reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Lena a ty psychologiem jesteś może??? :-D:-D:-D ale jak znasz u nas kogoś kto się zajmuje terapiami par na NFZ to daj znać ... chociaż jeszcze nie wiem jak to będzie bo po piątkowej "rozmowie" to w sumie mała załamka :-(

Koralikowa nie ma sprawy, aj bynajmniej na razie nigdzie się nie wybieram ... więc jak będziesz miała jakieś zamówienia to po prostu pisz :-)

Ekomama ja swojemu Natowi dawałam na ząbki skórkę od chleba :-D

Bodzinka fajna kocica-baletnica :tak:

witaj fanta :-)

Pogoda piękna, a ja mam po prostu kumulację weekendową!!! nie dość że coś mi się związek wali, to jeszcze coś mi się z okiem stało no i powrócił ból zęba, z tym że 3 razy mocniejszy!!! masakra!!!! ale za to rysuję pierwszego bociana do wystawy ... pokażę wam jak skończę :-D
Musimy się spotkać, jestem w stanie Ci pomóc;)

reklama
hej kobitki
U nas od rana słonko świeci ciekawe ile będzie stopni w południe:confused:
mały w domu bo zaczął mi dziwnie kasłać więc wolę go przetrzymać a jak będzie cieplej to pójdziemy na spacerek

Musiec to nie musze, ale ja licze tylko moje i Ł rodzenstwo, naszych rodziców i chrzestną F z rodziną. zadnych dodatkowych cioc, czy prababc.Ł rodzice auta nie mają wiec przyjechali by z ktoras corką lub synem. No i jakos dla mnie niekulturalnie byloby zaprosić jedno z rodzenstwa Ł, a reszty nie.

Jeszcze mam troche czasu z namyslem gdzie te przyjecie zrobimy.

Pogoda dziś u nas cudna. ok 10 st, lekki wiaterek, taki wiosenny. w nocy padalo iiiiiiii.. woda na podworku stala u nas po kolano. czesc podworka sucha a przy wyjezdzie na droge tragedia. rano jako tako bylo.. a w poludnie slonce wyszlo, snieg sie zaczłą topić, teren to gorki i doliny.. jak zaczelo splywac to dobrze ze ja w gumowcach swoich czaderskich w miescie bylam. Mialam jak do domu dojsc.z drogi nasz dom wyglądal jakby na wyspie stal. U kuzynki tak samo. Droge nam kawalek uszkodzila woda. ale jak sie pogoda poprawi ( czyt,ziemia wyschnie ) to sie piachem podsypie.
U kuzynki zamiast drogi to rwący potok i w polowie jest dziura. I jadąc autem albo rezygnujesz i idziesz piechota po lące, albo z miejsca 100 km/h bieg 5 i gnasz przed siebie zeby dziure przeskoczyc.

F zachwycony ze w kolo basen mam. chcial z Oskarem sie kąpac.. w koncu slonce swiecilo.

Jeszcze co do komunii. W maju mamy u Ł siostrzenicy. Ile dac niemam pojecia. Pytalam drugiej siostry Ł co Oliwka dostanie, czy kazdy daje kase. no bo niewiem jak u nich akurat jest. No i tak.. dostanie laptopa, tablet, telefon chyba.. albo aparat. albo i to i to. No dla mnie to jest jakis kosmos.
Albo ja jestem dziwna.Tylko ze tu nie wina dzieci bardzo. Ale rodziców zgadzających sie na to wszystko.I zgodze sie z Bodzią. Mysle podobnie co do prezentów dawanych i otrzymywanych. Tlumacze tez chlopakom ze zapraszając kogos nie mogą liczyc na prezent. najwazniejsze zeby przyszedł.No ale znam takie matki co mowią ze glupia jestem.. bo mysle staromodnie ;/

A co do gosci. Tak jak napisala AS. Opisze.. Ł ma 8 rodzenstwa. kazdy juz ma drugą polowke i niektorzy dzieci. Ode mnie, tylko ja z polowką i dziecmi. Bracia to kawaleria. Za mlodzi za glupi. No i chrzestna. Na pieniądze nie licze.. Chodzi mi bardziej o to ze w domu u nas ciasno moze byc. Niby salon spory, ale ustaić stoly, krzesla to moze sie okazac ze naprawde mam maly salon :D
No ale mama mnie ratuje. 2 komunie na 40 osob byly robione i sie goscie pomiescili./

Chyba jej pomnik postawie.

No i tak to jest z tymi rodzinnymi imprezami .
Nie ma co liczyć ,bo można się przeliczyć...

U nas zwykle dają po 100-200 zł ,ale rodzice niektórzy mówili ,że trafiały się koperty z ozdobną kartką tylko .

aguska spoko prosze:)
hihi mam taka sama:)

aa kawa,ja tez musze..bo chmury,ciemno,,,zasypiam....

