reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witajcie.:happy:
Ja oczywiście wczoraj już się nie wyrobiłam na BB. :baffled:Jak usiądę przy blogu, to zawsze coś nawymyslam nowego i bawie się 2 godziny, zaraz potem budzi się dziecko i..po sprawie. :baffled:Ale dziś nadrobiłam. :happy:Zaraz pójdę sprawdzać dietę Agi, to się okaże czy ona dla mnie.. :confused:
A blogi na dobrą sprawę prowadzę 2, swój i Siostry, bo ona nie ma całkiem czasu, uczy się bidulka do egzaminów.:eek: 2 lata temu zaczęła szkołę i gdyby nie Paweł, to spokojnie by się uczyła, a tak to absolutne wariactwo. WYobrażacie sobie 4 dzieci, w tym jedno 4-miesieczne, pies i mąż-policjant? Nie wiem jak ona się wyrabia.:no: Wprawdzie tamte dzieci, to już sporawe: 11, 7 i 6 lat, to i pomagaja przy Małym, ale i tak trzeba przypilnować z lekcjami, pójsć na zebrania, na szkolne przedstrawienia itp.. Więc ona mi pisze, a ja jej wklejam gdzie trzeba. Obiecała, ze jak się już skończy szkoła (na koniec oprócz normalnych egzaminów są państwowe i tych boi się najbardziej) to przyjedzie bym jej pokazała co i jak, to juz sama będzie pisać..:tak:
Pogoda u nas zwariowała. Albo zimno, ze strach nos wystawić, albo ukrop, że mózg się lasuje. Czy nie moze być NORMALNIE?? Dziś uciekałam z Niuńką, bo choć obie ledwie ubrane, to spocone, ze wykręcać można. A ona dopiero co wychodzi z choroby, to nie chce by ja taka spocona zawiało.. :no:

juz mi przylazła na kolana i pisze... :baffled::wściekła/y:spadam, bo ja udusze.. :wściekła/y:
pozdrawiam:happy:

reklama
Ja tylko na chwilke wpadlam napisac ze jade z Vanesska do znajomej pediatry zaprzyjaznionej po recepty na meningokoki i pneumokoki... io na przeglad skory bo cos ta wysypka znow sie powieksza:wściekła/y: a pediatra jest tez alergologiem.
Ewcia ogrodek jest u nas i ziemi czarnej tez ma pod dostatkiem oprocz swojej piaskownicy i zielonej trawki:tak::-)
Oj juz nie mam czasu wiecej odpisywac,moze pozniej wieczorkiem.To do pozniej:-)

Oj ale mi Admin na moje zyczenie poprawil bloga na smykach,tylko pierwsza strone musi mi jeszcze znow poprawic,bo teraz mam czarno na calej stronie a chcialam miec tylko po bokach tak jak jest w galerii. Dobra uciekam bo juz jedziemy.

Dzien dobry, u nas tez pogoda sie poprawila, my juz tez prawie wrocilismy do formy:tak: Troche jeszcze jestem oslabione,ale daje rade. Moj maly tez zabkuje na calego. Idzie mu "stado" zebow trzonowych i go to chyba bardzo meczy, bo jest oslabiony i w nocy sie budzi, co mu sie nigdy nie zdarzalo:no: Mam nadzieje, ze mu juz wyjda w koncu te zeby i bedzie spal spokojnie:tak:
U nas czwartek jest wolny, szkoda tylko, ze w piatek znow "orka" w pracy.
My na razie nie planujemy urlopu, wiem tylko, ze we wrzesniu odwiedzimy moja rodzine w PL i tesciowa. Na prawdziwy pojedziemy pewnie w przyszlym roku:tak:

I wrocilismy od pediatry i powiedziala ze w pierwszej kolejnosc jak najszybciej za szczepic na meningokiki oraz ospe za jednym zamachem.To sa najwazniejsze szczepienia przed wakacjami.Kobieta dobrze mysli bo zblizaja sie wakacje i cale Opole i wojewodztwo gdzie teraz najwiecej przypadkow sepsy odnotowano,ruszy na wakacje i moze choc nie musie sie to rozniesc ta nieszczesna sepsa.Zaraz po tej szczepionce mamy za szczepic na WZW typu A no i pneumokoki.Mowila ze znow miala ciezki przypadek dziecka chorego na ospe ktore w koncu wyladowalo w zakaznym szpitalu bo skora zareagowala stanem zapalnym calego ciala i dziecko ma jedna wielka rope na swoim ciele. A I KU PRZESTRODZE! Dziecko dorwalo w swoje rece Fornit do mebli,wiecie taki w tubce jak krem i chcialo sobie tak jak mama sie kremuje posmarowac sobie buzke i tym Fornitem posmarowalo sobie oczy!!! Lezy w szpitalu i walcza o ozdyskanie wzroku dziecka...

Zapomnialam napisac o najwazniejszym.Ta wysypka prawdopodobnie jest od jakiegos u gryzienia owada bo powiedziala ze to nie jest napewno reakcja alergiczna.Przepisala mi masc z antybiotykiem i zobaczymy co bedzie dalej.Mam smarowac dwa razy dziennie.
Dobra zmykam spac bo i tak nikogo nie ma.Dobranoc

Witam z rana u nas jest ciut lepiej z Victorkiem ale katarek dalej jest.

Victorek chodzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! wczoraj przeszedł pół przedpokoju a to jakieś 4 metry:szok:

Witam! Moje slonko spi jkeszcze a ja myk na kompa z rana bo pozniej to moge nie miec czasu.Na dworzu juz jest goroco i swieci piekne slonce.MILEGO DNIA ZYCZE:tak:

Gratulacje dla Victorka :tak::-):-):-)
dzieci_190.gif

reklama
Do góry