reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Cześć dziewczyny moje dziecię jeszcze śpi :tak::-D:-D:-D, męża już wyjechany więc spokój.
Szpital obejrzałam i na pewno tam będę rodzić wykupię sobie pojedynczą salę i spokój. Oddział przytulny, mały i sprawiał wrażenie rodzinnego. A jakie porodówki :szok:, normalnie jak pokoje hotelowe ;-).
Nowaczka super że masz takiego szefa. Ja jak urodzę drugie i pójdę na wychowawczy to jest możliwe że mi umowy nie przedłużą ( tak twierdzi moja mama ), ale ja sprawdziłam w int. że oni chyba nie mają takiego prawa a jak mnie zwolnią to ich do sądu podam co za problem :tak::-D. Ja pracuje w państwowym zakładzie to to łatwiej niż z prywaciarzem, tak myślę.
czarna jak ja słyszę coś takiego to mnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, ja podobnie ja sewa miałam taki przypadek na twarzy :wściekła/y:, ale umiem się bronić i całe szczęście wymiksowałam się wporę( chociaż myślę że mogłam szybciej) i teraz mam super męża a nie boksera.
Pycha ja Ci też radzę od razu dzwonić po policję :tak:, jak jeszcze mieszkałam z rodzicami na przeciwko mieszkał taki pijak rozrabiaka jak kiedyś zaczął szaleć to porąbał meble a potem je wyrzucał w nasze drzwi ( on mieszkała z matką ale ona uciekła na klatkę ) mój ojciec wtedy zadzwonił po policję i go zabrali. Kilka dni później podziękował moim rodzicom że zadzwonili bo on nie wie jak by się to skończyło :no:.
Ewcia super fotki ale Matuś fajnie wygląda w takim wielkim tirze :-D:-D. A jeśli chodzi o mich teściów to ja się nie obrażę, można pisać śmiało, ja ich tak nienawidzę ze ta łzy, nerwy i kłótnie z mężem jakie przez nich miałam. W dzień kobiet tego roku trafiłam do szpitala z krwawienie to też dzięki nim. Więc żadne słowa nie nie urażą.

reklama
dzieńdoberek
Pycha następnym razem odrazu zadzwońce na policją czy straż miejską po co chodzic i sobie nerwy psuc?:tak:Ja jak jestem w Polsce to z racji że mieszkam w domku nikt mi nie puszcza muzy ale nieraz pod dom podjeżdżają małolaty i muza głośno leci z samochodu ale ostrzegam ich zawsze tylko raz i mówię że następnym razem nawet nie zejdę tylko odrazu zadzwonię po policję:tak:

,Pycha ja Ci też radzę od razu dzwonić po policję , jak jeszcze mieszkałam z rodzicami na przeciwko mieszkał taki pijak rozrabiaka jak kiedyś zaczął szaleć to porąbał meble a potem je wyrzucał w nasze drzwi ( on mieszkała z matką ale ona uciekła na klatkę ) mój ojciec wtedy zadzwonił po policję i go zabrali. Kilka dni później podziękował moim rodzicom że zadzwonili bo on nie wie jak by się to skończyło .

było przed 22, a on tylko puszczał głosno muze , więc pewnie i tak by nie przyjechali, a policja juz go dobrze zna, bo często do niego juz przyjeżdzali
ale on tylko na tydzien przyjechał, bo pracuje w Holandii,

Maja ma znów katar :-:)-:)-( juz nie mam sił, jak nie chorowała, to teraz chyba nadrabia

oj musze spadac, bo mi ryczy pod nosem, wpadnę jak pójdzie spac

:szok: moje dziecko cały czas śpi, nie wiem czy się cieszyć bo jestem ciekawa o której pójdzie spać. No wstała ( 9 50 ). To ja spadam na śniadanko.
aniab ja roczek Mai wyprawiłam na działce grill, sałatki a tort sama zrobiłam :happy2:, ( ale tort ze zdjęciem super bajer ). Jak znajdę przepis na sałatkę brokułową to wpiszę do książki kucharskiej i dam znać, Majka ją lubi więc może akurat.

Vici ale mi się udało:-D Ja też bym chciała jaki deszczyk bo już nie wyrabiam:no:A podobno dziś ma byc tu najgorętszy dzień:-pAle niedawno widziałam czarną chmurkę może będzie deszcz?:-)
Ania ja też bym chciała żeby moje tak pospali:tak::happy2:Mati wstaje po 7 albo przed 8 a Magda to śpioch i mogłaby nawet do 11- niestety odkąd Mati wie ze ma siostrę i umie chodzic to jak tylko wstaje drapie się do niej na łóżko i jest POBUDKA:-DPociesz sięże i u ciebie tak będzie:tak:Za jakiś czas;-)
Pycha ty to się masz:tak:Może Majka faktycznie jakieś uczuleniowe sprawy że dopiero co był kaszel a teraz katar?A czy czasem Maja się ostatnio nie kąpała?Zdrówka dla bidulki:-)

Aniab a jak kształtują się ceny w Pobierowie i gdzie dokładnie jest to miasteczko? Ostatnio tak mi jakoś tęskno za szumem fal:happy2:Może uda się mążulka namówić na krótkie wakacje?
Moje dziecko pozwoliło mi pospać do dziewiątej. Fajnie że się wyspałam za wszystkie czasy ale tyle roboty że właściwie tą nadwyżkę czasową mogłam przeznaczyć na coś innego ale z drugiej strony czy ja wół roboczy jestem? Szcególnbie teraz powinnam się wysypiać. Zapowiada sie znowu upalny dzień trudno i tak idziemy do miasta bo parę rzeczy mam do załatwiienia.
ewcia ty to masz rzeczywiście przekichane ze słoikami ale zawsze do słoika można władować nadwyżę z obiadu ( chyba nawet tak robisz jak dobrze pamiętam) tyle że przez dwa tyg. 50 słoików:szok: Brakuje dni na obiadowanie;-):-D

reklama
czesc dziewczyny dawno nie pisalam ale czytam w miare na biezaca choc czasem nie nadazam :-p

wczoraj bylam z Lena u lekarza
oprocz zdiagnozowanej juz przepukliny pepkowaj z ktora chirurg kazal czekac do ew wchloniecia lub operacji do 4 roku pojawila sie przepuklina pachwinowa oraz brzuszna
nie bylam u chirurga bo wczoraj dostalam skierowanie a onie teraz strajkuja

jestem przezrazona bo podobno pachwinowa sie operuje i jest rzadka u dziewczynek ( slyszalam tez cos o jakis wadach genetycznych)

Do góry