reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzień dobry.
Mam pytanie o urlop wychowawczy. Planuje wziąć od kwietnia a słyszałam że sie mają zmienić przepisy. I wogóle chciałam zapytać czy wiecie jaka jest droga żeby to załatwić bo ja mam sprzeczne informacje, a kadrowa na urlopie :confused: A o tłustym czwartku zapomniałam :szok::szok::szok:

reklama
Ojej ale w tym wątku dużo się dzieje - super :-) :-)

Ewcia, pracuję w domku, bo jestem tłumaczką. Lubię swoją pracę, ale jestem ciągle rozdarta między chęcią pracy (ale tak bez przesady - już nie całymi dniami jak kiedyś, broń Boże!) a chęcią spędzania czasu z maluszkiem. W każdym razie teraz pracuję efektywnie po 5-6 godzin dziennie.
Zazdroszczę malucha, który potrafi sam się sobą zająć.... mojemu ta umiejętność jest na razie zupełnie obca - nawet jeżeli przez parę minut bawi się sam, to ktoś musi być obok niego.

No właśnie, pączki trzeba kupić, zapomniałam zupełnie ;-)

Miłego dnia!

Kasiu- chodzi ci o urlop wych. czy o macierzyńskie ?????
Bo przepisy zmieniły się w grudniu 2006 czy jakoś tak i urlop przedłużył sięchyba jakoś o 2 tyg. ale musisz to jeszcze dokładnie sprawdzić;-)

Chodzi o wychowawczy, na przedłużony macierzyński już się załapałam. A chodzi mi o dokumenty - wiem że potrzebny jest pit za ubiegły rok ale nie wiem czy mój i męża czy tylko męża bo to w końcu on nas będzie utrzymywał i czy tą średnią do zasiłku wychowawczego liczy się z jednej pensji czy dwóch, no i czy jest jakaś górna granica dodatkowych zarobków na np. na umowę zlecenie, bo wiem że można pracować do 20h w tygodniu ale wtedy ten zasiłek zabierają.

Dzień dobry wszystkim!
Julka dziś szaleje:szok: Nie mam pojęcia skąd to moje dziecko czerpie energię bo ciągle mało je:-( Początek dnia a aja już mam dosyć:sick:

Zuzia dzieki za początki Przyda się coś na osłodę.
Ja zamierzam zrobić faworki, ale nie wiem czy mi się uda :happy:

I moje dziecko dzis szaleje:wściekła/y: Po wyrywala mi juz wszystkie listwy przy podlogowe:wściekła/y: :szok: :szok: :szok: Nie wiem czemu sie na nie tak uparla:confused: Chyba je przykleje na jakis super klej:dry: bo te zaczepy to sie do niczego nie na daja:no: My juz po pierwszym daniu bo zostala nam zupka z wczoraj:tak: i zaraz klade spac tego łobuza:tak: mysle ze do pierwszej mi sie zejdzie.Juz sobie naszykowalam wszystko do ugotowania obiadku glownego:tak: I jeszcze czeka mnie sprzatanie i powieszenie prania i po skladanie suchego:baffled: Uff ide brac sie do roboty:-)

reklama
u nas pieknie swieci slonko na 14 idziemy na szcepienie
małe lobuziarki na razie śpią takze ja klikam
potem czeka mnie robienie faworkow mam nadzieje ze mi wyjda;-):-)

Do góry