U mnie lejee jakz cebra,,ciemnoo strasznie...
mniammmmm

Ja w sobotę robiłam zapiekankę a'la pizza i gyrosa ;-)

Hej!
Nie mam czasu pisać,moje dziecko zamienia się w terroryzującego mnie potwora,jest strasznie marudna,mało śpi w dzień jak i w nocy,z trudem zasypia,a gdy już jej się uda to po jakimś czasie budzi się z potwornym krzykiem.Zapewne to na zęby,biedne dziecko,bo cierpi,ale ja jestem niesamowicie zmęczona fizycznie jaki psychicznie.Na szczęście co raz bardziej przyzwyczaja się do taty,no,ale to mama ma cyca :-(

Widzę,że kontynuujecie tworzyć cudeńka :-)
Koralikowa.....mmmmmmniam!!!!!!!:tak:
To niekoniecznie zęby .
Jest w takim wieku ,że ma skok rozwojowy i żebyś na uszach stawała to i tak przejdzie go na swój własny sposób .
Skoki rozwojowe są co kilka tygodni i trwają po kilka tygodni .
Czasami warto o tym trochę poczytać .;-)

Koralikowa o takie stworzyłam ;-) Dla mojej mamy zamiast kwiatów na 50 :-) Jako prezent główny dostanie lale personalizowaną, a Kocie zamiast kwiatów bo z niej "kociara" ;-)
561832_4529681052809_1497465053_n.jpg
cudna !!!

Koralikowa - ja też muszę kupić buty Oliwi tylko ciągle nie wiem jakie :|
RenataT - brzmi pysznie, ja dzisiaj obiad na szybkiego (odgrzewany z wczoraj:) Olka wczoraj też szalała na dworze było cieplutko i słonecznie. Dzisiaj już powiewa chłodem- słońca brak
Osobiście polecam najlepsze buty pod słońcem czyli elefanten .
Niestety cena tych butów jest wysoka ,ale jakością biją wszystkie inne butki dla dzieci.
Marki - DEICHMANN

Witajcie.
U nas 3 nocka tragiczna .
Cała noc spana przez moje dziecię z cyckiem w paszczy .
ona mnie wykończy z tym cycoleniem !!!!
Zrobiłam nowe rzeczy na szydełku .Na razie wklejona tylko czapka Hello Kitty ,ale jest więcej .

aguśka zdrówka dla małego :tak:

Miłego dnia

Bry!
Słonko, świeci na termometrze mam aż 10 stopni :-). Jeszcze dwa dni i będę mogła z małym spacerek zaliczyć :tak:.
T dziś i jutro ma bhp więc do wieczora nie mam go w domu, muszę się nacieszyć, bo od środy ma dwa tygodnie urlopu, aż do majówki :rolleyes:. Po cichu liczę, że pogoda dopisze i spędzimy te dwa tygodnie aktywnie ;-). Potem w czerwcu znów urlop i po moich ostatnich zajęciach na uczelni wyjazd nad morze :-). Mam nadzieje, że nic się jakoś specjalnie nie pokomplikuje.
Siorbnę sobie jeszcze kawkę i biorę się za okna :-p.
Renata, mam nadzieje, że dzisiejszy dzień będzie dla Ciebie łaskawszy :tak:.
Aguska, zdrówka dla Bartusia :*
As, odeśpij sobie w dzień ;-). Planujesz już roczek Karolci? Bo po suwaczku widzę, że to już niedługo :-). Jejku jak ten czas leci... pamiętam jeszcze jak niedawno wszystkie za Was kciuki trzymałyśmy :tak:.
Kasia-matiy, witam serdecznie :-)

fanta zapowiadają fajna pogode to oby wam dopisała;-)a jak Kuba?lepiej?

Mały już całkiem zdrowy :tak:, ma w dalszym ciągu osłabienie i temperaturę 35,6 do 36 ale normalnie funkcjonuje, więc jest ok. Mam nadzieję, że ten stan nie potrwa długo. Mam zamiar dawać mu witaminy na wzmocnienie ale jak już antybiotyk skończymy. A u Twojego Bartka to całe przeziębienie nie jest związane z żadną alergią? Czytałam gdzieś ostatnio, że przez to przesunięcie pogody wszystko na raz może zacząć pylić :dry:

reklama
Fanta no waśnie ja podejrzewam że to alergia bo katar to taki raczej alergiczny niż jak przy przeziębieniu no i kaszel nie wiadomo skąd się wziął taki odrywający ale nie napadowy:no:nie mam pojęcia muszę cierpliwie poczekać co dalej będzie.Bo jeżeli to alergia a leki nie za bardzo już pomagają to trzeba będzie je zmienić:sorry2:
fajnie że z Kubą już dobrze:tak:
U nas dziś słonko pięknie świeci ale jest chłodni wbrew pozorom a to przez wiatr taki zimny ale ponoć od jutra ma być już ciepełko:-)

Do góry