reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
kasia współczuję wiem że z pracą ciężko sama nadal szukam chodzę składam CV chodzę na rozmowy i póki co nici:dry:
AAA co do mowy to np mój Bartek jest alergikiem i też wiem to w sumie od nie całego roku tzn że ma astmę i przez ciągły katar inaczej słyszy fonetyka inaczej działa dlatego mój młody czasem przekręcał głoski:tak:Mój długo nie mówił "w" a teraz już pięknie mu idzie zwłaszcza słowo"oddawaj":-Dale jak mówi jak się nazywa to przekręca bo nasze nazwisko kończy się na "wa" a on mówi"da":-Dchoć kilka razy powiedział poprawnie to jednak dla niego jest "da" i koniec:-D
dziś dzień mamy w przedszkolu no pewnie będę dumna jak paw:-)

Hej.

U nas z mową bylo roznie. F dopiero ok 5 urodzin zaczał wyrazniecos mowić, a O w okolicy 3. jak mial 2 lata to nawijal jak katarynka, ale wiekszosc top byly jego wlasne slowa, ktorymi zastepował te "nasze". teraz marze zeby w koncu ucichł na chwile. Jak znajdzie sluchacza to niema zmiluj.. zagada na smierc.

Logopede O bedzie mial w p-lu od wrzesnia bo sepleni. w tamtym roku sie nie zalapał, bo z zerowki duzo osob bylo z wadami.i w sumie z tego co slyszalalam to zeby nie fakt ze Oskar ma brata autyste to by i sie od wrzesnia nie dostal na zajecia logopedyczne.Bo jest tylko jedna logopedka, ok 40 dzieci z wadami wymowy z zerowek, a one mają pierwszenstwo.

dziś mamy dzien matki w p-lu. O wierszyk bedzie mowił.

Mój nauczył się wczoraj mówić już poprawnie nasze nazwisko:-D
Bartek też zagaduje teraz non stop zwłaszcza pytaniami:-D
ale pogoda co dziewczyny?u mnie zimno !!!

Dziewczyny pilnie poszukuję stroju kota, ktoś coś??

Wybieracie się na Dzień Dziecka? :-) Ja wszystkie stroje dla Nataniela zawsze szyję sama, w tamtym roku zrobiłam mu strój pirata, wyglądał super, ale nikt nas nie docenił niestety :-) a wyglądał naprawdę super. W tym nie mam zbyt wiele czasu ale chyba przerobię pirata na kota-pirata ;-) Zresztą w tamtym roku wygrywały takie badziewne stroje, że nie wiem czy nie szkoda mojego wysiłku :-(

reklama
U na s w Toruniu organizowany jest na dzień dziecka "Michajland" tzn tak się to nazywało jak ja byłam dzieckiem. W zeszłym roku się nie wybraliśmy bo Ola była jeszcze za mała ale w tym roku jeśli tylko pogoda dopisze to na pewno się wybierzemy.
Dzisiaj pierwszy raz od kilku dni pojawiło się słońce ale nadal jest chłodno. A nasza cała trójka zakatarzona :(

Do góry