reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
a co do allegro to ja robie tam non stop zakupy :) super sie ołaca . No i nietrzeba wychodzic z domu :p .Wczoraj kupiłam szlafroczek dla Jasia .W końcu z niego juz kawał chłopa I MUSI MIEC SWóJ ::)

Odwietki to babska imprezka. ;D
U mnie wszyscy w pracy składają się po jakies 20 zł , wszyscy przymusowo- nasza sekretarka Tamarka dopilnuje każdego, nawet ksiądz płaci i katechetki, wszyscy masowo, zrzutka na mloda mame...34 osoby to daje spora sumke...a potem dlegacja babska niesie te pieniążki do młodej mamy, a rzeczona mama musi wyprawic mała imprezkę- coś gorącego, jakies przystawki, slodkości, kawka itd. ;D ;D
W sumie jest fajnie, ale jak to baby plotkują potem...a u mnie jeszcze dom obejrzą, bo 90 % nie było jeszcze...
Hmmm..Lubię swoje koleżanki z pracy, ale 15 nauczycielek naraz...juz dwa razy to przeżyłam, jest co wspominać.
No i musze ugotowac cos extra, żeby potem tygodniami wspominały. ;)

Dziewczyny bardzo przepeaszam - jestem gościnnie z majówek 2006. Proszę o radę. Jadę jutro do loleżanki, która ma synka - rok i 7 miesięcy. Chciałam mu coś kupić. Oglądałam z zabawkowym - takie edukacyjne, grające zabawki są do 12 miesięcy. Co myślicie lepiej auto (dużą ciężarówkę lub wywrotkę) z Waddera czy duże puzzle (10-12 elementów).
Bardzo proszę o pilną odpowiedź bo jeszcze dzisiaj jadę do hipermarketu.
Dziękuję.

qrcze ja mam synka prawie 3 miesiecznego i zabardzo tez bym niewiedziała ale ...może jakies autko ...to juz w sumie chłopczyk taki fajny i napewno umie sie bawić autkami :)

Kredko, a jak!
poprzednio odwietki trafiły mnie u teściów...mieszkaliśmy trzy lata u teściów...a teraz pierwszy raz w nowym domu- od 4 lat sie urządzamy...
WIEM jak to bedzie- będa mi sie szwendac po całym domu! Niektóre to pewnie nawet do szaf zajrzą...Wszystko musze posprzatać, a łazienke w 200%. Kosmetyki na półkach obejrzą...sypialnię...mama zaoferowała mi pomoc i babcia i ciocia...będzie dobrze.
Kobiety są same wiecie jakie! C`zy wy w gościach nie obrzucacie bystrm spojrzeniem ręczników w łazience, czystości umywalki, lustra... bo ja wiem? 15 kobiet PRZYNAJMNIEJ raz trafi do mojej łazienki...każda w 100% zinteresuje się, co mam na półkach. Zresztą, mam plan. ;D Ustawię specjalnie dla nich baterie perfum i kosmetyków z avonu, mam dwa super nowe ręczniczki...szwagierka z USA przysłała, takie wiktoriańskie, z koronkami...
A moje łóżko w sypialni...kilka singielek już sie rozchichocze, że takie duże....jak u Pratchetta w Czarodzicielstwie- widzieli syna czarodzieja , więc chichotali, że on musiał TO robić przynajmniej raz...
Ale widzicie chyba, że fuczę żartobliwie. Stęskniłam się za koleżnkami z pracy. Od czerwca byłam na zwolnieniu...nie znam żadnych nowych plotek...żadnych historyjek...co gdzie i u kogo...nagadamy sie po uszy...Mam nadzieję na dyrektor gimnazjum...polonistka jak ja...pogadałybyśmy o nowych ksiązkach...tak mi brakuje rozmów o ksiązkach...nie o dzieciach, kupkach, karmieniu itd.
Matko, jaki świat młodej mamy jest zamkniety do mikroświata dzidziusia...Co kogo kolor kupki obchodzi poza drugą mamą???

Dzisiaj jestem zadowolona :) Moj maz pierwszy raz nie dzwonil jak zostal z mala :):) Tylko ze jak przyszłam to mala spala. Poszedl na latwizne i ja uspal - a to nic wazne ze nie dzwonil ze mam sie pospieszyc

reklama
kalina aaaaleeeeeeeeeeeeeeeee super macie tam u siebie :))))))) takie tradycje ....fajnie :)))) Holewcia że tez u nas takich niema ::)
Musisz koniecznie powiesic te "wiktoriańskie " reczniki :p ;D
NIc sie niemartw napewno będzie dobrze ...:)

Do góry