reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam mamuśki
po ostatnim usg okazało sie ze babel ma tez takie skurcze serca :-:)-(
jak ja wysłali nas do pani docent na badanie ale ono kosztuje 350zl :-:)-:)eek:
troche przesada
wiec ja z pytaniem czy wiecie w Warszawie cos o lekarzu który bada serce płodu
wmiare tanim :tak:

A co do czynności dziennych to mi sie tez nie udaje

reklama
Hej

My z Emi mamy bardzo dobry rytm dnia i wszystko jest w miare o stałej porze dnia ,czasem wieczorkiem sie wali jak Emi drzemkę południowa sobie przedłurzy do 3 godzin ,ale wtedy robie dalej w tej samej kolejności tylko ciut póxniej ,Emi i tak na czasie sie nie zna ,najwazniejsze jest wciąż ta sama kolejność ,czas nie jest tak ważny :tak: tak sobie myślę

Ach zapomniałam taki rytm jest dla Emi super ,zero problemów ,ale dla mnie to straszne ,ta rutyna czasem juz bokiem mi wychodzi:baffled:

Witam :-)w ten niedzielny pochmurny poranek;-)
Ja tez z Vanesska mamy swoj rytm dnia i codziennie swoje rytualy.Mysle ze tak jest dobrze nam :tak:Niektorzy zapominaja ze o tej czy o tej np dziecko spi w dzien i wtedy sie zwalaja na odwiedziny(mam na mysli tesciow) a co do winka czy innego alkoholu to mysle ze jest to sposob na rozladowanie sie po calym tym, czasem nudnym od tej rutyny dniu:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
nikita wspolczuje ale napewno wszystko bedzie ok:tak:po dzwon po roznych klinikach czy innych placowkach i moze jest cos taniej gdzies:tak:

Pycha doczytałam się ,że szukasz wózka. Ja mam Baby Dreams travel. Jestem z niej bardzo zadowolona. Jędrek może w niej na spokojnie spać, ma folię przeciwdeszczową, kosz na zakupy. Waży 8,5 kg. Dla mnie jest ok. Mogę ją polecić z czystym sumieniem

dzięki za radę, ale spacerówkę już mamy i teraz potrzebuję naprawde cos małego, lekkiego i taniego, przede wszystkim na wyjazdy, bo w sumie to Maja wiecej chodzi niż jeździ w wózku

a tak wogóle to dziendoberek

co do rytmu dnia to u nas raczej jest codziennie podobnie:
- około 8:00 wstajemy,
- ubieranie i sniadanko
- chwila zabawy i/lub jakas bajeczka w tv
- około 10:30 spacerek czesto połączony z zakupami
- jakies lekkie jedzonko i o 12:00 drzemka
- obiadek
- trochę zabawy
- spacerek
- o 20:00 kapiel
- kolacyjka