reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

U nas dziś jest festyn z okazji dnia dziecka organizowany przez dom kultury potem 1-2 mamy piknik lotniczy i jeszcze jakieś atrakcje w galeriach(gdyby pogoda nie dopisała) U nas dziś na prawdę ładnie i ciepło ciekawe tylko czy będzie tak popołudniu to wtedy wybiorę się z małym na ten festyn:-)

reklama
no i pogoda na dzień dziecka nie wypaliła, więc odwołali .... :-( tzn. przenieśli na piątek 7 czerwca ... pewnie i tak będzie lało znowu, prognozy są niekorzystne ... a zrobiłam dla Natanka taki fajny strój kotka, uradowany jak nie wiem co, ma teraz fazę na kotki :-)

znowu mam doła :-( wczoraj byłam w MOPSie nie chce mi się mówić nawet, no ale jakoś się do wieczora podbudowałam a teraz staram się nie myśleć, wczoraj chyba mnie po prostu przerosło tym bardziej że Nataniel był od rana nieznośny, zrobił popis na zajęciach i stwierdził że chce do domu! Aż mi się przykro zrobiło. W sobotę mają występ dla rodzinki i tylko jeden Nataniel z całej grupy robi fochy i w ogóle nie chce uczestniczyć. Normalnie się położył na podłodze i zaczął ryczeć na próbie. Masakra jakaś. Kurde już grubo ponad rok chodzi na te zajęcia, wszystkich zna i nic, w ogóle się nie adaptuje z grupą :-( Chciałam żeby trochę z dziećmi pobył żeby mu potem było w przedszkolu łatwiej a tu d... ech. A tak przy okazji przedszkola to właśnie mam zamiar zacząć znowu ich atakować żeby się wzięli do roboty, słyszałam już przynajmniej od dwóch osób że zrezygnowały a one nawet nie zajrzały do odwołań :-(

Cześć laski.
Melduję się że żyję.

Amalie nie denerwuj się,
pojedziecie to odpoczniesz psychicznie trochę.

A ja nadal na zwolnieniu siedzę,mam już szczerze dość.
No ale co mogę na to poradzić,nic.
Mam tylko cichą nadzieję ,
że ta ręka szybko dojdzie do siebie bo mam dość.

Wczoraj byłam z Emilka klasą na wycieczce,
w fabryce porcelany w ćmielowie.
Wrócił zadowolony.

Dziś w nocy dostał gorączki,
poranna wizyta u lekarza pokazała niestety anginę,
więc sobie siedzimy w domciu oboje.

Miłego wieczoru i spokojnej nocki.

Witam :-)

Wczoraj dostaliśmy list z przedszkola, że Nataniel dostał się na listę rezerwową (jest na 7 miejscu) także wciąż mamy nadzieję :-). M. w końcu dostał jakąś "normalną" wypłatę więc trochę się podniosłam na duchu ... a wystarczyło że przez dwa dni nie poszedł do pracy i proszę, jak zmiana - od razu się pieniądze dla niego znalazły ;-)

Pozdrawiam.

Hejka.

U nas pogoda nawet ok. zazwyczaj do poludnia gorąco jak w piekle a potem burza, leje.. tak z godzine i potem znowu skwar :)

F wczotraj byl na wycieczce szkolnej. w Kadzidłowie ( kilkanascie kilometrów od moich tesciów ;) ) zachwycony. i zachowywal sie super. dziś dla rozrywki przyszedł ze spuchnietym palcem. ok 18 mi powiedzil ze go boli.. ruszac moze, ale go boli.. zobacze do rana co sie bedzie działo. w razie W pojade na przeswietlenie.

WItam. No jeśli u nas utrzyma się pogoda to Dzień Dziecka będzie udany :-) Biorę się właśnie za kotkową czapkę. Pochwalić muszę Natanielka bo coraz chętniej siada na nocniczek i nawet udaje mu się zawołać siku czy kupkę i nie zmoczyć majteczek :-) dla nas to naprawdę duży postęp bo do tej pory w ogóle nie kumał o co chodzi ;-)

Dziewczyny dajcie jakieś opinie o balsamach po goleniu dla mężczyzn na naprawdę trudne przypadki. Mój M. ma bardzo twardy zarost i przez to po goleniu okropnie go piecza twarz, próbowaliśmy już wielu magicznych specyfików i do tej pory najlepiej sprawdził się LOREAL (dla skóry wrażliwej z jakimiś 4 minerałami), dziś kupiłam mu SORAYA MEN Adventure (40) i zobaczymy jak się sprawdzi ale może macie jakieś doświadczenie w tym zakresie? Kiedyś miał jakiś specyfik z Niemiec (Nivea) ale w Polsce niedostępny :-( niestety.

Pozdrawiam :-)

reklama
kasia no to gratki dla Nataniela ;-)ważne że zaczyna wołać:tak:mój jak już zaczął wołać to zaraz byl odpieluchowany:tak:;-)ale początki były ciężkie:-Dco do specyfików dla twojego m to ja się nie znam:-D ale mój zazwyczaj używa albo z Nivea z Gillete:tak:

U nas też pięknie się zrobiło:-)

Do góry