reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
a co do allegro to ja robie tam non stop zakupy :) super sie ołaca . No i nietrzeba wychodzic z domu :p .Wczoraj kupiłam szlafroczek dla Jasia .W końcu z niego juz kawał chłopa I MUSI MIEC SWóJ ::)

Odwietki to babska imprezka. ;D
U mnie wszyscy w pracy składają się po jakies 20 zł , wszyscy przymusowo- nasza sekretarka Tamarka dopilnuje każdego, nawet ksiądz płaci i katechetki, wszyscy masowo, zrzutka na mloda mame...34 osoby to daje spora sumke...a potem dlegacja babska niesie te pieniążki do młodej mamy, a rzeczona mama musi wyprawic mała imprezkę- coś gorącego, jakies przystawki, slodkości, kawka itd. ;D ;D
W sumie jest fajnie, ale jak to baby plotkują potem...a u mnie jeszcze dom obejrzą, bo 90 % nie było jeszcze...
Hmmm..Lubię swoje koleżanki z pracy, ale 15 nauczycielek naraz...juz dwa razy to przeżyłam, jest co wspominać.
No i musze ugotowac cos extra, żeby potem tygodniami wspominały. ;)

Dziewczyny bardzo przepeaszam - jestem gościnnie z majówek 2006. Proszę o radę. Jadę jutro do loleżanki, która ma synka - rok i 7 miesięcy. Chciałam mu coś kupić. Oglądałam z zabawkowym - takie edukacyjne, grające zabawki są do 12 miesięcy. Co myślicie lepiej auto (dużą ciężarówkę lub wywrotkę) z Waddera czy duże puzzle (10-12 elementów).
Bardzo proszę o pilną odpowiedź bo jeszcze dzisiaj jadę do hipermarketu.
Dziękuję.

qrcze ja mam synka prawie 3 miesiecznego i zabardzo tez bym niewiedziała ale ...może jakies autko ...to juz w sumie chłopczyk taki fajny i napewno umie sie bawić autkami :)

Kredko, a jak!
poprzednio odwietki trafiły mnie u teściów...mieszkaliśmy trzy lata u teściów...a teraz pierwszy raz w nowym domu- od 4 lat sie urządzamy...
WIEM jak to bedzie- będa mi sie szwendac po całym domu! Niektóre to pewnie nawet do szaf zajrzą...Wszystko musze posprzatać, a łazienke w 200%. Kosmetyki na półkach obejrzą...sypialnię...mama zaoferowała mi pomoc i babcia i ciocia...będzie dobrze.
Kobiety są same wiecie jakie! C`zy wy w gościach nie obrzucacie bystrm spojrzeniem ręczników w łazience, czystości umywalki, lustra... bo ja wiem? 15 kobiet PRZYNAJMNIEJ raz trafi do mojej łazienki...każda w 100% zinteresuje się, co mam na półkach. Zresztą, mam plan. ;D Ustawię specjalnie dla nich baterie perfum i kosmetyków z avonu, mam dwa super nowe ręczniczki...szwagierka z USA przysłała, takie wiktoriańskie, z koronkami...
A moje łóżko w sypialni...kilka singielek już sie rozchichocze, że takie duże....jak u Pratchetta w Czarodzicielstwie- widzieli syna czarodzieja , więc chichotali, że on musiał TO robić przynajmniej raz...
Ale widzicie chyba, że fuczę żartobliwie. Stęskniłam się za koleżnkami z pracy. Od czerwca byłam na zwolnieniu...nie znam żadnych nowych plotek...żadnych historyjek...co gdzie i u kogo...nagadamy sie po uszy...Mam nadzieję na dyrektor gimnazjum...polonistka jak ja...pogadałybyśmy o nowych ksiązkach...tak mi brakuje rozmów o ksiązkach...nie o dzieciach, kupkach, karmieniu itd.
Matko, jaki świat młodej mamy jest zamkniety do mikroświata dzidziusia...Co kogo kolor kupki obchodzi poza drugą mamą???

Dzisiaj jestem zadowolona :) Moj maz pierwszy raz nie dzwonil jak zostal z mala :):) Tylko ze jak przyszłam to mala spala. Poszedl na latwizne i ja uspal - a to nic wazne ze nie dzwonil ze mam sie pospieszyc

reklama
kalina aaaaleeeeeeeeeeeeeeeee super macie tam u siebie :))))))) takie tradycje ....fajnie :)))) Holewcia że tez u nas takich niema ::)
Musisz koniecznie powiesic te "wiktoriańskie " reczniki :p ;D
NIc sie niemartw napewno będzie dobrze ...:)

Do góry