reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ewcia tak to już chyba jest z facetami, że naprawdę ci, którzy potrafią docenić swoje żony w pełni, są w zdecydowanej mniejszości!

My zaczynamy starania o drugą dzidzię na wakacjach lub po powrocie (czyli w lipcu). Ponieważ będziemy lecieli daleko, na Kubę, wolę nie odbywać takiej podróży już w ciąży. Muszę powiedzieć, że o ile w pierwszej ciąży byłam święcie przekonana, że urodzę dziewczynkę ;-) to teraz będzie mi to juz zupełnie obojętne, ale oczywiście będę ciekawa podczas usg - tzn. jeżeli/gdy się uda, na co bardzo liczę.

reklama
Dzień dobry!

Ja standardowo rano przy kompie z kawą, a dziecko ogląda bajkę.

Zuzia to impreza się udała!!!! Fajnie, szkoda tylko, że teraz tyle zmywania;-) ;-) ;-) Czekamy na foty:tak: :tak:

Iwonka jak tam zdrówko?

Ola napisz koniecznie jak tam po rozmowie z panią nianią:tak:

Ewcia widzę, że Ty też długo lubisz przy kompie posiedzieć!!!! Ale co my słomiane wdowy mamy robić bez chłopów w domu wieczorami :-D :-D :-D

witam i ja

wczoraj spędzilismy fajny dzień, znów pojechaliśmy do Mierzęcina :happy::happy::happy:

dziś od ranka słoneczko, więc zaraz wybywamy, tylko kawkę wypije

zuzia fajnie że imprezka udana :-)

a co do mojego męża to nie mogę narzekac, jak trzeba to pomoże, jeszcze nigdy mi nie wypomniał że jest brudno czy nie ugotowane, zreszta czasmi sam mi mówi nie rób obiadu, zjemy kanapki lub coś sobie zamówimy wiadomo wszyscy mają wady i czasmi są dni że mam go serdecznie dość :baffled:

dziewczyny potrzebuję rady, moja Maja w miejscu gdzie dostałą szczepionkę ma zgrubienie, czy to normalne???? słyszałam ze może być obrzęk, ale to jest taka twarda gula :confused::-(

i na dodatek ma szorstkie ramionka, od czego to może być i czym to smarowac :confused::-(

Pycha nie mam zielonego pojęcia co to może być :no: :no: :no: Moja pediatra mówiła, żeby na miejsce szczepienia jeżeli coś się dzieje robić okłady z sody rozpuszczonej w wodzie. Może powinnaś tak zrobić. Ale to bardziej na zapuchnięcie jest niż na zgrubienie!!!! Lepiej idź do lekarza.

Pycha, szorstkie ramionka to zwykle objaw jakiegoś uczulenia ale może w tym wypadku też jest to związane ze szczepieniem jeżeli pojawiło się w tym samym czasie? Nie wiem czy to jest możliwe, szczerze mówiąc?
Maks też ma problem z szorstką skórą w niektórych miejscach, ale zauwazyłam, ze poprawia się gdy nie daję mu wędlin sklepowych (zawierających dużo konserwantów) - zaczęłam teraz kupować zdrowe wędliny chociaż on i tak je ilości śladowe bo w ogóle nie jest miłośnikiem mięsa. Woli zjeść serek lub jajko. Szorstkości smarujemy kremem Lipobase z apteki oraz mascią robioną na zamówienie z witaminą A i E, świetnie działa.

Pycha - zadzwoń do przychodni i się wypytaj, co to może być. Po co masz się martwić.
Ja już mam pozmywane i nawet wskoczyłam już pod prysznic i przerzuciłam fotki. Ale kilka najlepszych jest dziwnie rozmazana, a przecież mój mąż jak je robił, to był całkiem trzeźwy:baffled::-D. Wogóle mało tych zdjęć mamy, bo potem już nikt nie myślał o ich robieniu, tylko o jedzeniu;-):cool2:.
1. z babcią i Karolcią dmuchanie świecy
2. torcik
3. Kuba już znalazł sobie lepsze zajęcie, a gości ma w pampersie:-D

reklama
Witajcie dziewczyny i dzięki za wszystkie miła słowa. Muszę zrobic suwaczek dla Madzi- ona skonczy 6 lat i od września idzie do zerówki:tak:
Spóźnione zyczenia dla Kasiuli. Wszystkim mamom starającym się o bobasa życzę powodzenia. Dużo zdrówka dla Iwonki. Ola jak rozmowa z panią nianią- a propos ja bym z nią nie wytrzymała i dawno już by jej nie było :-) swoją drogą masz mocne nerwy i silną wolę że jeszcze nie wybuchłaś przy niej:tak: No a ja od rana nadrabiam zaległości i właśnie z kawką siedzę i czytam co u Was nowego bo w weekend mąż miał wolne i korzystaliśmy że mamy czas pobyc razem i robiliśmy wypady po sklepach i znajomych

Do góry