reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
witam
ja nie wiem czy wiało i padalo.....bo spałam:-) ale teraz troszke wieje ale tez swieci słonko,moje dziecko sie dzis obudziło w nocy 2 razy tylko po to zebym go wyciagneła z łozeczka i przytuliła:szok: i szedł dalej spac:baffled:
a to dziecko 15,5 to ja dziekuje juz wole zeby moj wazyl i miezył tyle co teraz ...choc ja niemusze go nosic:happy:
teraz probuje zeby zasnoł ale mu sie to niezbyt podoba bo co chwile wstaje i kombinuje:eek:

Witam,u nas pada ale nie wieje.Bylismy juz na spacerku bo w koncu ktos z psem musi isc.przed 9 ubralam malego i wyskoczylismy na deszcz na pol godzinki.Oj nie lubie piatkow bo mezus ma na 6 i nie chce mi sie wstawac tak wczesnie aby z psem isc,a w tygodniu ma na 7.30 i zawsze ide jak maly jeszcze spi a tatus sie szykuje.

Boze! Pisze tego posta i slucham TVN meteo a ytam teraz mowili ze zginelo 18 mioesieczne dziecko przywalone drzwiami od balkonu czy cos w tym stylu.
Znacie mpoze jakies wyliczanki-rymowanki dla dzieci jak np.KOLKO GRANIASTE .....ktorego nie znam zakonczenia a moje dziecko chetnie lubio sie ze mna bawic w to.Zeby tu nie za smiecac to zaloze odpowiedni watek gdzie beda same takie rymowanki...

U nas chyba znowu wiatr sie ruszyl, czyli pochwalilam sie za wczesnie:no: Zobaczymy co sie jeszcze wydarzy w ciagu dnia.
Eryk jest w lozeczku i zaraz pewnie utnie sobie drzemke, bo juz oczka tarl.
Iwonka, ja jeszcze znam Baloniku moj malutki.... lub stary niedzwiedz mocno spi.. i bawie sie tak z moim malym a on sie cieszy. Poza tym spiewam mu jak myjemy zabki : Szczotka pasta... W miedzy czasie spiewam mu tik-taka i fasolki, i wszystkie dzieciece piosenki jakie sobie przypomne. Z wierszykow juz przerobilismy Brzechwe, Tuwima i Konopnicka, mamy ksiazeczki kolorowe, wiec maly oglada a ja mu czytam,a wlasciwei mowie na pamiec:tak: :-D
Pycha u nas telefony dzialaja.:tak:

U nas się dzisiaj uspokoiło. Słonko świeci, deszczyk tylko memonetami pokropi i wiatr tez dużo mniejszy. A w nocy to nie wiem jak było bo próbowałam przespac ból zeba. Kurcze jeszcze tego mi było potrzeba :wściekła/y:

Dzieci łapią się za rączki i robią kółeczko. Chodzą dookoła powtarzając słowa:

Kółko graniaste czworokanciaste,
kółko nam sie połamało cztery grosze kosztowało,
a my wszyscy BĘC!

W czasie, kiedy dzieci mówią BĘC, wszystkie dzieci się przewracają na podłogę:)

reklama
Do góry