reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witajcie z rana, wpadam się przywitac i zmykam z dziecmi na dwór bo od rana mi mieszkanko roznoszą:tak::-)Oni nie mogą razem byc sami ani przez chwilę- już zdążyli się pobic :tak::szok:Oczywiście musiałam interweniowac:dry:
Werela a jaki masz egzamin? Powodzenia!
Cloe czasami się nie ma objawów a nieraz przychodzą one później:tak:Ja w obu ciążach wyglądałam jak słonica a z Matim to pod koniec ledwo chodziłam :laugh2:
Sylwia pisuj częściej i dawaj znac co u ciebie żebyśmy o tobie nie zapomniały;-)
Pycha a może ten kaszel jest na tle alergicznym albo u mojej córki nieraz syropy niektóre wywołują kaszel a jak przestaję podawac to kaszel znika. Może poradz się lekarza bo taki nocny męczący kaszel to może wykończyc- wiem bo sama siętak męczyłam kiedyś:tak:Zdrówka dużo!
Iwonka to już do roboty, na co będziesz czekac:tak::-D
No to narazie uciekam Papa

reklama
Iwonka a co tu komentować:confused:;-) Napisać : "blog extra , Vanesska prześliczna , zdolna z ciebie bestia, " mało oryginalne a to że wszyscy są zachwyceni blogiem , to oczywiste:tak:. Swoja drogą mogłabym cię zatrudnić do nauki robienia takich rzeczy.Mnie nic nie wychodzi:wściekła/y::wściekła/y:
Wizytę u gina mam dopiero na przyszłą środę:wściekła/y: . Ech ta nasza służba zdrowia:wściekła/y: Gdyby mój prywatny zaufany lekarz już od dwóch tygodni nie był na wakacjach:szok: a przynajmniej napisał kiedy wraca:baffled: olałabym państwową służbę zdrowia:dry: Pogoda u nas paskudna a obiecałam sobie że poki jestem mobilna to będę jak najczęściej chodziła na długie spacery :baffled: Trudno posiedzimy sobie w domu:dry:
Ewcia kiedy będziesz wiedzieć na 100% że idziesz do pracy:confused:

slonko[1].gif

Witam wtorkowo.

No właśnie, dawno Vici się nie odzywała, ale i na blogu cisza...Wczoraj zagladałam i ..nic.:confused:

CLOE- GRATULACJE !!!!!!!!!!!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D :-D:-D:-D:-D:-D
no co tu więcej mówić???

Buziaczku, kobiety mają coś takiego jak syndrom wicia gniazda i właśnie pod koniec ciąży, wtedy dostają takiego powera, że potrafią nawet wymalowac mieszkanie. U mnie miał on łagodny przebieg, choć naciskałam Tomka, żeby wszystko było przygotowane na miesiąc przed czasem i jak się okazało, to miałam rację, bo urodziłam miesiąc przed czasem.. Miałam też czas na ostateczne przygotowania pokoju, bo ja wyszłam ze szpitala 2 dni przed Martynią, wiec jak pojechałam po nią, to wszystko było świeżutkie, czysciutkie i gotowe..

Pycha i Iwonka- zdrówka dla dziewczynek... :tak::tak:

Słoneczne pozdrówki z Łodzi..

Pycha a może ten kaszel jest na tle alergicznym albo u mojej córki nieraz syropy niektóre wywołują kaszel a jak przestaję podawac to kaszel znika. Może poradz się lekarza bo taki nocny męczący kaszel to może wykończyc- wiem bo sama siętak męczyłam kiedyś:tak:Zdrówka dużo!

juz sama nie wiem co o tym myslec :confused: bo po przebadniu wszystko OK, tylko gardło leciutko czerwone, kaszel suchy, duszacy, teraz tez przed chwilką zasnęła i słysze jak kaszle :-( strasznie mi jej szkoda, a nie wiem jak jej jeszcze pomóc:-( acha i w ciągu dnia prawie wcale nie ma tego kaszlu i czuje sie dobrze :confused::confused::confused:

