chyba też zamówię :tak: Tylko, że one trochę takie dziewczęce:confused2: muszę się jeszcze zastanowić :tak:
Ola Ty brutalu :-D:-D:-D:-D

reklama
A czemu dziewczece,mysle ze nie a jesli chodzi o rozmiary to jesli body dla Vanesski tez okaze sie za male choc zamowilam na 86 to poprostu je utne i zrobie koszulke:))))
A tu jest artykul o lekach nocnych o ktorych kiedys pisalam,wlasnie moje dziecko takie mialo.
Lęki nocne.
Są czymś innym niż złe sny. Pojawiają się zwykle ok. 18. miesiąca życia, częściej u chłopców. Występują 1-4 godziny po zaśnięciu. Dziecko krzyczy, płacze, mamrocze. Siedzi na łóżku, wstaje, rzuca się, a nawet chce biegać. Nie poznaje rodziców, nie reaguje na pytania, nie daje się uspokoić i broni się przed przytulaniem. Wygląda na niecałkiem przytomne. Po krótkim czasie ponownie i łatwo zasypia, a rano o niczym nie pamięta. Takie stany nie oznaczają żadnych zaburzeń. Są raczej dziedzicznym problemem, z którego dziecko wyrasta. Mogą też mieć związek ze stresem i nadmiernym zmęczeniem. Malucha nie trzeba budzić, wystarczy go jedynie obserwować i nie narzucać mu siłą bliskości. Nie należy go też o nic wypytywać następnego dnia. Zadbajcie o jego spokój i uregulowany rytm dnia, a także o wystarczającą ilość snu. Z czasem kłopot powinien sam zniknąć.

Ewcia ja mieszkam niedaleko Oświęcimia na takim małym zadupiu!!!
Mój wujek był (już na emeryturze) w jednosce w Gdyni jego syn też jest tam wojskowym.Mój brat też kiedyś był marynarzem ale pie..rol..noł tym i pojechał do Usa.

Dziewczyny a gdzie można wogóle zobaczyć te body????

cholerka zzarło mi posta :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

bylismy dzis na zakuapch, jestem wykonczona, wyjechaliśmy po 13, a wróciliśmy przed 20 :no: ja kupiłam sobie strój kąpielowy ,a Majce sandałki i to wszystko

a mała jeszcze nie śpi, a niby tez padnięta była , a wybiegała siepo tych centrach handlowych lepiej niż na dworze, do tego troche im podłogi wypucowała :no::-D

czarna prosze link https://www.babyboom.pl/babyboomania.html

Pycha dzięki:-)!!!
Fajne te body tylko trochę drogo jak dla mnie:-(!!!!

Novaczka widzialam zdjęcie Twojego męża na Wątku "Kilka słów o Nas" i mam pytanie czy zdjęcie Twojego M. nie było czasem ostatnio w gazecie?????

Hej dziewczyny nareszcie jestem.
Ale była u nas wczoraj wieczorem burza :szok::szok::szok::szok::szok::szok:, a raczej cztery:tak:! Dwie rzeki trzymały i żadna nie chciała puścić i akurat skumulowało się wszystko na naszym osiedlu :szok::no: i piorun walnął albo w nasz albo w dom obok bo sąsiadowi włączył się alarm w samochodzie a podobno iskry poszły. No i rano okazało się że modem od internetu się spalił a szwagrowi monitor od kompa, ale co mnie jego monitor mój internet:szok::wściekła/y:. Ale jak widać już mam bo mój ojciec pojechał na tydzień na działkę i mi swój pożyczył a nowy mi przyślą w tygodniu:-D. Ale bałam się jak nigdy. A moje dziecko siedziało w oknie i czekało na błyskawicę i krzyczało " O jest buzia!!" Ja się bałam że nie zaśnie a ona sama przyszła zapytać się czy już idzie spać?! :tak: No byłam w szoku.
Co do wyjazdu się dogadaliśmy:tak::-):-):-):-), jedziemy pod namioty nad morze. A potem może jeszcze w bory pojedziemy na kilka dni jak ciotka użyczy nam domku. Już raz się pytaliśmy ale warunek był taki że kuzyna i kuzynkę mamy zabrać. Teraz pojadę i powiem że chcemy sami jechać tj. ja z rodzinką i siostra ze swoją. Zobaczymy.
Byliśmy dzisiaj u znajomych na kawce a skończyło się grillkiem, super pysznie :-p:-D
Ewcia współczuję ale pewnie też bym się zgodziła, a może nie, nie wiem sama. Ciężki orzech do zgryzienia.
Pycha ale z Majki laseczka w tych kiteczkach :tak:
Może jeszcze zajrzę później. Pa pa

Witajcie..:happy:
Fajne te body tylko trochę drogo jak dla mnie:-(!!!!

