reklama
aguska2017
Fanka BB :)
kasia współczuję wiem że z pracą ciężko sama nadal szukam chodzę składam CV chodzę na rozmowy i póki co nici
AAA co do mowy to np mój Bartek jest alergikiem i też wiem to w sumie od nie całego roku tzn że ma astmę i przez ciągły katar inaczej słyszy fonetyka inaczej działa dlatego mój młody czasem przekręcał głoskiMój długo nie mówił "w" a teraz już pięknie mu idzie zwłaszcza słowo"oddawaj"ale jak mówi jak się nazywa to przekręca bo nasze nazwisko kończy się na "wa" a on mówi"da"choć kilka razy powiedział poprawnie to jednak dla niego jest "da" i koniec
dziś dzień mamy w przedszkolu no pewnie będę dumna jak paw:-)
AAA co do mowy to np mój Bartek jest alergikiem i też wiem to w sumie od nie całego roku tzn że ma astmę i przez ciągły katar inaczej słyszy fonetyka inaczej działa dlatego mój młody czasem przekręcał głoskiMój długo nie mówił "w" a teraz już pięknie mu idzie zwłaszcza słowo"oddawaj"ale jak mówi jak się nazywa to przekręca bo nasze nazwisko kończy się na "wa" a on mówi"da"choć kilka razy powiedział poprawnie to jednak dla niego jest "da" i koniec
dziś dzień mamy w przedszkolu no pewnie będę dumna jak paw:-)
Hej.
U nas z mową bylo roznie. F dopiero ok 5 urodzin zaczał wyrazniecos mowić, a O w okolicy 3. jak mial 2 lata to nawijal jak katarynka, ale wiekszosc top byly jego wlasne slowa, ktorymi zastepował te "nasze". teraz marze zeby w koncu ucichł na chwile. Jak znajdzie sluchacza to niema zmiluj.. zagada na smierc.
Logopede O bedzie mial w p-lu od wrzesnia bo sepleni. w tamtym roku sie nie zalapał, bo z zerowki duzo osob bylo z wadami.i w sumie z tego co slyszalalam to zeby nie fakt ze Oskar ma brata autyste to by i sie od wrzesnia nie dostal na zajecia logopedyczne.Bo jest tylko jedna logopedka, ok 40 dzieci z wadami wymowy z zerowek, a one mają pierwszenstwo.
dziś mamy dzien matki w p-lu. O wierszyk bedzie mowił.
U nas z mową bylo roznie. F dopiero ok 5 urodzin zaczał wyrazniecos mowić, a O w okolicy 3. jak mial 2 lata to nawijal jak katarynka, ale wiekszosc top byly jego wlasne slowa, ktorymi zastepował te "nasze". teraz marze zeby w koncu ucichł na chwile. Jak znajdzie sluchacza to niema zmiluj.. zagada na smierc.
Logopede O bedzie mial w p-lu od wrzesnia bo sepleni. w tamtym roku sie nie zalapał, bo z zerowki duzo osob bylo z wadami.i w sumie z tego co slyszalalam to zeby nie fakt ze Oskar ma brata autyste to by i sie od wrzesnia nie dostal na zajecia logopedyczne.Bo jest tylko jedna logopedka, ok 40 dzieci z wadami wymowy z zerowek, a one mają pierwszenstwo.
dziś mamy dzien matki w p-lu. O wierszyk bedzie mowił.
aguska2017
Mój nauczył się wczoraj mówić już poprawnie nasze nazwisko
Bartek też zagaduje teraz non stop zwłaszcza pytaniami
ale pogoda co dziewczyny?u mnie zimno !!!
Bartek też zagaduje teraz non stop zwłaszcza pytaniami
ale pogoda co dziewczyny?u mnie zimno !!!
kasia-matiy
u nas też zimnica, znowu się fatalny weekend dla starszego zapowiada :-(
aguska2017
Amalie jak wyjdziesz za mąż to wam przekroczy i niestety stracisz ten zasiłekchore co się teraz wyprawia
aguska2017
:-)
kasia-matiy
Dziewczyny pilnie poszukuję stroju kota, ktoś coś??
Wybieracie się na Dzień Dziecka? :-) Ja wszystkie stroje dla Nataniela zawsze szyję sama, w tamtym roku zrobiłam mu strój pirata, wyglądał super, ale nikt nas nie docenił niestety :-) a wyglądał naprawdę super. W tym nie mam zbyt wiele czasu ale chyba przerobię pirata na kota-pirata ;-) Zresztą w tamtym roku wygrywały takie badziewne stroje, że nie wiem czy nie szkoda mojego wysiłku :-(
reklama
Japaneczka
U na s w Toruniu organizowany jest na dzień dziecka "Michajland" tzn tak się to nazywało jak ja byłam dzieckiem. W zeszłym roku się nie wybraliśmy bo Ola była jeszcze za mała ale w tym roku jeśli tylko pogoda dopisze to na pewno się wybierzemy.
Dzisiaj pierwszy raz od kilku dni pojawiło się słońce ale nadal jest chłodno. A nasza cała trójka zakatarzona
Dzisiaj pierwszy raz od kilku dni pojawiło się słońce ale nadal jest chłodno. A nasza cała trójka zakatarzona
Podziel się: