reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witajcie!
Wstalismy dzis o 6 za to noc byla bez pobudek
laugh.gif
dzieki temu zrobilam ju 2 prania, zupa ugotowana, posprzatane, przed chwila podlogi umylam ale ja co ranek sprzatam inaczej cos mnie trafia, niecierpie balaganu.
Kasia wlasnie wazne jest tez to czy oboje rodzicow pracuje, wiem zze coraz wiecej osob kombinuje zaswiadczenia o pracy zeby dzieci sie dostaly:sorry2:
Koralikowa witaj, jak ida przygotowania do komunii?

reklama
wywieszono listę "dzieci które nie dostały się do przedszkola ze względu na brak miejsc" :-(

oczywiście znam całą procedurę i wiem jak to jest kiedy się nie pracuje, dlatego chodziłam do przedszkola i się dowiadywałam co zrobić w takiej sytuacji że nie mogę mieć pracy bo nie mam z kim zostawić dziecka, więc przedszkole jest niezbędne ... całą naszą sytuację opisałam, dołączyłam zaświadczenia z MOPS, o aliantach, o zarobkach M., z Urzędu Pracy itd. no ale jednak za to nie dają zbyt wielu punktów ... od razu jak wywiesili listę to poszłam do dyrektorki prawie z płaczem, więc mi powiedziała żebym się dowiadywała, że ona widzi że mi zależy na przedszkolu, że na pewno część rodziców zrezygnuje więc musiałam napisać odwołanie i teraz będziemy czekać .... z pewnością ktoś zrezygnuje bo ludzie zapisują do 3 przedszkoli na raz, a potem sobie wybierają ... do prywatnego też go zapisałam ale również się nie dostał (był 30 na liście oczekujących) ... jeszcze gorsze jest to że wszyscy wiedzą że sobie babki z ZUSu i Urzędu Miasta zapisują dzieci do przedszkola po znajomości bo mają blisko i wygodnie a nie są z naszej gminy nawet!!! masakra... no ale mi powiedziała dyrektorka że każdy mój telefon będzie rejestrowany (zapisała sobie też moje nazwisko) i wtedy jest większa szansa że go wcisną na zwolnione miejsce jak zobaczą że mi bardzo zależy ... no ale cholera jedna wie ile będziemy czekać :-(

w ogóle poronione te przepisy, przecież jak pracują oboje rodzice to wiadomo że mają opiekę do dziecka, a po drugie bardziej ich stać na prywatne przedszkole (na pewno bardziej niż mnie) .... powinni coś zmienić w tych punktacjach bo to jest chore!!!

Kasia baaaardzo ci wspolczuje. Ja mialam latwiejszą sytuacje bo O dostal sie do p-la w kwietniu 2012. Potem od wrzesnia poszedł automatycznie. Nie pracowalam ja, L na czarno, wiec w zgloszeniu wpisalam ze gospodarstwo rolne :) Ale durektor wiedzial ze mam niepelnosprawnego starszego syna z ktorym musze smigac na zajecia, a ciąganie dodatkow O bylo malo komfortowe. srednio raz w tygodniu pytalam w p-lu o wolne miejsce. I w szkole u dyrektora. Mieli mnie dosc serdecznie :D az w koncu sam dyr. mnie spotkał i powiedzial zebym "w poniedzialek" O do p-la przyprowadzila.

U nas caly dzien pogoda okropna.Pada, zimno..

u nas też zimno i leje ... ale ponoć w niedzielę ma być ciepło i bez deszczu ... mam nadzieję bo ta komunia nas czeka ... masakra :baffled:

mam nadzieję że uda się z przedszkolem ... bo bez pracy chyba nie podołamy w końcu :-(

U nas tez w niedziele Komunia. tzn nie tyle u nas ze w naszej parafii, tylko ze my jedziemy do meza siostrzenicy. mam nadzieje ze cieplo bedzie, bo w gumowcach nie widze sie na przyjeciu ;)

Witam u nas majówka chorobowo się zaczęla dla mnie ale już jest ok
pogoda hm..bez komentrza ale zapowiadaja na dziś i jutro ładnie więc może wybierzemy się w końcu do zoo
kasia ja w tamtym roku dowiadywałam się co i jak z przedszkolem i z tego co piszą dziewczyny to bywa różnie w zależności gdzie mieszkasz.Ale tak jak u mnie w mieście gdzie jest tych przedszkoli na prawdę dużo mój mały w tamtym roku nie miał szans nawet gdybym pracowała bo rocznikiem miał 2 lata nie ważne że był ze stycznia:sorry2:i był odpieluchowany to się nie liczyło.W placówce podstawowe pytanie brzmiało czy oboje pracujemy jeśli nie(nie ważne że nie nie mogę iść do pracy bo co zrobie z małym) to nie mam sznas.No i dałam go do niepublicznego przedszkola gdzie przyjęli go od ręki:tak:a tam brali od 2,5 lat:tak:najgorsze że pracy nadal nie mam:dry:ale ważne że młody chodzi zadowolony.Wiadomo troche drożej niż w państwowym ale ja nie narzekam bo są też tego plusy.I nawet go nie mam zamiaru przepisywać do państwowego żeby te 100-150zł zaoszczędzić wolę pokombinować a niech on chodzi tam gdzie lubi.A takie przepisywanie dziecka też na korzyść nie wychodzi bo dzieci szybko się przyzwyczajają:tak:to tyle w tym temacie:-Dmieszkasz w mniejszej miejscowości więc masz szanse staraj się nie odpuszczaj;-)jak nie od września to może od listopada go przyjmą?czasem rodzice rezygnują jak dziecko nie chce chodzić choruje itp;-)

Renia sto lat dla Oskara :*:*:*
widzę że ma już 4 latka ale te dzieciaki rosną;-)

Dobry
Pada i owszem ale nie śnieg :-p
Kasia współczuje. Niestety tak to u nas jest. Fifi się dostał do przedszkola ale tylko dlatego, że ja już po rozwodzie.

Aguska dzieki :) Sama nie moge uwierzyc ze on juz taki duzy. 3 tygodnie temu Filip 8 lat skonczył. a wydaje sie ze calkiem niedawno byl taki malusi..

U nas dziś nie pada, ale jakos tak horrorowo na podworku.

co do p-li jeszcze. U nas w gminie jedno jest. nawet prywatnego niema.

Aguska, u nas jest tak ze patrza czy oboje rodzicow pracuje i czy dziecko do 1 wrzesnia bedzie mialo ukonczone 3 latka:tak::tak:

reklama
Renia po dzieciach to dopiero widać jak czas leci
Anula u nas do państwowego jest właśnie czy rodzice oboje pracują bo jak już jedno nie to raczej szans nie ma no i u nas leci rocznikiem
my zaraz wybywamy z domu Ł z pracy wrócił to wykorzystam jeszcze go dzisiaj na spacerowanie:-D

Do góry