Novaczka widzialam zdjęcie Twojego męża na Wątku "Kilka słów o Nas" i mam pytanie czy zdjęcie Twojego M. nie było czasem ostatnio w gazecie?????

Czarna.. no własnie ja też z tego powodu się zastanawiam nad bodziakiem.. A Tomek?? Nie wiem, być może.. on ostatnio miał dużo imprez, to może i ktoś go gdzieś złapał. A co to za gazeta?? I z jakiego miasta jesteś? My Łodzianie, więc jeśli jakaś łódzka, to kto wie?? Więcej jego zdjęć, również w makijażu klaunowskim jest na blogu Martyni, zapraswzam tam i na pewno znajdziesz w galerii, również w miesiacach archiwalnych (adres mam w podpisie, wystarczy kliknąć;-)) może jak się mu lepiej przyjrzysz, to sama ocenisz..

a sąsiad daje czadu :wściekła/y::angry: już jest cały spuchnięty od picia :no: a miał wyjechac i jakos się nie zapowiada na to :no:

No to się nam sąsiedzi skrzyknęli.. ;-) mój też dziś poszalał, ale ku mojemu zdumieniu po 21 się wyciszył.. a myślałam, że jak babci zabrakło, to będzie głupiał..
Na pocieszenie powiem Ci, że tam pod spodem też kiedy ś mieszkał jego braciszek i ten to dopiero był niebezpieczny, bo sąsiadce, jak mu zwróciła uwagę (a dziewczyna wyszczekana jak mało kto) nasłał swoich kumpli i miała włamanie najpierw do piwnicy, a potem do domu.. I nikt mu nie mógł udowodnić, ze to on.. ale piwnica tylko jej "wysprzątana", więc jak to rozumieć?? I wyobraź sobie, że kiedyś ich załam (nie specjalnie, ale to dłuższa historia), dogadaliśmy się z nim i daliśmy kasę na farbę, żeby sobie odmalowali. to wyszło jakieś 40 zł i pojechaliśmy na wakacje, a jak wróciliśmy, to się dowiedzieliśmy, że Rysio nie żyje :szok::szok::szok: zapił się i pogotowie już nie miało co ratować.. I on też wyglądał tak jak mówisz.. na dodatek on chodził do melin i tam pili "wynalazki", więc nie wiadomo czego się nachlał.. ale z pewnośćią za nasze pieniądze.. Miałam wtedy bardzo mieszane uczucia- z jednej strony ulga, ze po kłopocie, a z drugiej poczucie winy.. człowiek to już taki głupi..
A w innym temacie- Majka rzeczywiście śliczna w tych kiteczkach..:happy: w ogóle śliczna..

Dobra, bo znów się rozpisałam. Idę spać, bo dziś cały dzień znów sama, Tomek pracował, a Tyśka wyjątkowo marudna.. nie wiem czy nie jakieś zęby znów.. Czwórki jej wychodzą, pojedyńcze czubeczki już są, a to przecież trzony, to jeszcze będa wyłazić dalej..
Ewcia, dziękuję- Ty już wiesz za co.. zrobiłam i działa.. :tak::-D A co do wyboru, nie umiem Ci poradzić.. dobrze, ze chociaż wakacje/wyjazd będziecie mieli z mężusiem spokojne. A nie macie sie gdzie podziać w jakimś większym mieszkanku?

DOBREJ NOCY

A moje dziecko nie dawno zasnelo_Obejrzala shreka i poszla spac a jak sie skonczyl to przezywala i mowila mamo nie ma :)))) Dajcie spokuj z tymi burzami,u mnie nie bylo dzis w koncu i sie na wieczor przejasnuilo a kle w telewizji widzialam co sie dzieje w PL i Europie.Ja to sie boje burzy bardzo:(((( A jesli chodzi o body to dla mnie tez jest ta cena za duza ale zamowilam,jak bede gdzies szla w miasto do ludzi to bede jej zakladac:) Anoz widelec ktos mnie rozpozna:)
Zaraz zmykam spac bo mi powieki opadaja.

Witam wieczorkiem
2 dni siedzialm u mamy w gdyni i cały czas padało i byly burze

wogule to jestem ciekawa czy udalo mi sie wejsc na starym nicku(brenda)weszłam przez 2 poczte:)

reklama
Do góry