reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

moja kuchnia tez tonie w garach i balaganie ale jak tylko mala wstanie zamierzam isc na zakupy wzielo mnie dzis cos na bycie piekna lece kupic sobie zalotke do podkrecania rzes i moze jakis kosmety cień lub puder poczułam wiosne chyba;-):-D

reklama
Kasiulla - to chyba rzeczywiście wiosna;-):-).
A ja chyba mam coś z głową:eek:, nie mogłam się zdecydować jaką zupę zrobić, więc robię dwie. A jeszcze dla Kuby trzecią. Kuchnia cała zagracona i palników na piecu mi brakuje:szok::-p. Ciekawe, kto to pozmywa:dry:, bo o to, kto zje jakoś się nie martwię:-D.

Hej

Dziekuje bardzo w imieniu Emilki za życzenia ,jak się wyśpi to jej przekaże ,mojej dwóletce kochanej :tak:

Znów za wózeczkiem dziś lataliśmy i mamy ,piękny ,rózowo fioletowy w kwiatuszki ,ma wkład dla dzidzi i spacerówke i torbe i kosz na dole na zakupy;-) :laugh2: :laugh2: :laugh2: SLICZNY :tak: :tak: :tak:

Jutro impreza ,tez torcik i wciąż się zastanawiam czy jakieś miecho robić ,tak mi się niechce :no: :no: ale zrobie jak znam siebie ,sałatke kebabowa ,dewolaje i kotlety schaboe ,chleb i wsio ryba

Apropo wózków to właśnie mam dylemat, bo chcę kupić spacerówkę i kompletnie nie wiem jaką. A to kółka mi nie pasują, a to wygląd i wiecznie coś jest nie tak. Może wy coś doradzicie

Serdeczne zyczonka dla Emilki i Oliwiera, naszych 2latkow!!!

Czesc, u nas tez troche pada, nie mamy na razie czasu, by wyjsc z malym na spacerek. Ciasta juz zrobione i wyszly bardzo dobrze. Ja na razie porzadkuje to tu to tam:tak: Juz mi troche sil brakuje, ale jeszcze troszke i bedzie wszystko gotowe, no i oczywiscie zostalo dekorowanie pokoji:tak:

Uf my juz po obiedzie:-p w koncu nie padalo i nawet swiecilo slonko i myslalam ze teraz sobie jeszcze raz wyjdziemy na spacerek ale cos sie ciemno zrobilo:wściekła/y:
anaconda ja tez mysle o zmianie wozka i tez nie wiem na jaki:no: chyba jeszcze troche poczekam,przynajmniej do maja to wtedy cos kupimy:tak: teraz jeszcze te bloto i deszcze to stary trzeba dotrzec:-D
zuzia tobie chyba sie nudzi:tak: ;-) 3 zupy :szok: chyba lubicie te pierwsze danie:tak: :-)

Iwonka - zupy lubi moja Karolinka, więc głównie je gotuję. Mąż je obiad w pracy i nim się nie przejmuję;-). A tak wogóle, to obiad prawie zawsze jemy jednodaniowy, albo zupa, albo drugie, na dwa dania to by mi w brzuszku miejsca zabrakło:-D.

U nas pada na zmianę ze słonkiem. Maja śpi, ja obiadu nie gotuję bo na weekend wyjeżdżam do mamy, właśnie czekam aż się moje dziecko obudzi, nakarmię ją i ruszamy w drogę. U mnie też zawsze obiad na jedno danie, komu by się chciało gotować na dwa:-D :-D :-D . A u teściówki niestety zawsze było na dwa dania, ale jakoś mąż się nie domaga więc jest po mojemu.

reklama
Myślałam, że moje dziecko pójdzie spać po południu, ale słyszę, że szaleje w łóżeczku:wściekła/y::dry:.
Co do wózków, my jeździmy spacerówką od sierpnia (Kuba miał 4 m-ce). Kupiliśmy na szybko przed wyjazdem na wakacje Gracco Mirage Plus i nawet jestem zadowolona. Najważniejsze, że nic jeszcze się w niej nie popsuło (odpukać) i mało waży, bo tylko 7,5 kg. Łatwo się składa, więc szybko mażna go włożyć do autka. Kilka rzeczy mogłabym w nim "ulepszyć", ale i tak nie jest źle. Swoją drogą, to ciekawe kto projektuje wózki:confused:. Na pewno nie matki:-D. A jak Kuba będzie starszy, to mamy po Karoli taką zwyczajną "parasolkę" i wg mnie to najlepszy wózek dla chodzącego już dziecka, które w wózku zbyt dużo czasu nie spędza (bynajmniej nasza Karola taka była:-D).

Do góry