Witam witam widzę,że koleżanki stęsknione:-)Moja mama jest i jakoś tak mało czasu mam ale od poniedziałku znowu z rana zawitam:-D
Cloe gratulacje ogromne super sprawa z kolejnym bobasem.
Novaczkana lepsze "rozchodzenie"szkrabów proponuję trawę,ogród czy park(pez psich kupek) ostatnio byliśmy u znajomych i Victor cały czas chodził sam od nas do znajomych i od nich do babci:yes: a jak był upadek to miękki i chciał dalej chodzić.Mówię ci super sprawa był dużo odważniejszy jak w domku a na ogród jak później poszłam to było to samo chodził i chodził.

Ja również witam:-):-)
Pogoda kiepska, ale udało nam się z Mają wyjść na spacer i teraz moja kruszynka smacznie śpi. Ja gotuję kalafiorka dla niej i dla siebie (bo mąż nie lubi) i w między czasie czytam co napisałyście. Pozdrowionka i buziaczki dla wszystkich:tak::tak::tak:

Pycha ja miałam podobną sytuację z Mateuszem i byłam u lekarza tu w Szwecji i nic nie kazali mi dawac poza panadolem na noc i ciągłym pojeniem- Mati miał zaczerwienione gardło i nie miał gorączki tylko duszący kaszel w nocy- a do picia najlepsza jest lemoniada z cukrem bo podobno uwalnia tą wydzielinę

Acha Czarna błagam nie mów o jedzeniu w restauracjach nie chę wiedzieć:szok:. Takie wyjścia zawsze były dla mnie przyjemnościa a jeśli za dużo będę wiedzieć to przestaną być:no:. Nie ma to jak słodka niewiedza;-)

Nie ma problemu już nie wspomne o jedzeniu w restauracji:-)!!ale chciałam powiedzieć jeszcze że nie wkażdej jest tak jak w Olimpijskim:-(!!!

Buziaczek a jak wogóle się czujesz:-)?Opadł Ci już brzuszek?Masz jakieś lekkie skurcze?Będziesz mieć ten poród w wodzie? (jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj-jestem ciekawska:-)) acha i koniecznie wrzuć fotki twoich przygotowań do spotkania z Niunią:-)!! i nie przemęczaj się za bardzo;-)!!!
ps.czytałam Twoje posty o teściowej-współczuję Ci kochana-natrętne babsko!!

a u mnie pogoda taka nawet-chciałam iść z Dawidem na spacer ale ten dre tą paszcze na całą okolicę!!a i jutro idę na mały zarobek!!
Buziaki dla wszystkich!!!

reklama
Ja wrocilam od arelgologa.Wdalam 200zl. za wizyte 90 zl a reszte na leki i plyn do kapieli Oilatum ktory znow mam uzywac.Podliczylam koszty lekarstw na ktore przez 3 tygodnie wydalam na Vanesske to przekroczyly 400zl.
Pycha Moja tez tak miala,tzn kaszel i zaczerwienione gardlo ale gardlo w takim stanie to od kaszlu.Na gardlo dobre jest tantumverde.Przetrzymalam dziecko dwa dni w domu i wszystko jej odeszlo,a przez dwa tygodnie szpicowalam ja przeroznymi lekami i tylko latalam po lekarzach.Doszlam do wniosku ze to wszystko bylo w takim razie chyba od al;ergi wziewnej na jakis pylki ale z drugiej strony dalaj lataja te paskudztwa w powietrzu a ona juz nie kasle a przeciez wczoraj i dzis na dworzu lata.Juz sama nie wiem.
cloe jesli chcesz to ci pomoge zalozyc bloga i go udekorowac(przynajmniej zobaczymy moze jakies fotki twojej corci no i drugie w drodze to by mialo pamiatke) reszta bedzie nalezala do ciebie tzn jakies wpisy do pamietnika z dnia codziennego:) Wczoraj upiekszylam dwa blogi komus w jeden dzien.

Do góry