reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam

Znalazłam chwile czasu, Macio spi a sprzetanie nie zajac nie ucieknie wiec zagladam do was. Jestem troche nie na bierzaco bo brak czasu:-)
Teraz jak sa ładne dni to spedzamy je na dworze, macio w koncu nauczył sie pozadni chodzic i juz nawet prubuje uciekac:-)

reklama
Hejka.

He a my dzisiaj będziemyw rozjazdach. Teraaz jedziemy do cioci beaty która ma Eryka 3 letniego i Klaudie 8 miesięczną, jedizemy na kawe, a potem do cioci na wieś i tam zostajemy do juterka. Ale dobrze,ze ciocia ma neta więc będe na bieżąco.

Witaj Kinga,pisz częśto i gęsto.

Ola K i inne kobitki co do ubierania to jest chyba taki okre,mój też tak miał,ale ja go zostawiałąm nieubranego i on marzł i wteyd szyko przybiegał i chcial aby go ubrać. Już mu przeszło i teraz nie am problemu.

Ola K. miłej pracy,zaniedbujesz ją przez BB,hehe i dobrze..

Iwonka ale amsz bystrą dziewczynkę,może niedługo co s upierze albo ugotuje, i super zdjątka.

Kunda witaj kobietko,sporo cie nie było,jak tam ciąż przebiega,na pewno dobrze, a jak Macio sie chowa. Pozdro trzymaj się.

I wam życze miłęgo słonecznego dnia,do usłyszenia a raczej klikania,papa

Na szczęście nie ucierpiało nic prócz naszych ubrań:-) I całe szczęście że kawa zdążyła się oziębic bo byśmy mieli poparzenie. Ach ten Mati mi się dziś strasznie we znaki daje...
Ja mam pytanie jak wklejacie zdjęcia przez załączniki bo ja jak chcę wkleic to mi wyskakuje błąd bo za duży rozmiar zdjęcia:-(

a my po spacerku połączonym z zakupami, kupiłam sobie kilka fajnych łaszków i jestem :happy::happy::happy: od razu lepszy humorek

dzieki za rady, jak do jutra nie zejdzie to zgrubienie to przejdziemy sie do przychodni, bo mamy po drodze,a na suchę ramionka kupimy jakis krem lub oliwke

zuzia fajne zdjęcia, a tort wygląda przepysznie :-)

iwonka coraz sliczniejsza ta twoja córcia :-) a co do sprzatania to moja tez dziś po sobie próbowała posprzątac :-) przed śniadaniem dorwała sie do ciasteczek i przy braniu ich ze stołu, wszystkie okruszki wyleciały, a ja do niej mówię: zobacz ile papruchów, a ona zaraz poleciała po miotłe i zamiata :-D

Donatella u nas też problem z wymyślaniem sniadań, ale to dlatego że Maja wybredna :rolleyes: ona je najczęściej parówki, jajecznice lub chleb z masłem, fajne urozmaicenie co ? :no:

aniab dobrze że kawka nie była goraca, ja jak miałam 9 m-cy to wylałam na siebie gorącą, ale na szczęście nie mam żadnej pamiątki :happy:

Ewcia ty to masz fajnie, ciągle gdzieś :-) albo ktoś u ciebie, my to mamy mało znajomych, bo cała nasza paczka wyjechała do Anglii, rodziny nie mamy blisko, a szkoda :-( zostaja nam tylko babcie i dziadkowie oraz moja siostra z rodzinką

Kunda brawo dla Macia że już tak pięknie biega, a ty siedź sobie jak najwięcej na dworku i dotleniaj fasolkę :-)

Ola K. mam nadzieję że niania wszystko zrozumie i z czasem będzie wam sie lepiej układało :-)

no i dobra napisałam litanię a teraz spadam robić obiadek :-):-D:-p

noelia brzydko, brzydko
tititi1fa3.gif
zaglądałaś na BB i nic nie napisałaś???? ;-):-D:-p

Na szczęście nie ucierpiało nic prócz naszych ubrań:-) I całe szczęście że kawa zdążyła się oziębic bo byśmy mieli poparzenie. Ach ten Mati mi się dziś strasznie we znaki daje...
Ja mam pytanie jak wklejacie zdjęcia przez załączniki bo ja jak chcę wkleic to mi wyskakuje błąd bo za duży rozmiar zdjęcia:-(

Aniu ja wchodze w zdjecia na kompie klikam prawym przyciskiem na te ktore chce pokazac i masz opcej do wyboru OTWORZ ZA POMOCA...bierzesz Microsoft Office Picture Manager i tam na gorze Edytuj obrazy klikasz i po prawej stronie na samym dole masz Kompresuj obrazy klikasz i musisz zaznaczyc kompresuj z mysla o :STRONACH SIECI WEB(3 pozycja) i OK.Potem zapisujesz te zdjecie na gorze jest PLIK i tam zapisujesz jako....I juz potem w poscie do zalacznika juz ci wejdzie:tak::tak:Jak bedziesz zamykala program MOPManager to wyskoczy ci napis czy zapisac zmiany,NIE ZAPISUJ.Bo jesli zapiszesz to oryginalne zdjecie zostanie skasowane i bedzie tylko zapisane te pomniejszone a pozniej u fotografa moze wyjsc nie wyrazne.

Moje dziecko spi wiec mam chwilke ale zaraz uciekam kosic trawe na ogrodku ( jak mi kosiarke ktos wyjmie bo jest za walona gratami).Miedzy moim 4 choineczkami juz wypielilam:tak:Smieje sie za mam kawalek lasu na ogrodku,ale dobre i to choc za plotem jest lasek po drugiej stronie ulicy:tak::tak::tak:

My już po bardzo długim spacerze i mały śpi.
Iwonka - super zdjęcia:tak:
Kunda - gratulacje dla synka:-) i dużo zdrówka dla ciebie i fasolki:tak:.
Aniab - inny sposób na zmniejszenie zdjęć, to wysłać je do siebie mailem - wtedy przed wysłaniem program pyta, czy zmniejszyć, czy zostawić oryginalny rozmiar, zaznaczasz zmniejszyć i jak przyjdą na skrzynkę będą w sam raz. Zapisujesz je na dysku i pokazujesz nam;-).
Idę trochę się położyć, bo objadłam się najpierw obiadem, teraz tortem:-p:cool2::-D.

reklama
Hejka
A my już na wsi,byliśmy u koleżanki mojej z dwójką dzieci.
Te małe jest oki,ale ten starszy to bandyta,nawet Matu nie chciał siez nim bawić,bo tamten tylko bije...hmm:no: Mysłałam ze moje to niedobre,ale pomyłka są gorsze dzieic.

Prosty sposób zmniejszania zdjęc to w paint(wszyscy go maja w kompie) wystarczy ze otworzysz w paincie i tam jest obraz-rozciągnij pochyl no i tam wpisujesz ile procent zmniejszyć,aby było oki to z 70-80% chyba zalezy jakie zdjecie,ale na poczatku skopiuj zdjęcie,bo potwm trzeba zapisać i wtedy zginie oryginal.A tam bedziesz miala duze i male.pa

Do góry