reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

asiulka a co ci ze zdrowiem coś poważnego?zdrówka
koralikowa ach ten biały tydzień;-)jeszcze trochę;-)
u nas też dziś pięknie z małym byłam na dworze 3 razy:szok::-Dnawet na rowerku pośmigał już prawie zdrowy jest przynajmniej wizualnie mam nadzieję że pozbyliśmy się tego dziadostwa .mały nawet katarku prawie już nie ma:-)
I co najważniejsze apetyt mu wraca bo ostatnio strasznie mi zmizerniał

reklama
Oj Nataniel jak choruje to też mnie najbardziej przeraża brak apetytu, bo przecież to taka chudzinka że już nie ma z czego chudnąć. W tamtym roku po chorobie wyglądał dosłownie jak śmierć :-(

Doradźcie mi coś dziewczyny na plamy po oleju. Smażyłam mięso w ulubionej bluzce (jak zwykle) i cały dół umazałam. Vanish nie pomógł, już trzy razy prałam i nic :-(

asiulka a co ci ze zdrowiem coś poważnego?zdrówka

Oj Aguś brak słów kochana.
Armagedon zdrowotny,jak nigdy.....
w niedziele jak byłam na komunii zdrętwiały mi dwa palce u prawej ręki,
myślałam że sobie ucisnęłam bo tak siedziałam na ręce,
ale w poniedziałek mi nie przeszło nic
a do tego dostałam jakiegoś dziwnego niedowładu połowy prawej dłoni,
z bólem do łokcia jak chciałam wyprostować dwa palce

ale jakoś poszłam do pracy,i wytrzymałam 8 godzin,
we wtorek wytrzymałam tylko 4 zwolniłam się,
i poszłam do lekarza rodzinnego,okazało się że to neurologiczne
dostałam skierowanie do neurologa na cito
i dzis o 12.30 miałam wizytę,...mam porażenie nerwu łokciowego
dostałam leki,zastrzyki
i rehabilitację na pilne,jutro jadę sie zapisać
mam zwolnienie do niedzieli,w poniedziałek kolejna wizyta
i raczej w przyszłym tygodniu też mnie nie bedzie w pracy.
W aptece za 3 leki w tym zastrzyki zapłaciłam prawie 250zł.:szok:

Doradźcie mi coś dziewczyny na plamy po oleju. Smażyłam mięso w ulubionej bluzce (jak zwykle) i cały dół umazałam. Vanish nie pomógł, już trzy razy prałam i nic :-(

Kasia,a przypadkiem nie uprałas jej w zaciepłej wodzie?
Bo ja też uplamiłam olejem,i namoczyłam w letniej z vanishem,i pomogło.Zaciepła woda zaparza wszystkie plamy,i ciężko je doprać,nawet najlepszym odplamiaczem.
a weź kup sobie mydło białego jelenia,i weź w tym namocz,albo w płynie ludwig,polej na bluzke odczekaj i upierz w letniej wodzie.

Ostatnia edycja:
Asiulka ło matko to się dorobiłaś :szok::szok::szok:współczuje bo groźnie się zaczęło drętwienie nigdy nic dobrego nie zapowiada.życzę zdrówka ;-)a leki bez komentarza tyle pieniędzy zostawia się w aptece że szok i weź tu człowieku zachoruj:no:
kasia ja zawsze leje płynem do naczyń i do zimnej wody wkładam albo vanish i chłodna woda tak jak asiulka Ci napisała:tak:

mały dziś padł i ja zmęczona jestem po dzisiejszym dniu:-Dale uwielbiam spędzanie czasu na dworze:tak:

Oj Nataniel jak choruje to też mnie najbardziej przeraża brak apetytu, bo przecież to taka chudzinka że już nie ma z czego chudnąć. W tamtym roku po chorobie wyglądał dosłownie jak śmierć :-(

Ja plyn do mycia naczyn leje na plame. zapieram w reku i potem do pralki.

spróbuję z tym płynem, dzięki dziewczyny, co prawda obawiam się że jak już zaprana plama to może nie pomóc :-( co do płukania itp. to zawsze w chłodnej wodzie, piorę też w 40 stopniach, chociaż do ostatniego to już dałam na 60 i dalej nic, a bardzo długo się moczyła w vanishu ... ogólnie co do vanisha to ostatnio kupiłam w biedronce odpowiednik (Oxy, cena 8,99 za 2 litry) i działa tak samo jak vanish wiec nie będę więcej przepłacać :-)

asiulka moja mama ma często taki problem że traci czucie w ręce, czasem nawet łyżki podnieść nie może, ale nigdy nie odstawała zastrzyków, rehabilitacja itd.

Polecam Płyn Ludwik:)

asiulka moja mama ma często taki problem że traci czucie w ręce, czasem nawet łyżki podnieść nie może, ale nigdy nie odstawała zastrzyków, rehabilitacja itd.

Kasia to powinna iśc z tym do lekarza,to nie jest bezpieczne.
Ja dostałam zestaw leków,i od poniedziałku zaczynam rehabilitację.

reklama
Hejka :)

Matko i corko.. czy u was tez te komary tak atakują?? ile u nas tego. wyjsc z domu nie mozna bo obsiądą i pozrą.

O troszke jakby przychorował. tzn w poniedzialek zabrany z p-la bo kaszlał, we wtorek bylam z nim u lekarza bo sie duził i strasznie kaszlał. Okazuje sie ze to alergia i astma. Poszlam do p-la wytlumaczylam i moje oczy wylazły z orbit. co drugie dziecko jak nie kaszlące jak gruzlik, to z zielonym gilem. az mi gul skoczyl.. bo do mnie dzwonia zeby zabrac bo kaszlący.. a inne dzieci?? To moj zaraza a inne nie????
hitem i tak jest przyprowadznie dziecka ze swierzbem i twierdzenie ze u niego to alergia jest.. albo strupy po upadku.

no ale we wtorek za tydzien jedziemy do alregologa. zaswiadczenie wezme..

bylismy tez na bilansie. Zdrowy , dorodny facet. tylko lewe oko coś nie dobrze. strasznie slabo na nie widzi.
musze do okulisty go umowic.
Wczoraj znowu do nas uciekl sąsiad. 6 lat ma. I tak bez informowania kogokolwiek przychodzi do Filipa i Oskara. Matka jego niby sie zdenerwowana, ze sn zniknął.. ale do niego sie smiala ;/ no dla mnie kosmos.. u mnie dawno zawal by byl jakby mi dziec z podworka zniknął.

ide namowić O do wyjscia z pizamy.,. zaraz Ł na autobus ich powiezie a O jakos niema ochoty sam sie przebierac.

aaa koralikowa kurczaki mam prawdziwe. potem staną sie takimi do jedzenia.. przynajmniej te miesne. bo 11 sztuk to nioski ( w tym 2 kogutki są ). calkiem milusie takie.. i jak czekają az pancia Renatka da im jesc :)
z gorszych rzeczy.. trza im czesto sciolke zmieniac bo wali.. oj wali..

Ostatnia edycja:
Do góry