reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witajcie drogie Mamuśki !

Pierwsze urodzinki za nami.Udało się,solenizant baaardzo zadowolony:-) :-) :-) .Goście dopisali,prezenty super-głównie zmotoryzowane.Kacper nie mógł oczu oderwać od samochodzików jezdzących po całym pokoju i wyjących jak koty obdzierane ze skóry:szok: :szok: :szok: .Jak ja to przetrzymam?A gdy zobaczył rowerek to już mu szczęka opadła.Do samej kąpieli przesiedział na rowerku i trzeba go było wozic dookoła pokoju.
Ogólnie rzecz biorąc było OK.Tylko ja tak szybko padłam,ze nie byłam w stanie dołączyć się do Was i powinkować w miłym towarzystwie....szkoda.

Noelia-ja poszłam na łatwiznę i impreza odbyła się ogólnie na słodko.Tort,ciasto i drobne ciasteczka,a dla tych co nie mogą słodyczy to na słono-paluszki,krakersy i różne pogryzaczki.Tort zamawiałam w cukierni i dobrze zrobiłam ,bo był przepyszny/szkoda ,że Kacperek nie mógł zjeść ze względu na swoją alegię/.Oczywiście szampan,winko,kawa i napoje.Na tym koniec.Nie bawiłam się w żadne obiady i kolacje,sałatki itp.Też chciałam
spędzić ten wieczór z dzieckiem a nie w kuchni.:zawstydzona/y: :tak: :tak: .

Novaczka-u nas też wszystko idzie według stałego rytmu.Czasami zdarzają się drobne zmiany,ale to wynika z jakiejś potrzeby.Ogólnie wszystko toczy się jednakowym rytmem co odpowiada i mojemu dziecku i mnie także.
A jeśli chodzi o winko.To jest dobre na wszystko.I na smuteczki i na radość.Tylko w odpowiedniej ilości oczywiście:laugh2: :laugh2: :laugh2: .

Nikita-trzymamy kciuki,wszystko MUSI być dobrze.

Czesc, u nas piekna pogoda, slonko przyswieca i jest przyjemnie.:tak: Wczorajsza impreza urodzinowa bardzo sie udala, maly byl w super humorze i cieszyl sie prezentami:tak: :-) Goscie tez dopisali i ogolnie bylo wesolo, dzis odjechali ostatni goscie:tak: Teraz odpoczywamy, bo przygotowan bylo co niemiara, jeszcze wisza girlandy i balony:tak: kilka lezy u Erika w pokoju na podlodze, bo lubi sie nimi bawic:tak:
Jak znajde zdjecia, to je wkleje:baffled: :wściekła/y:

A u nas bylo wlasciwie wszystko do jedzenia, zaprosilismy na brunch, czyli sniadanie z lunchem,goscie jedli,na co w danej chwili mieli ochote, bo zrobilismy szwedzki stol:tak: . Mielismy dwa ciasta i tort, roboty mojej mamy i mojego meza:tak: . Napoje, wina, piwo i szampany, rozniste salatki, owocowa, z mozarella, makaron z dwoma sosami, wedline, buleczki,jajeczniczke z krabami itd. Tort wyszedl pyszny z kremem capuccino:tak: :-) Mysle, ze nikt glodny nie wyszedl:tak: ;-)

To imprezki się nam udały :tak:

Donatella ja tez w końcu zpasowałam i zrobiłam na słodko ,tort ,4 placki i było to stanowczo za dużo ,bo wszyscy się tortem opchali ,kawa i winko :tak: i tal bedę teraz Emi urodzinki obchodzic ,i wszyscy w rodzince już będą wiedzieć że tort ,placki kawa i winko ooo :tak: :-)

Obiadek własnie jem ,Emi juz po obiadku smacznie spi:tak: wygłupiałam się z nią dzisiaj ,tańczyłyśmy a potem Emi postawiłam przed zlewem z miska wody i pomywała swoje garnki i łyżki ze swojej kuchni ,ostatnio to jej najlepsza zabawa:tak: :tak: :-D :-D a z jakim zapałem zlew szoruje:laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2:

Póxniej najprawdopodobniej pojedziemy dzidzkę oglądac ,już sie niemoge doczekać :tak:

Noelia super zdjatka z niunia:tak: My tez stwierdzilismy, ze pierwsze urodzinki to byl wyjatek i dlatego zdecydowalismy sie je bardzo hucznie obchodzic. Nastepne urodzinki malego beda juz skromniejsze z ciastami i slodyczami:tak: Nastepne hucznie obchodzone, beda pewnie te 18ste:tak: :-)

Aga hucznie to obchodzilismy chrzciny i roczek ,żarcia tyle mielismy że się stół uginał ,ale dalej urodzinki juz tak bedę robić:tak:

reklama
Byliśmy u malusiej kruszynki ,jaka to żywa istotka wciąż oczka otwarte miała i sie rozgladała do okoła :dull: :surprised:

Emi juz spi ,i ja zaraz do wyrka zmykam :tak: :tak:

Do góry